/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +2 -1
    önce kendine yardımcı ol.almanlar öldürülen yahudilere tazminat vermedi. Calısma kamplarında köle gibi calıstırılan yahudilere tqazminat verildi onuda alman devleti deil alman firmaları verdi. Dünyada soykırım tazmınatı veren bi ülke yoktur.Ögrende gel
    ···
    1. 1.
      +3
      14 yıl boyunca Batı Almanya israil'e 3 milyon Mark ödeme yaptı, Savaş suçlarına bağlı olarak tazminat verilebilir. Nitekim bir çok defa da verilmiştir. Hatta biz de verdik. Kıbrıs barış harekatı sürecinde rum bir kadının evini kısa süreliğine kullandığımız için çok ciddi bir tazminat ödedik.
      ···
    2. 2.
      +1 -1
      Kaldı ki burada asıl mesele ölümlerden dolayı istenecek para değil. Zorla göç ettirilen ermeniler eskiden sahip oldukları toprakları isteyecek. Tapuları vs hala duruyor bir çoğunda. B ubelgeler incelenecek arşivlerdeki belgeler incelenecek ve haklı bulunurlarsa toprakları alacaklar. Daha sonra da o bölgelerin ermenistana katılması çok uzun sürmeyecektir.
      ···
    3. 3.
      +1
      o ödemelerin sebebini yazdım. Soykırım icimn deil kölelik icindi ayrıca alman devleti deil özel firmalardı ödemeyi yapan. Türkiyede kişisel bi tazminat ödemiştir. Savas sucu olabılecek sey baskadır soy kırım baskadır. soykırım kabulunde toprak talebi olur digerinde sadece kısısel bi tazmınat hakkı olur.Bu ayrımları yapmadan yorum yapman yanlıs. Murat bardakcının konu uzerındekı yazısını okumanı tavsıye ederım.
      ···
      1. 1.
        0
        Soykırım durumunda toprak talebi olduğu gibi maddi tazminat da istenir. Bizim asıl sorunumuz maddi tazminatı ödesek bile "hakları" olan toprak kısmında. Kaldı ki bahsi geçen sayı 1 milyon eğer bu sayı kabul edilirse tazminatı da ödememiz çok zor olacaktır.

        Almanyada parayı doğrudan devlet ödedi ve parayı bütün süreç için ödedi elbette kamplarda çalışanlara da para ödendi ancak ölenler için de tazminat ödendi. Sanırım senin demek istediğin kişiye yönelik tazminat. Evet Savaş suçları mahkemesi şu adama şu kadar para vereceksin demez, diyemez ancak soykırımın kabul edilmesi durumunda bireysel davalar açılacaktır bunlar para ve toprak isteyecektir. Devlet de aynı şekilde isteyecektir. Kaldı ki senin dediğin gibi olsa bile zorla göç ettirilen ermeniler de tplama kampındaki yahudilerle aynı statüde sayılacaktır büyük ihtimal.
        ···
      2. 2.
        0
        aynı statüde sayılamazlar cunku biz karın toklugua onlara kölelik yaptırmadık.Ülkeden tehcir ettik. Diger konu Butun dunya bunu kabul etse Turkıye kabul etmıyecegınden herhangi bir tazmınat yada toprak vermıyecek. Dıger konu azınlıkların mallarını geri verme konusunda devlet 10 sene oldu kanun cıkardı. Cogunun malları geri verildi. Sunuda unutmamak lazım 1. dunya savasında surulen cerkes balkan muslumanı ve türk sayısı Ermenı sayısından daha fazladır.Ve daha fazlasıda surgunde ölmüştür. Aynı talep hakları bızdede vardır.
        ···
      3. 3.
        +1
        Tehcirin açtığı yaralardan dolayı tazminat istenebilir. Bu sebeple aynı statüde sayılacaklardır. Bütün dünyanın kabulü gerçekten de önemli değil ancak Uluslararası bir mahkeme kabul ederse biz ne dersek diyelim tazminatı öderiz üstüne toprak bile verilebilir. Meclislerin tanıması önemli değil ancak mahkemele kararı önemli. Azınlık malları konusundaki kanunu incelemedim ancak 1915 olaylarını kapsayacak kadar geniş bir kanun olsaydı zaten o bölgedeki topraklar içni başvurmuştu ermeniler. Benim bildiğim şuan sadece 2 ermeni köyü var ülkede. Balkanlardaki göç olaylarının tarihi statüsü biraz tartışmalı yani 1. dünya savaşı yıllarındaki göç, orada resmi bir zorlama yoktu, katliam korkusu vs ile kaçtılar. Ancak daha sonraki göçler için sanırım bir kaç yıl önce tapusu olanlarra toprakları iade edilmişti. Ancak bir çoğu tapuyu saklamadığı için bu hakkı kullanamadı. Bu konuda ermeniler kadar organize değiliz.
        ···
      4. diğerleri 1
    4. diğerleri 1
   tümünü göster