/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +210 -10
    Evet panpalar sivilcelerden kurtulmak isteyen kardeşlerim bu baslığa toplaşsın part part olucak ama bildigim herşeyi ve yöntemi size anlatıcam.Rezdi trenddi gibine takanın dıbına koysunlar.En azından biri googleda arattığında su baslıgı görsün bi okusun belki bi faydası dokunur hayır duasını alırız. Baştan söylüyorum dalga geçecek olanlar gibtirsin gitsin yoksa 7 bayram dıbına korum burda.

    Şimdi sivilce nedir bi ordan başlayalım.işin mantığına inelim panpalar...

    Şimdi panpalar özellikle ergenlik döneminde gerek hormonal bozukluklar gerek stres vb. unsurlar 12-18 yaşları arasındaki gençlerde sivilce oluşumuna sebep oluyor.Peki neden oluşuyor bu şey biraz detaya inelim(merak etmeyin fazla sıkmam sizi).

    Şimdi panpalar yağ bezlerinin çok büyük bir kısmı kıl köklerinin içindedir. Bu bezlerin, cilde açılan kanalları vardır. Bu kanallar tıkanırsa sivilceler meydana gelir. Yani sizin derinizdeki gözeneklerden birisi tıkandığında orada bakteri oluşuyor sonrasında iltihaplanma falan derken sivilce dediğimiz şey ortaya çıkıyor.Resim koydum ama çıkacakmı tam bilmiyorum.Varsa anlayan modlardan biri düzeltiversin hayrına..

    http://sivilceplatformu.c...13/12/Sivilce-Olusumu.jpg

    Bu sivilceler siyah veya beyaz olabilir,az veya çok olabilir,büyük veya küçük olabilir.Bu tamamiyle kişiye göre değişir.Bu başlıkta türlere göre hangi yolun seçilmesi gerektiğinide anlatıcam panpalar.Sorusu olan pmden değilde başlık altından sorarsa daha iyi olur böylece başkalarıda görür yararlanır...

    Şimdi sivilcenin nedenlerinden biraz daha detaylıca bahsedelim panpalar;

    1-Stres
    2-Ergenlik dönemindeki hormonal bozukluklar (kızlarda o malum dönem,erkeklerde habire asılma gibi falan anladınız işte )
    3-Beslenme(Bakın burası önemli)
    4-Temizlik(Bakın burası daha da önemli)

    Bu burda bitmez part 2 de yeni şeyler gelicek.Yazıyı okumaya devam edin...

    edit:Başlığı trende taşıyarak daha birçok kişinin görmesine vesile olan kardeşlerime teşekkür ediyorum buradan.Trendden inse bile başlık devam edecek.Bu konuyla ilgili en ufak sorunuz kalmayacak aklınızda... isteyenler başlık altından sorularını sorabilir ama sabrederseniz zaten o soruların cevabını ileriki partlarda bulacaksınız. Herkese Allah'tan acil şifalar diliyorum...

    ÇOK ÖNEMLi EDiT:Burda ilaç önerip şunu kullanın geçer falan diyerek milleti gazlayanlara söylüyorum sizin o çok bilmiş beyninizi zütünüzden kan gelip suratınızdaki sivilceleri patlatana kadar giberim.Doktorların yazdığı ilaçlarla ilgili detayları(ne işe yaradığı,kullanılırken nelere dikkat edilmesi gerektiği vb.) paylaşıcam zaten ileriki partlarda. Ayrıca;

    !!AÇIK VE NET OLARAK SÖYLÜYORUM BURDA KESiNLiKLE iLAÇ TAVSiYESi YAPILMAYACAK.iLAÇ YAZMAK DOKTORUN iŞiDiR KiMSE BURDA DOKTORCULUK OYNAMASIN. HERKESiN BÜNYESi AYNI OLMADIĞI iÇiN HER iLAÇ AYNI TEPKiYi GÖSTERMEYEBiLiR.DOKTORA MUAYENEYE GiDiP KAN TESTiNiZi YAPTIRDIKTAN SONRA DOKTORUNUZ ZATEN GEREK GÖRDÜĞÜ iLACI SiZE YAZACAKTIR. BURDA DOKTORCULUK OYNAYANIN GÖTÜNDEN ŞIRINGASIZ KAN ALIRIM. BiLGiNiZE..

    AYRICA AKŞAM YENi PARTLAR GELECEK BAŞLIĞI TAKiP EDEN KARDEŞLERiM MERAKTA KALMASIN TRENDDEN iNSE BiLE TAMAMLAYANA KADAR DEVAM ETTiRiCEM BU BAŞLIĞI... SORULARINIZI GEREK BAŞLIK ALTINDAN GEREK ÖZEL MESAJ YOLUYLA SORABiLiRSiNiZ..
    ···
   tümünü göster