/i/Devlet

  1. 51.
    -1
    adamın derdi rakı fiyatı aq asmxcjzcjsdfj napacaksın boşver buna sayfalar döksen bu yine anlamaz bu tipler kendi ve kendi gibi düşünenleri akıllı sanıp geri kalanına \'morq cahil ve yobazsınız\' diyerek liseli kardeşimiz egosunu ve kendini tatmin eder hiçbirtaneside çıkıp demezki kardeşim bak şöyle şöyle yapsak bu ekonomik sıkıntıdan şu şekilde bir yol izlesek kurtulabiliriz diye anca tak atarlar. Yok ülke şöyle yok böyle sanki eskiden süpergüçtük herşey çok iyidi ama şimdi battık bittik. Türkiye yine aynı türkiye gelişmekte olan ülkeler arasında ve halen gelişiyor. Bunlar ya eski devirleri yaşamamış görmemiş yada o günleri hatırlamayan insanlar. Sonuc olarak bu ülkede çalışan ekmeğini hertürlü kazanır yinede bugünlere şükür eskileride bildiğim için. Bakın son zamanlar suriye ,ırak, mısır nasıl dışardan yönetiliyor ve buna rağmen ortasındaki türkiye dimdik ayakta ise bunun bir sebebi var. Bu millet(kemik kitle) kendini bildiği sürecede hep ayakta olucaz.
    ···
    1. 1.
      0
      ben aptalım diye yazsan daha kısa olurmuş kardeş. * normalde senin gibi tek haneli iq'ya sahip insanlara ümitsiz vaka der geçerim ama sana ayrıcalık yapayım.. sen 40 sene önce daha köyünün yolu yok diye şimdikilerin yol yapmasını über hizmet olarak görebilirsin. dilinizde pelesenk olmuş biz önceden şunu yaşadık bunu yaşadık. allah'ın cahili yaşamış olabilirsin de her şeyi o senelere göre mi karşılaştıralım? millet mars'a yerleşsin biz dünyada abi eskiden tüp kuyruğundaydık yeaağ mı diyelim? zeka seviyen bu kadar mı senin? araba alamamış ol diyelimabi eskiden eşekle geziyorlarmış yamı diyeceksin? doğalgaz faturanı ödeyemediğini farzetabi eskiden doğalgaz mı varmış, tezek yakıyorlarmış'' mı diyeceksin? sürekli yaşayamadığın şeyleri ve paran olduğu halde aşırı fiyatlardan alamadığın şeyleri hep geçmişi hatırlayarak mı kendini dizgnleyeceksin? sen bu kafayla hayatının hiçbir yerinde bi tak olamazsın. bunu bana diyen de muhtemelen babasının duyduklarını burada bana satan lise 2 terk embesilin teki zaten.

      he bir de güçten, şahlanmaktan bahsediyorsun ya bunları artık akp'liler bile yemiyor. dünyada en çok düşmanı olan ülke amerika. rus'u, çin'i, müslümanı, hepsi düşman. hangi biri ekonomisine zarar verebiliyor? hiç kimse. demek ki sen güçsüz bir ülkesin ki etkileniyorsun. güçlü olsan vız gelir tırs gider. burada kalkıp da şöyle iyiyiz diye ölümü gösterip insanları sıtmaya razı etmeye çalışıyorsun ama seni hunharca ağlatırım burada.

      kimin ne olduğunu anlamak istiyorsan al sana tavsiye videom; https://www.youtube.com/w...hannel=%C4%B0kiye%C4%B0ki

      torunlarınızın, çocuklarınızın senin gibi mahlukatları utanarak anacak. yazdıklarında gram akıl-fikir yok. bomboş argümanlar. hadi git şimdi evinde çekirdek çitleyip hüngür hüngür babana koşup 70'lerdeki tüp kuyruğunu anlatsın sana. belki için rahatlar. dangalak.
      ···
    2. 2.
      0
      dip not: ağbi adamın derdi rakı fiyatı yeaağğ diye ağzını yamulta yamulta konuşuyorsun ya, bu zamana kadar ne alkol tüketmişliğim ne de sigara içmişliğim var. ben fabrikadan çıkışı 10 lira olan ürünün üstüne 150 lira vergi konup da halka kakalanmasına ayarım. yani sen araba ürettik diye kendini parmaklıyorsun ya evinde, heh işte artık seni parmaklayan kendi parmağın olmayacak. hadi öptüm by.
      ···
    3. 3.
      0
      aynen kardeşim sen şuan ülkeye tak atıyorsunya atmaya devam et ömür boyu hayatın böyle geçicek bellisiniz zaten ülkede araba üretilir samanlıkta iğne arar gibi bu arabanın parçaları amerikadan geliyo üretmeyin dersiniz, yol yapılır yola ne gerek var yol karınmı doyuruyo dersiniz, s400 alırız yunanmı bize saldırıcak kim saldırıcak dersiniz s400 e milyar dolarlar dökmeye ne gerek vardı dersiniz bunlar yapılmasa neden üretim yok, neden yollar bozuk, neden savunmaya bütçe yok diye ağlarsınız ulan size zaten altın bardaktan su verseler yine mutlu olmazsınız sizi kim ve ne mutlu edicek merak ediyorum. Neyse sen ömür boyu ağlamaya devam et belki ilerde bi hükümet gelirse sana kıyak geçer köşeyi dönersin. Ayrıca ülkeyi beğenmiyorsunya sıktir git avrupada amerikada yaşa ozaman tutanmı var aq tutturmuşsunuz amerika şöyle almanya böyle türkiyeyi karşılaştırdığı ülkelere bak ahahaha inanılmazsınız lan siz olum adamlar sanayi ve makine devleri sen daha ülkende araba üretilmesine tahammül edemiyosun adamlar bunları yüzyıllar önce aşmış biz yeni yeni üretmeye başlicaz onada karşı çıkıyosunuz neyse sana çok konuşmaya gerek yok beni beyinsizlik ve iq suzlukla itham ediyosun umarım birgün kendi üstün zekanı kullanarak ülkenin önemli bir kademesinde rol alıp tüm sorunları çözersin. Alkol ve sigara zamlarıda çok yerindedir olması gerekir avrupada sigara fiyatları yüksek bak sağlığa zararlı olduğu için. Alkol fiyatlarıda yüksek olmalıdır alkol içen kişi evinde huzursuzluğa yol açar çevresine zarar verir trafiğe çıkıp başkalarına zarar verir alkolünde övünecek bir yanı yok oyüzden alkol ve sigara zamları yerindedir ülkede çalışan biri zaten bunları rahatlıkla alıyor takılma sen oralara.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster