1. 2901.
    0
    Zina eden erkek ve kadının belirlenmesi bir nevi damgalanması olarak yorumladım.
    Din hakkında facebook'ta kemal aras'ı takip edebilirsiniz ben yıllardır takip ediyorum farklı yaklaşımları var bana katkısı oldu.
    ···
    1. 1.
      0
      Evet ama bu kimlere uygulanacak? Ateist biri zina etse ceza uygulanacak mı?
      ···
    2. 2.
      0
      Ateist birine uygulanmaz. Burda şu ayrım var bir başkasına zarar verme durumu örneğin taciz-tecavüz gibi bir suçta zorla cebir uygulanır ancak bazı durumlar gönüllükle ilgilidir o dine inanmayan birini zorlayamazsın zaten akılsızca olur. Örnek olarak zekat vermek gibi düşün kimseyi buna zorlayamazsın adamın çok parası olabilir ve hiç paylaşmayabilir, bu mevzu da aynı.
      ···
    3. 3.
      0
      Sağolasın hiç o açıdan düşünmemiştim. Çok mantıklı. Bu "taciz-tecavüz gibi bir suçta zorla cebir uygulanır" söz ettiğin kişinin çıkarımı mı?
      ···
    4. 4.
      0
      Onun da çıkarımı ama zaten aklın yolu bir. Bir gönüllü yapılacak şeyler var ki bunlar o kişinin inanç duyup gönüllü olmasıyla olur, bir de zorla yapılması gerekenler var bunda da zaruriyet olur zaten öylece bırakman mağdura zulüm olur.
      ···
    5. 5.
      +1
      benim düşünceme göre ateist biride olsa islam coğrafysaı ve ya islam hukuku kurallarının geçerli olduğu bir yerde cezalandırılır çünkü islam hukukunun kuranda geçen kuralların temel amacı toplumsal yaşamı yaşanır halde kılmak . Bu suçların cezası bellidir zaten bu sebepten indirim ve ya artırıma gidilemez ayrıca bu suçlarda zarar görenin şikayet etme zorunluluğu yoktur ceza her türlü verilir sonradan toplanan deliller failin suçsuz olduğu yöndeyse ceza hakime kesilir.
      ···
    6. 6.
      0
      @brao00

      Yok öyle dünya knk. Kuran insana inanmama özgürlüğü vermiş. islama inanmayan birine zorla islami ceza dayatamazsın.

      Peygamber döneminde de yahudiler ve putperestler ile iç içe yaşanıldığı da iddia ediliyor birçok tarihi kaynakta.
      Burdan yola çık.
      ···
    7. 7.
      0
      @aristokrat07

      Knk ayeti tekrar gözden geçirdim de, nur 2'de taciz/tecavüzden bahsedilmiyor. Çünkü hem kadına hem erkeğe 100 değnek vurulması söyleniyor. Yani bu açıdan tacizciye 100değnek vurulması anlamı çıkmıyor. -toplumsal açıdan elbetteki öyle bir ceza uygulanabilir tacizciye- yalnız ayet öyle bir durumdan, tecavüzden, zorlamadan bahsetmiyor. kadın ve erkeğe de, her birine 100değnek vurun diyor.
      ···
    8. diğerleri 5
   tümünü göster