/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +2 -17
    ateist olman iyi biri olduğunu gösteriyor zaten, ha ateistler arasında kötü insan yok mu, tabi ki var. ama bize evlatlığımızın karısıyla evlenmek, kadınları küçümsemek, zina yapanları öldürmek ya da sopayla dövmek, dört kadın ve istediğimiz kadar cariye almak, düşüncesi bize uygun olmayanları öldürmek, hırsızların ellerini ayaklarını çaprazlama kesmek vs. meşru kılınmadı, bil bakalım kimler bunları yapmakta serbest. bir de bunların üzerine müslümanlar bir düşünsün, ahlakın kaynağı islam mıdır acaba??
    ···
    1. 1.
      +1 -2
      Ya senin gibi sağdan soldan duyma kendine ait bir düşüncesi olmayan ve körü körüne bağlanmış bir adama laf anlatmak zor mk sanırsın iran da 2 kişiden birinin eli kegib memlekette recmedilmekten kadın kalmamış kalan kadınlarda ellişer yüzer bir adamla evli pehhhh çıkar şu at gözlüğünü düşün sorgula inanıyorsan da sorgula inanmıyorsan da aklına takılan en ufak soruyu bile araştır yer etmesin içinde şüpheyle yaşama ...
      ···
    2. 2.
      -2
      Ohooooooo, sen ne diyosun birader, ben körü körüne bağlanmanın dıbınakoymuşum var ya. Doğduğum günden beri bana zorla öğretilen dini, kitabını okuyup araştırmadan sadece inanmak istediğim için hayvan gibi benimseyen, bu uğurda varolan ayetlerin dahi olmadığını iddaa eden, olduğu kanıtlanırsa bir şekilde mantıklı olduğunu ifade etmek için kıçını yırtan, tartışmayı kazanamazsa ya "imamla konuş" ya da "lekum dinukum ve liye din" diyen hem laik hem müslüman bir türk genciyim ben.

      Olay iran'da herkesin elinin kegib olmaması, sürekli insanların birbirini recmetmiyor olması falan değil.
      Olay sizin çok yüce, çok muhteşem, sonsuz zeka, hüküm, hikmet olgunluk sahibi tanrınızın recmi, el ayak kesmeyi, kafir öldürmeyi emretmesi, erkeği kadından üstün tutup bunu şahitlikte ve miras paylaşımında belirtmesi, 4 kadın+sonsuz cariyeyi, köleliği, evlatlığının karısıyla(gelininle) evlenmeyi vs. helal kılması. sonsuz olgunluk sahibi bir tanrının, senden sürekli kendisini övmeni, günde 5 defa jimnastik hareketleri yapmanı istemesi. sonsuz merhamet sahibi tanrının, topluluktan bir kişiyle irtibata geçip, 4 farklı kitap 3 farklı din gönderip, "sana ortalama 60-70 yıl ömür veriyorum, hadi doğrusunu seç bakalım, unutma yanlışı seçersen bu 60 yıllık yanlışına karşılık sonsuza kadar cehennemde yanacaksın, zaten ben senin geçmişini geleceğini biliyorum, varolman için bütün şartları koşulları da ben yarattım, ama bunların hepsini neden yaptım diye sorma, şüphesiz ki ben muhteşemim" demesi.
      ···
    3. 3.
      0
      Panpa müslümanım ama ölsem de bunları yapmam zorla olursa da intahar ederim vicdanım yemez zaten bana göre herkesin dini kendinedir
      ···
      1. 1.
        0
        dostum yapamayacağın şey kafir öldürmek, el ayak kesmek, zina yapanları taşlayarak öldürmek ise, bunlar seni yarattığına inandığın tanrının emri. baban bile senden bişey istediğinde iki dakika geciktirmeden yapıyosun, ama koskoca kainatın yaratıcısı senden bir şey isteyince "yapmam, vicdanım el vermez" diyorsun.

        sonsuz hüküm ve hikmet sahibi, sonsuz merhamet ve olgunluk sahibi koskoca tanrının, senin mantığına ve vicdanına uymayacak, olmayacak, kanuna düzene ters şeyler istemesi, zaten böyle bir tanrı fikrinin mantıksızlığını kendi kendine ortaya çıkarır. zaten bu tip bir tanrı fikri emin ol, insan türüne hakarettir.
        ···
      2. 2.
        0
        Panpa o dediklerinin çoğu bozulan şeriat ve yanlış yorumlarla ortaya çıkmış şeylerdir. Farkında mısın Hz. muhafazid Mekke'yi feth ettikten sonra oradaki kafirleri öldürmedi serbest bıraktı din vicdan her türlü konuda ve diğerlerinin Hz. muhafazid zamanında yapıldığını duydun mu? Yani anlayacağın islam diğer dinler gibi peygamberinin döneminden sonra yanlış yorumlanmıştır.
        ···
      3. 3.
        0
        Panpa o dediklerinin çoğu bozulan şeriat ve yanlış yorumlarla ortaya çıkmış şeylerdir. Farkında mısın Hz. muhafazid Mekke'yi feth ettikten sonra oradaki kafirleri öldürmedi serbest bıraktı din vicdan her türlü konuda ve diğerlerinin Hz. muhafazid zamanında yapıldığını duydun mu? Yani anlayacağın islam diğer dinler gibi peygamberinin döneminden sonra yanlış yorumlanmıştır.
        ···
      4. 4.
        0
        Panpa o dediklerinin çoğu bozulan şeriat ve yanlış yorumlarla ortaya çıkmış şeylerdir. Farkında mısın Hz. muhafazid Mekke'yi feth ettikten sonra oradaki kafirleri öldürmedi serbest bıraktı din vicdan her türlü konuda ve diğerlerinin Hz. muhafazid zamanında yapıldığını duydun mu? Yani anlayacağın islam diğer dinler gibi peygamberinin döneminden sonra yanlış yorumlanmıştır
        ···
      5. 5.
        0
        Panpa attığım entry gözükmüyor iki üç kere denedim Panpa o dediklerinin çoğu bozulan şeriat ve yanlış yorumlarla ortaya çıkmış şeylerdir. Farkında mısın Hz. muhafazid Mekke'yi feth ettikten sonra oradaki kafirleri öldürmedi serbest bıraktı din vicdan her türlü konuda ve diğerlerinin Hz. muhafazid zamanında yapıldığını duydun mu? Yani anlayacağın islam diğer dinler gibi peygamberinin döneminden sonra yanlış yorumlanmıştı
        ···
      6. 6.
        0
         
        Nisa (4) / 34
        Erkekler, kadınlar üzerinde hâkim dururlar, çünkü bir kere Allah birini diğerinden üstün yaratmış ve bir de erkekler mallarından harcamaktadırlar. Bunun için iyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah'ın korumasını emrettiği şeyleri, kocalarının yokluğunda da korurlar. Serkeşlik etmelerinden endişe ettiğiniz kadınlara gelince; önce kendilerine nasihat edin, sonra yataklarında yalnız bırakın, yine dinlemezlerse dövün.

        Maide (5) / 38
        Yaptıklarına bir karşılık ve Allah'tan caydırıcı bir müeyyide olmak üzere hırsız erkek ile hırsız kadının ellerini kesin. Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.
         
        Nisa (4) / 3
        Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.
         
        Talak (65) / 4
        Kadınlarınızdan âdetten kesilmiş olanlarla, henüz âdet görmeyenler hususunda tereddüt ederseniz, onların bekleme süresi üç aydır. Hamile olanların bekleme süresi ise, doğum yapmalarıyla sona erer. Kim Allah'a karşı gelmekten sakınırsa, Allah ona işinde bir kolaylık verir.
         
        Ahzab (33) / 50
        Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü'minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber'e bağışlayan, Peygamber'in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü'min kadını da (sana helal kıldık.) Mü'minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir.
         
        Ahzab (33) / 37-38
        Zeyd (muhafazid'in evlatlığı) o kadından ilişiğini kesince onu sana nikâhladık ki, evlatlıkları eşleriyle ilişkilerini kestiklerinde, müminler için o kadınlarla evlenmede bir güçlük olmasın. Zaten Allah'ın emri yerine getirilmiştir. Allah'ın kendisine farz kıldığı şeyde peygambere hiçbir vebal yoktur. Daha önce gelip geçmişlerde de Allah'ın yolu-yöntemi buydu.

        Nisa (4) / 11
        Allah size, çocuklarınız (ın alacağı miras) hakkında, erkeğe iki dişinin payı kadarını emreder. (Çocuklar sadece) ikiden fazla kız iseler, (ölenin geriye) bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer kız bir ise (mirasın) yarısı onundur. Ölenin çocuğu varsa, geriye bıraktığı maldan, ana babasından her birinin altıda bir hissesi vardır. Eğer çocuğu yok da (yalnız) ana babası ona varis oluyorsa, anasına üçte bir düşer. Eğer kardeşleri varsa anasının hissesi altıda birdir.

        tevbe (9) / 5
        O halde, hürmetli aylar çıkınca artık öbür müşrikleri nerede bulursanız öldürün, onları yakalayıp esir edin, onların geçebileceği bütün geçit başlarını tutun. Eğer tövbe eder, namaz kılar, zekât verirlerse onları serbest bırakın. Çünkü Allah gafurdur, rahîmdir."

        bakara 191. ayeti:
        "onları nerede yakalarsanız öldürün. sizi çıkardıkları yerden (mekke'den) sizde onları çıkarın. zulüm ve baskı adam öldürmekten daha ağırdır. yanlız,mescidi haram yanında, onlar sizinle savaşmadıkça sizde onlarla savaşmayın. sizinle savaşırlarsa (sizde onlarla savaşın) onları öldürün. kafirlerin cezası böyledir."

        isa 89. ayeti:
        "arzu ettilerki kendileri küfre saptıkları gibi sizde sapasınız beraber olasınız.bu sebeple onlar allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. eğer bundan yüz çevirirlerse yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. onlardan ne bir dost edinin ne de bir yardımcı."

        nisa 91. ayet:
        "hem sizden hem de kendi toplumlarından emin olmak isteyen başkalarını da bulacaksınız. bunlar her ne zaman fitneye zütürülseler ona baş aşağı dalarlar (daldırılırlar). eğer sizden uzak durmaz, sulh teklif etmez ve ellerini çekmezlerse onları yakalayın, rastladığınız yerde öldürün. işte onlar üzerine sizin için apaçık yetki verdik."

        tevbe 5. ayeti:
        "haram aylar çıkınca müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayın, onları hapsedin ve onları her gözetleme yerinde oturup bekleyin. eğer tevbe eder, namazı dosdoğru kılar, zekâtı da verirlerse artık yollarını serbest bırakın. allah yargılayan, esirgeyendir."

        bu ayetleri araştır dostum. ben bunda yanlış bir yorumlama göremiyorum. bir çok farklı insan var bu ayetleri arapçadan çeviren, bir çok farklı kaynak var, istediğin hepsine bak anlatmak istedikleri bunlar. ben bunda bir kutsallık göremiyorum. haaa eğer diyosan ki peygamber döneminden sonra kuran değiştirildi, yani korunamadı;

        Hicr-9: "Şüphe yok ki Kur'ân'ı biz indirdik ve şüphe yok ki onu mutlaka koruyacağız."

        o halde bu ayete karşı geliyorsun demektir. ya kuran'ı olduğu gibi, yukarıdaki ayetlerle kabul edeceksin ya da tamamen reddedeceksin.

        seçim senin dostum, şahsen ben zekayı, mantığı ve bilimi seçtim.

        (Bu arada eğer kuranı okursan anlayacağın ilk şeylerden biri, Kuran'ın, dönemin Arap toplumunu olağanüstü varlıkların gerçekliğini iddaa ederek bu yolla korkutmayı ve hizaya sokmayı hedefleyen bir kanun koyucu kitap olduğudur. Hiç bir kutsallığının olmaması ve toplum kuralları haricindeki tüm kısımlarda çocukların dahi inanmayacağı mantıksız masallar içermesi bir yana dursun, toplum hakkında koyduğu kurallar da bir çok mantıksızlık, tutarsızlık içermekte ve özgürlüğüne düşkün bir insanın bağlanmasının son derece anlamsız olacağı bir dinin kitabıdır)
        Tümünü Göster
        ···
      7. diğerleri 4
    4. 4.
      0
      Annani baban giberken sordukmu huur
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster