1. 7701.
    +5
    Merhaba,
    84. günümdeyim.
    Size, benim bu konuyu aşmak için izlediğim yolu anlatıcam.

    3. ilk olarak uyku düzeninizi oluşturun. Yani erken uyuyup erken kalkmaya bakın çünkü, insan geceleri daha duygusal oluyor ve bu sizi kedere, üzüntüye düşürüyor ve işte bu da sizin bağımlılıklarınıza geri dönmenize bir sebep.

    4. Arkadaş edinmek veya arkadaşlarınızla daha çok vakit geçirmek. inanın sosyal hayatta problemler de olsa sizi oyalıyor ve bağımlılık isteğinizi biraz törpülüyor. Kötü deneyimler bile sizi daha çok gaza getirebiliyor. Yeter ki bu kötü deneyimleri kendi kişiliksel özelliklerinizle özdeşleştirmeyin. Çünkü; nasıl bir insanın kişiliksel bir özelliğinden bıkınca onunla ilişkiniz ister istemez biterse kendinizin kişisel özelliklerini başka kötü olayların nedeni olarak görürseniz kendinizle barışık olamazsınız.

    Kendi izlenimlerim;
    izlediğim filmden, okuduğum kitaptan çok daha haz almaya başladım. Eskiden sırf okumuş olmak için okuduğum Tutunamayanlar'ı bir daha okudum ve çok daha anlayarak, zorlanmadan okuyabildim.
    Sosyal hayatta beni rahatsız eden özellikler beni çok daha derinden etkilemeye başladı ama eskisi gibi kendimi suçlamak yerine bunu kabullendim, tabi bu kabulleniş baya üzücü oldu; ağlamak istedim ama ağlayamadım, eskisi kadar da önemli gelmedi bana bu sorunlar ve bu yönlerimi yavaş yavaş törpülemeye üstünde daha yapıcı olarak düşünmeye başladım.
    Kendimi daha iyi tanımaya başladım. Çok üzüldüğüm bir an bindim otobüse bilmediğim bir şehre gittim ve o otogardan indiğim anda içimi bir sevinç kapladı, gerçekten yolculuğun bana keyif verdiğini anladım. Sonra başka bir şehre daha gittim ve geri döndüğümde pamuk gibi, dertsiz tasasızdım. Beni gerçekten mutlu eden bir olayı keşfetmiş oldum.

    Yani eskiden olsa bunları yapmak yerine evime kapanır videolar izlerdim. Ama bir şekilde kendimi bu işlere itilmiş olarak buldum. Yüzleştim ve çözümler aradım, buldum.

    Çekmemek böyle yazıya dökülüyor işte; roman yazmışım mk :d
    ···
   tümünü göster