/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +117 -2
    Hepimiz Charlie'nin Çikolata Fabrikası adlı filmi seyretmişizdir.
    Wonka bir şeker imparatorluğu kuran dünyanın şimdiye kadar görmediği tatlıları icat eden kişidir. Ama bu adamın sadece usta bir şekerlemeci değil aynı zamanda soğukkanlı bir çocuk katili olduğunu hiç düşündünüz mü?

    Eminim ki çoğunuz bu filmin 2005'te çekilen versiyonunu biliyorsunuz. Oysaki 1971'de çekilmiş orjinal versiyonu hiçte aynı değil. 1971'de ki halinde Gene Wilder Wonka rolündedir.

    Filmin konusunu kısaca hatırlayalım. Willy Wonka kendi çikolata fabrikası için 5 tane bileti çikolataların içine yerleştirmiştir. Neyse bu 5 tane bileti bulan 5 çocuk fabrikaya gezi hakkı kazanır.

    Bu 5 çocuğun da huyu vardır. Şişman olan Augustus çikolata düşkünü, Violetta ise sakız çiğneme hastası kız, Veruca şımarık bir kız, Mickie ise bir TV bağımlısı. Charlie ise yani filmin asıl kahramanı fakir, tamah etmeyen masum bir çocuktur.

    Bu çocukların hepsi düşkün oldukları şeyler yüzünden kötü bir duruma düşmekte ve başlarına kötü işler gelmektedir.

    işin edebi yönü de burada başlamakta. Dante'nin ilahi komedya adlı kitabında ki gibi bir şekilde günahkarların cezalandırılmasına atıfta bulunulur. Günahkarların eylemlerinin sonucu cezalandırıldığı 9 cehennem çemberine benzer.

    Devam edeceğim
    ···
   tümünü göster