/i/Devlet

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +27 -1
    ulan şu tarihi bir kerede günümüze göre değil de zamanına göre değerlendirin. koskoca padişahlık sisteminden cumhuriyet sistemine geçmek 100 yıl önce devrimin tam sözlük karşılığından başka bir şey değildi. hatta osmanlı bile çağa ayak uydurabilmek adına son 2 yüzyılında meclis açıp anayasa çıkarmıştır ona rağmen. bi de yannan kafalı yazmış cumhuriyet türk insanının milli rabıtalarını gevşetmiş diye. ulan huur çocuğu ne olmasını bekliyosun 20. yy da. eline kılıç kalkan alıp fetihçilik mi oynayacaksın hala. 20. yüzyıl akıl yüzyılı. her şey masadaki zekana bakıyor. beden gücü yerini yavaş yavaş akıl gücü ve keskinliğine bırakıyor. gelişmişlik toprak fethetmekten ziyade elindeki toprağı ne kadar iyi işleyip insanına ne kadar iyi yatırım yapabildiğinle alakalı olmaya başladığı yıllar. sanayin güçlüyse, insanın eğitimli ve önemli kademelerdeyse yaptırım gücün de o kadar yüksek olur.
    ···
    1. 1.
      +3
      amk böyle adamların sabrına hayranım lan. bütün malumatı ilkokul müfredatından ibaret olan elemanın biri tespit kasıp saçmalamış sen de mantıklı mantıklı açıklamışsın. valla helal amk.
      ···
      1. 1.
        +3
        Ben hiçbir şekilde aşağılamadım ya da kötülemedim. Atatürk'ün devrimcilik ilkesine katılarak yorumladım ve sanırım yanlış anlaşıldım.
        ···
      2. 2.
        +1
        "Ben hiçbir şekilde aşağılamadım ya da kötülemedim"

        "ulan huur çocuğu ne olmasını bekliyosun"

        ···
    2. 2.
      0
      Tarihten anlayan adamın hali başka şuku.
      ···
   tümünü göster