1. 5176.
    0
    “Bir ara Bold da buna benzer bir uğraş vermişti. Detayları tam hatırlamasam da, genel olarak aynı iş.”

    Aynı iş değil. Bold’un yaptığı tcma’nın ve tcma’nın entrylerinde cevap verdiği kişilerin entrylerini derlemekti. Ben ise bütün başlığı toparlamaktan bahsettim.

    “O zamanlar "boşa uğraşıyosun gerek yok." minvalinde bir şey demiştin Bold'a. Haklıydın da. Ama şimdi ise aynı şeyi sen yapıyorsun knk.”

    http://www.incisozluk.com.tr/e/205257138/ o zaman girdiğim entry. “Boşa uğraşıyorsun” dediğim olay bold’un yeni bir site kurma fikri ve hacı tyler tire(-)lerini farklı renkte göstermek gibi gereksiz şeylerdi. Aynı entryde bold’un derlediği “final edition” aşırı özensiz ve hatalarla dolu olduğu için ve genel olarak bold’un aklı zayıf olduğu ama gelişim için neyin kritik olduğunu gözden kaçırdığı ve bu gibi belge düzenleme işlerine olması gerekenden fazla önem verdiği için “sen önce aklını bir düzelt sonra bunun gibi çerez şeylerle uğraşırsın bunlar kritik değil” demek istedim. Yani burada benim yaptığım da aynı şey değil.

    “Ayrıca Hacı ise 400sf yazı yazdı, içinde bazı linklerin kırık olması öyle pek birşeyi değiştirmez. Zaten ekgiblik açısından pdf %95 sorunsuz, ama sen %5'lik kırık linkleri düzeltmeye uğraşıyorsun. Mikro sorunlara takılmak gereksiz. Hakikati alabilecek insan bu eldekilerden hayli hayli alır.”

    Buradaki olay ileriye de yönelik, yani 3-4 sene içinde bir kısım linkler gittiyse ileride daha fazlası gidebilir bunun için bir önlem var ki toparlaması çok kolay, az zaman alan bir şey sırf başkalarının zamanı az da olsa boşa gitmesin diye uyarıyı yaptım yoksa öyle entry girmeye bile gerek yok. Burada yapılan mikro sorunlara takılmak değil, zaten öncelikli işleri hallederken bu gibi faydalı ve zorluk bakımından çerez olan şeyleri de efor harcamadan eritmek ki bunu belirttim defalarca.

    “Tüm gerekenler tcma.com'da zaten var.”

    Tcma.com, başlık, kancık, hacı’nın yazıları bunlar hep olaya farklı açılardan ışık tutan yazılardır. “Yeaa buna gerek yok zaten hakikati alabilecek insan tcma.com’dan, hacı’dan hayli hayli alır” demek ben gerizekalının önde gideniyim demekle eşdeğerdir.

    Genel olarak 3 kuruşluk aklınla hüküm vermek senin haddine değil. Vermeye kalktığında da sonuç ortada zaten dikenlerden üzüm çıkmaz. Ha sen büyüklük kuruntusuyla zehirlenmiş bir mal olduğun için aklının basmadığı her şey hakkında ağzından sıçacaksın ancak maksat senin gibi sığırları ifşalamak olsun.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster