/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 51.
    0
    marx o dönemde bunları söyledi. paranın dünyayı hükmedeceği bilinebilirdi zaten. ama yine de o dönemden bunu bilmesi zeka işidir.

    o kapitalizmde güçlerin dünya üzerindeki ayrı ayrı noktalarda olacağını varsayarak böyle bir tahminde bulundu ve sonrasında sosyalizm akabinde de komünizmin hükmedeceğini söyledi. halbuki kapitalizmde güçler tek bir noktada toplandı. dünyayı yönetme gücünü elinde tutan aileler.

    eğer marx 2 dünya savaşı ve soğuk savaşı yaşamış olsaydı ve şu anki teknolojiyi bilseydi kapitalizmden sonra dünyanın yok olacağını öngörebilirdi. çünkü bu aileler ne bir ırka ne bir devlete ne bir dine mensup aileler. onlar için dengeler önemli. dengelerin var olması için herşeyi göz ardı edebilirler.

    marx'ın teorisine göre kapitalizmden sonra okumuş kesim kıtlıkla boğuşacak. su kıtlığı veya herhangi biri. sonrasında da paraya hükmedenlere savaş açıp sosyalizm dünyaya hakim olacak. şu anda okumuş kesim kıtlık dönemine girerse ve bu sisteme savaş açarsa sistemin başındakiler gerekirse dünyayı yok eder yine de dünyayı yönetme gücünden vazgeçmezler.

    dünya onların düşüncesine göre şekillenir. marx'ın düşüncesine göre değil de onların düşüncesine göre geleceği düşünürsek. dünya bir kıtlık durumuna geçtiğinde kendilerinin problem yaşayacağını varsayarak bu kıtlık durumuna geçmeden önce kukla liderlerle bir dünya savaşı çıkarırlar. sonra önlenemez ölümcül hastalıklar oluştururlar. gözleri savaştan ve hastalıktan başka birşey görmeyen insanlar yaşama umuduyla birbirlerini çiğnerler. sonucunda da dünya nüfusu istedikleri seviyeye geldiğinde savaşı bitirirler hastalıklara çare bulurlar. böylece dünya kıtlık döneminden ve çıkabilecek bir krizden kurtulmuş olur. dengeler tekrar sağlanır. ve yaşamaya devam edilir.
    ···
    1. 1.
      0
      dostum sence de biraz aşırı komplo teorisi değil mi bu yazdıkların? yanlış anlama ama ben daha çok gerçeklikten yanayım. daha doğrusu kanıt ve belgelerden. kesin yazı ve görsellere bakarım. diğerleri ne kadar ilgi çekici olsada umrumda değildir. çünkü ortalıkta yüzbinlerce komplo teorisi dönüyor. sürekli bahsi geçen zengin aileler, yahudi lobileri, dünyayı yöneten kötü güçler vs. vs. ama nasıl oluyorsa tüm insanların ağzında bu cümleler veya kelimeler dönerken bunlara dair en ufak kesin bir bilgiye rastlanamıyor. bu, yazılan komplo teorilerinin saçma ve yanlış olduğunu göstermez mi?
      ···
      1. 1.
        0
        komplo teorilerinin ardında gerçekler vardır. yalnızca doğru komplo teorilerinin. haklısın bazıları aşırıya gidiyor. büyük israil kurulacak süleyman tapınağı yapılacak gibi. bu aileler yahudi olabilir ama ikinci dünya savaşında milyonlarca yahudinin katledilmesini de finans eden bu ailelerdi. bu ailelerin geçmişinden itibaren bakılırsa o kadar çok paraya sahip oldular ki artık devlet yönetmek yerine dünyayı yönetmeyi tercih ettiler. dünyayı yönetmek. bir insanın bu yaşamda ulaşabileceği en üst noktadır. onlar da bunu yapıyorlar. dünyayı yönetiyoruz bu belgesi gibi bir kanıt bir bilgi söz konusu olamaz. sadece görebilenler görür.
        ···
      2. 2.
        0
        Çok ütopik düşünüyorsun
        ···
   tümünü göster