/i/Felsefe

filozofiya'ya inananların kafalarını açtıkları uhrevi altincidir.
  1. 1.
    +42 -3
    Ernest Rutherford 1937 yılında öldüğünde arkasında devrim yaratan bir atom modeli bıraktı. Mevcut şartlarsa devam eden II. Dünya Savaşı ve bilimin tüm kaynaklarının silahlanmaya ayrıldığı bu dönemde, Rutherfor modeli pek fazla ilgi görmedi.

    Günümüzde, bilim dünyasının %90'ı Rutherford'un çalışmalarının derinliğinin henüz farkında değil. Geri kalan %10 ise bu çalışmaların sadece küçük bir kısmını yorumlayabildi.

    Rutherford, yaptığı deneylerde maddenin aslında var olmadığının kanıtlarını ilk olarak ortaya çıkaran kişi olarak tarihe adını yazdırdı. Madde gerçek olmadığı için, kainat, evren ve yaşamında mutlak gerçeklik tanımına uymadığını, bu yüzden yaşadığımız ortamın bizim için oluşturulmuş sanal bir simülasyon olduğu kanısına vardı.
    ···
    1. 1.
      +22
      yaptıgı deneylerle atom altı parcacıklarının varlıgını kanıtlamıstır. yoklugunu degil. ayrıca atom modeli kusursuz degil bircok eksigi var ki elektronun davranışını acıklayamamıstır. elektronun varlıgını acıklayamazken evrenin bir simülasyon oldugu görüsüne katılmak ne kadar dogru?
      ···
    2. 2.
      0
      yararlı verdim şukunu
      ···
    3. 3.
      +4 -1
      Bu dünya gerçek değil zaten. Asıl gerçeklik ahirette...
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster