/i/İnanç

İnanç
  1. 251.
    0
    1- Büyük ihtimalle Mekke'dir kardeşim ya da kıyametin kopmaya başlayacağı yerler duymuştum tabi bu sadece söylenti de olabilir. Nasıl kıyametin kopuş zamanı bilinmiyorsa bu da bizim tarafımızdan bilinemez.

    2- Kardeşim dünyada yasak olan birçok şey ahirette serbesttir mesela şarap gibi bu şaşılacak birşey değil.Bir de memeleri yeni çıkmış diye 13 yaşında olması gerekmiyor Allah onu istediği yaşta o hale getirebilir. Bu arada Kur'an'ın Arapları kandırmak gibi bir çabası bile yoktur çünkü isteyenin inanıp isteyenin inanmayacağı ayetlerle saptanmıştır. Kur'an kandırmaz çünkü gerçektir.

    3- aslında Peygamberlerin hayatı çok önemli bir konudur çünkü Allah onları örnek almamız için yaratmıştır.

    4-Allah her şeyin adabını Kur'an'da belirtmiştir. Bu da bir edep kuralıdır.

    5- Hristiyanlıkta arsa parayla alınır, gnahlar parayla affettirilir. islam asla böyle bir şeye müsaade etmez. Değil benzetmek karşılaştırmak bile yanlıştır.

    6- Şöyle düşünelim. Ben çok zenginim ve hizmetcim de fakir. Böyle bir farka rağmen sevap ve günah sayımız aynı. Hangimiz üstünüz? tabiki fakir olan. işte burada da buna benzer bir bağıntı vardır. Allah istediği yere istediği kadar tutturur.

    7- Kabe'yi tavaf etmek birşeyi sembolize eder. Araştır. Mesela kurban ibadeti de Hz. ibrahim'in Hz. ismail'i kurban edecek kadar Allah'ı sevmesini hatırlatır bize.

    8-Bölmesine şaşırmadın da birleştirmesine mi şaşırdın?

    9-Cevap verildi.

    10- Bunu bilemem de ben pek bir sorun görmedim

    Yoruldum kardeşim devamı yarın.
    ···
    1. 1.
      0
      abi öyle cevaplar veriyorsunuz ki cevap vermek zorunda kalıyorum. Çünkü benim sorumu dolandırıp cevap olarak sunuyorsunuz. Cevabı verirken bi düşünün nolur
      ···
      1. 1.
        0
        Keşke daha iyi bilen kişilere sorsan kardeşim. Keşke Zakir Naik gibi alimlerle konuşma ve tartışma fırsatın olsa. Biz de cahiiz işte bu kadar oluyor. Ama yine de Bazı cevapların yeterli olduğu kanaatindeyim.
        ···
      2. 2.
        0
        öyle demek istemedim panpa. Ama bilmiyorsanda susmak lazım.Her cevaba cevap vermek zorunda kalıyorum çünkü açıklayamıyorlar.
        ···
   tümünü göster