/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 1.
    +28 -2
    Bir köyde 3 erkek çocuğu olan bir aile varmış.

    Bu ailenin geçim kaynağı tek mal varlıkları olan ineğin sütünü satmakmış. Bir gün sabah erkenden kalkan baba ineğin ölü olduğunu görmüş ve bunun üzerine intihar etmiş.

    Bunun üzerine kocasızlığa dayanamayan anne de intihar etmiş. En büyük kardeş hamallık yaparak vs. kardeşlerine bakmaya çalışırken artık canına tak etmiş ve çıkmış baraja intihar etmeye.

    Tam kendini atacakken barajdan bir deniz kızı çıkmış ve -beni 500 posta gib seni zengin edeyim, demiş. En büyük kardeş başlamış gibmeye 100,200,300 derken 400de dayanamamış ölmüş.

    Kalan iki kardeş çaresizce yaşam mücadelesi vermekteyken gençliğinin baharında bu sefalete dayanamayan ortanca kardeş çıkmış baraja intihar etmeye. Tam intihar edecekken yine deniz kızı çıkmış demiş ki -ağabeyin beni 400 posta gibebildi sen 300 posta gib seni zengin edeyim. Ortanca kardeş başlamış gibmeye 100,150,200 derken 250de ölmüş.

    En son dünyada tutunacak dalı kalmayan küçük kardeş de intihar etmek için baraja çıkmış. Tam atlayacakken deniz kızı çıkagelmiş demiş ki -ağabeyin beni 250 posta gibebildi sen 200 posta gib seni zengin edeyim. Küçük kardeş başlamış gibmeye 50,100,150,200,250,... ,800 posta gibmiş en sonunda deniz kızı yalvarmış ve -ne olursun yeter tamam seni zengin ederim ama ne olursun bırak beni gideyim yoksa ölücem, demiş. Bunun üzerine küçük kardeş demişki:

    -Hey gidi huur deniz kızı hey koskoca inek öldü sen mi ölmeyeceksin.

    --SON--
    ···
   tümünü göster