1. 351.
    +8
    Zeka-akıl ve departmansal yetkinlik-ilim farklı şeyler. Zekiler alfaya daha mı yakın yahut çok kitap okumuş profesör olmuş bu adam alfa mı, gibi bir şey yok; olay o değil.
    Adam fizik profesörü olmuş/departmansal yetkinliği var ama en büyük hakikati anlayabilecek ilme/anlayışa, teslim olmaya yetecek güçlü bir akla sahip değil ve ateist mesela.
    Departmansal yetkinlik zeka ve emek işi, zeka üzerinden serpilmiş bir zayıf akıl da yeter bunun için. Yani zeka, aklın serpilebileceği potansiyeli çiziyor. Departmansal bilgi için alın terin kadar karşılık alırsın ve genetik olarak zeka yüksek olsa dahi serpilmiş güçlü bir aklın yoksa kitap yüklü eşek olur çıkarsın. Akıl yoksa arınma yok ve dolayısıyla ilim de yok. ilim ise direkt akıl ile alakalı işte. Alfa yazılımı aklın gölgesidir bu yüzden. Omega'da akıl keskinleştirilir, Alfa'da yazılım keskinleşir; 20 yıl sonraki keskin alfa ile şimdikinin bir olmaması olayı yani.
    ···
    1. 1.
      +3
      Celal Sengör' ü buna ornek olarak vermek pek alakasiz olmayacaktir sanirsam. Nitekim departmansal yetkinlik olarak Turkiye'nin otesinde dunyada kabul gormus saygin bir profesor. Ancak hakikat konusunda maalesef akıl-ilim noktasinda kendisi pek zayif.
      ···
    2. 2.
      +1
      iyiydi baya
      ···
   tümünü göster