/i/Tespit

  1. 1.
    +491 -44
    https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/ce/a3/4b/cea34ba67f3ede39333742ab3765c6cd.jpg
    meraba beyler size bu başlıkta temel basit hareketlerle , kendi vücut ağırlığınızla evde yapabileceğiniz vücut geliştirme egzersizlerini paylaşıcam.. beyler erkek adamsınız, biliyosunuz ki kızlardan en büyük farkımız fiziksel olarak üstün olmamızdır. geniş omuzlu, yapılı, fit, biraz kaslı bir vücudun size getirisi çok fazla. en önemlisi sağlıklı bireyler olursunuz, özgüveniniz gelişir, giydikleriniz yakışır, kendinizi daha iyi hissedersiniz..
    aranızda maddi durumlardan dolayı salona gidemeyenler var. bi kısmınızsa liseli onların durumu zaten malum. cep harçlıklarını salona yatıramazlar. ama herşey salon değil beyler , evdede bişeyler yapabilirsiniz. neyse fazla uzatmadan başlayalım


    şınav



    şınav vazgeçilmez bir harekettir. temel olarak göğüs kaslarını çalıştırır.yanında omuz, arka kol ve sırtıda etkiler. bu hareketin en önemli püf noktası vücudun duruşudur.kalça yukarda veya aşağıda olmayacak.nizami şınav duruşu budur.





    geniş şınav



    kolları geniş tuttuğunuz şınav göğsün yan kısımları, kanat kaslarınızı , omzunuzu daha çok etkiler ve geniş omuz için mükemmel bir harekettir.





    dar şınav



    dar şınav göğsün orta kısmını en çok etkiler. bunun yanında arka kolunuzu çok güzel çalıştırır ve sıkılaştırır.genel olarak bu 3 şınav şekli sizin çok işinize yarar. ayaklar bi sehpaya konarak yapılan şınavıda ilerleyen zamanlarda deneyebilirsiniz.






    barfiks



    bi barfiks çubuğu alabilirsiniz bunun için yada belediye parklarında falan var oralardada çalışabilirsiniz. bu hareketin püf noktası avuç içlerinizin karşıya bakmasıdır. içine bakarak 20-30 tane çeken kekolara aldanmayın o hareket basittir. önemli olan karşıya bakarak resimdeki gibi çekmektirki bu hareket sırt kaslarınızı, trapez kasınızı ve kanat kaslarınızı çok iyi çalıştırır. geniş omuz için en ideal hareket budur.





    mekik



    çok fazla karın kası meraklısı değilim ama bunu koymamazlıkta edemem. karın kası illa baklava şeklinde çıkmak zorunda değil. orayı çalıştırıp vücudun denge merkezini güçlü tutmak önemlidir ve bunun için mekik en ideal egzersizdir. çeşitleri vardır. dizleri kırarak yapılan mekik ilk hareketimiz.dizinizi kaldırıp yere 90 derece olarakta yapabilirsiniz bu bi kademe daha zordur.





    adonis



    mekik pozisyonuna yatıp vücudumuzu sağa ve sola sıkarak ittiğimizde adonisleri çalıştırırsınız.






    squat



    squat çömelme hareketidir. çok basit görünsede ilk kez yapanlar için ağırlıksız bile bikaç tekrardan sonra etkisi gösterip zorlayıcı olur. alışma süesini çabuk atlatıp mutlaka ağırlıklarla çalışmalısınız.dambıl alabilirseniz dambıl olur. alamıyorsanız bi sırt çantası takın içine bişeyler koyun o şekilde yapın. bu hareketle ilgili mutlaka videolar izleyin ve doğru yapılışını öğrenin. üst bacak kaslarınızı çalıştırır.





    kalf raise



    baldır kası diyebiliriz. vücut dik pozisyonda. resimdeki gibi parmak ularında yükseliyoruz. bunuda mutlaka ağırlıkla yapmak gerek.





    ön kol kası



    dambıl alabilen panpalarım bu hareket pazu dediğimiz kası çalıştırır. dambıl alamazsanız 5 lt su şişelerini falan bi müddet kullanabilirsiniz ama biriktirin 7-8 kg bi dambıl alın çok pahalı değil.






    arka kol 1.seviye



    arka kol çok kritik beyler.ne kadar pazu yaparsanız yapın arka kolunuz yoksa görüntü hoş olmaz ve büyük gözükmez. bu yüzden arka kol ön koldan daha önemlidir. ilk etapta 2 elle tutuşla arka kolu bu hareketle yapabilirsiniz.





    arka kol 2.seviye



    ilk hareketi yapıp kolunuzu güçlendirince mutlaka bu harekete geçin. tek kolla tutuş. bu hareketle yavaş yavaş hacim kazanırsınız.





    arka kol 3.seviye



    ve son olarak arka kolunuzu bu hareketle zirveye çıkarabilirsiniz.






    dips



    arka kol çok önemli dedik ve bu hareketi vermeden geçemem. kucağınıza ağırlığı zamanla koyarsınız. kendi ağırlığınız başlangıç için yeterlidir. arka kolu çalıştırır. muazzam bi harekettir ve yaparken zevk alırsınız mutlaka.





    omuz



    dambıllı arkadaşlara muazzam bir omuz egzersizi.





    omuz 2



    bu da omuzun ön kaslarını çalıştırır. bir diğeride 2 dambılı aynı anda yana açıştır onuda mutlaka deneyin.



    Spor salonu ve protein tozsuz olmaz diyenlere itibar etmeyin. Bu iş hareketleri düzgün yapmazsanız ve beslenmezseniz olmaz. Herşeyi öğretemem tabi ama internette youtube da, fityemek, savaş cebeci, ağırsağlam, kenzo , okan serbes (bu muallak sonradan bozdu amacın dışına çıktı), shredder brothers, ege fitness (taşak yapmayı seviyor tam size hitap eder) kanalları , vücutgeliştirme ve bodybuilding tr forumları işinize yarar
    (bkz: yeni okulumda asi kızla yaşadıklarım)
    (bkz: spor salonundaki tipleri sizler için analiz ettim)
    ···
   tümünü göster