1. 301.
    +7
    Potansiyelimizi alfa olmakla sınırlandırmayalım ilk önce çünkü ilki diğerini kapsıyor. Alfa olmak devlete kapak atmak gibi bir şey değil, alfa olduktan sonra dahi keskinleşmeye ve potansiyelini kovalamaya devam edeceksin. Birisi alfa olsa bile potansiyelinin sonunda değildir, 20 yıl sonraki keskin alfa bile şimdiki bir değildir. Zaten direkt insan olmaktan doğan sınırlarımızı bilip potansiyelimizin sınırsızlığını amaç seçmek aklın yavaş yavaş törpülenmesini başlatmak yerine güçlenmeyi ve keskinleşmeyi devam ettiren şey oluyor. --Güçlenmek ve keskinleşmek tabirlerini hacı aynı anlamda kullanmıyor bu arada, alfanı güçlendirmek alfanı diriltme çaban; keskinleştirmek ise alfanı dirilttikten sonra da devam eden gelişimi oluyor. Yani tmmdır phen oldum artıq gevish qetirebilirim dediğin an alfanı keskinleştiriyor yahut güçlendiriyor da olsan aklın yavaş yavaş kaymaya başlayacak. Bu yüzden alfa olmak memuriyete kapak atmak gibi değil diyorum. Ha alfa olduysan zaten sapmazsın tanrı istemedikçe bu da ayrı bir konu paradoksception. Alfa olanın aklını törpüleyecek işlerde bulunması kağıt üzerinde bir mümkünat ama alfa olduğu için de bunun önlemini çok iyi almış oluyor, öğreti bir zırh ama savaşta zırh giyenler de ölebiliyor, bunun gibi yani.-- Bunlar birbirini besleyen şeyler ne kadar zıt ve paradoks gibi gözükseler de. Yani kimsenin ulaşamadığı şey alfa değil potansiyelinin sonu olabilir ancak, ikisi farklı şeyler.

    Şurada iki şey anlatırken bile kaç tane paradoks gibi gözüken nüanslara denk geldik. Hayat bunlarla dolu arkadaşlar, bu yüzden akıllı olmak gerekiyor işte. Bunları ayırt edemezsek bir gib olamayız çünkü zaten başarı, hayatı anlamakla gelir.
    ···
    1. 1.
      +3
      Ek olarak o eşrefin söylediği 9.999 olur ama 10 olmaz olayı taktiksel kusursuzluk için doğru. Alfa olsan hatta peygamber bile olsan(bkz. Abese suresi ilk ayetler) taktiksel hata yapıyorsun. Ha bu hatalar sen yükseldikçe azalıp etkileri iyice kırılıyor, avantaja çevriliyorlar falan fakat hiç bir zaman tamamen bitmiyorlar. işte bu insan olmaktan kaynaklanan bir sınır mesela. Ama tutup taktiksel kusursuzluğa ulaşamıyoruz diye bu yönde çabalamamak, aman zaten her türlü hata yapacağım kafasıyla gevşemek, ahmaklıktır. Sınırsızlığı hedef alırsın ki sınırlı potansiyelini en uç noktasına kadar zorlayabilesin.
      ···
   tümünü göster