/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 51.
    0
    Şimdi beyler gülünç olmayalım. Isterse 7 ceddin Kuran-ı Şerif'i hatmetsin, içindeki mesajı almadıktan sonra, anlamadıktan sonra, idrak etmedikten sonra tüm hatimler boşa.
    Bu kafalar modernizmden tam olarak sıyrılamamış kafaların örneği. Bu haller Kaddafi'nin hali. Kendisi de Müslümanım diyordu, fakat ekonomide sosyalizmin savunucusuydu, bilirsiniz. Müslümanım ama ekonomide sosyalizme uymak daha uygundur diyordu.
    Beyler bir kendimize gelelim! Böyle bir söz olabilir mi?
    Yani siz diyorsunuz ki islam'ın bir ekonomik doktrini yoktur, öyle mi? Vallahi yanılıyorsunuz. Veya siz diyorsunuz ki islam'ın ekonomik doktrini yetersiz, öyle mi? Vallahi yine yanılıyorsunuz.
    Şunu herkesin anlaması gerek ki, Türkiye'de yetişmiş vatandaşların tümü isviçre, Almanya ve Amerika'dan zerre miktar değişim yapılmadan ithal edilmiş eğitimi almaktadır. Yani bu ülkedeki tüm insanlar birer William, Hans, John olarak yetiştiriliyor.
    Biz Avrupa ve Amerika'nın aydınları tarafından yetiştiriliyoruz. Bize empoze edilenler bizim kendi doğrularımızla çelişiyor, bize aşılanan ideolojiler bizi mahvediyor.
    Uzatmayayım.
    Sanmayın ki islam'ın bir ekonomik doktrini yoktur veya sanmayın ki onların normları mutlak doğrudur.
    Hayır, hayır!

    Bir de sosyalizmin ekonomik bir sistem olduğu söylenmiş lakin sosyalizm bundan çok daha fazlasıdır. Anladığım kadarı ile demek istiyorsun ki sadece ekonomik yönünü uygulayalım.
    O zaman o yönünü bir inceleyelim; 2 ana daldan bahsedebiliriz.
    1) Mutlak devletçilik vardır. Yani üretim araçlarında devlet mülkiyeti esastır.
    2) Merkezi planlama vardır. Fiyatlarından tut üretime, üretimden tut borcuna, borcundan tut hesabına kadar tamamı tekelden yapılır; devlet egemendir.

    Şimdi ben sadece 2 temel sorundan bahsedeceğim.

    1) Esas toplu kalkınmadır, proletarya sınıfından arınmaktır. Herkesi ihtiyacı kadar verip herkesten bütçesi miktarında almaktır değil mi? Sorun şu ki bu sistem en başından fıtratla çelişmektedir. insan bir 'mal' kendisine ait olmadığında kaliteli, verimli çalışmıyor. Aynı özeni göstermiyor.
    Biliyorsunuz Lenin bu şekilde manyak birisine dönüştü, Rusya'nın 5 senede üretimi normalin %60-70 altına düştü. Bu hayatın gerçeğidir. Hiç kimse mal kendisinin değilse aynı derecede çalışmaz, özenmez, ilgilenmez. Üretim biter, devlet yok olur gider. Toplumun sermaye sahibi insanlara ihtiyacı vardır, başka türlüsü mümkün değildir.
    2) Kar oranını devlet tayin eder, bu da başlı başına zaten islam ile çelişir. Fakat bir de mantık yönünden inceleyelim.
    islam'da serbest ekonomi hakimdir. Kar oranı yoktur.
    Kar oranı ilk olarak çok güzel gelebilir kulağa. Fakat kar oranı demek belli başlı malların tamamen sistemden çekilmesi, diğerlerinin ise yığılmasına neden olur. Yani bir sakızı 3 kuruşa elde eden bakkal bunu 4 kuruşa satacak ise satar mı? Bununla uğraşır mı? Tabii ki 10 kuruşa satacak ki bir halta değsin, bu da %300'den fazla ciro, %200'den fazla kar demektir.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster