/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +11
    Sayın züt kılı;
    Hükümetler zaten bunu yapmak zorundadır. Bu hizmetleri yetine getirecek olan insanlar aday olurlar ve kazanan bu hizmetleri yerine getirir. Yani sen dışarı çıkarken ayakkabını bağladın diye övgü beklemekten farklı değil yazdıkların. Kaldı ki şunları da yazının altına eklemen lazım
    -ÖTV yi getirdi
    -Varili 30 dolara olan petrolü litresi 5 liradan satılıyor.
    -Kavgalı olmadığımız bir ülke kalmadı
    -insanlar bir ay boyunca 3 depo benzin karşılığında çalıştırılıyor
    -en çok ihracat yaptığımız ortadogu ülkelerine ihracat yok denecek kadar azaldı
    - ecevit döneminde benzin 1 dolara esitlenecek denildiğinde ortalık ayağa kalkmıştı şimdi 2 dolar ve tüm dünyada en pahalı akaryakıt fiyatı türkiyede. Uganda da bile benzin 2900-3000 Şiline satılırken dolar kuru 3400 Şilin civarında seyrediyor.
    -mahalle baskısı geldi
    -çocuklara tecavüzler başladı
    -babanın öz kızına sehvet duymasiyla ilgili en geri müslüman ülkelerdeki fetvalar verilmeye başlandı
    Vs vs. Parmaklarım yoruldu. Diğer arkadaşlar devam edebilirlerse sevinirim
    ···
    1. 1.
      0
      Öncelikle nunu madem yapması gerekiyodu bundan önceki hükümetler neden yapmadı onu açıkla bide bana Tekneloji deme 2000 li yıllardaki almanyaya amerikaya japonyaya bak japonya lan japonya adamlara atom bombası atıldı adamları 2000 deki hallerine bak petrol konusunda haklısın tamamen haklısın çok pahalı alıyoruz benzini buna cevap veremem ihracat ruyada geriledi arap be müslüman ülkelerinde çoğaldı araştır bak biraz ( milli sailahlar zırhlı araçlar satılmaya başlandı ) çocuklara tecavüz zaten vardı her zaman olucak öyle insanlardan bu yasalarla kurtulamazsın getirirsin idamı kurtulursun onada siz karşısınız bu arada çocuk tecavüzlerini de araştır biraz başka ülkelerdeki kavgalı olmadığımız ülke pakistan azerbaycan var diğerleri zaten senin dostun değildi 1. Dünya savaşını hatırla az biraz sadece dost görünümlü düşmanlarımız vardı şimdi düşmanlarımız belli oldu hee birde ülkelerin devletlerin dostu olmaz her devlet çıkarlarına göre davranır bizim coğrafi konumumuz açısından ne Amerika dostumuz olur ne rusya senin kardeşin var Azerbaycan o yeter sana
      ···
    2. 2.
      0
      Çocuklara tecavüz birkaç yılda bir oluyordu. Diğer ülkelerdeki olanlar beni bağlamaz. Ensar denen batakhanede 45 ERKEK çocuğuna tecavüz edildi. Bunun bi örneğini daha dünyada bulamazsın. Sapığın yaptı diyelim. Hükümet neden buna koltuk çıktı? Onu bi anlat.
      Rusya ile azalmadı. Tamamen bitti. Arap ülkelerine artmış filan da değil. Suriye kapalı olduğu için mısıra vs. Ihracat durdu. Tırlar gemiyle mısıra zütürülüyor. Devlet tır başına 1000 dolar kasasından ödüyor. Hepsi ek maliyet. Bize neydi suriyedeki yönetimden. Bi suriye pisligi için sadece nakliye piyasasından kaç bin kişi işsiz kaldı bi fikrin var mı?

      Satıldığını söylediğin silahlardan henüz bir gelir elde edilmiş değil. Kaldı ki suriye yüzünden kaybedilenleri yerini silah satışıyla ikame etmemiz mümkün değil. Suriyeden gelenlerin maliyetini, universitesini hastanesini konuşmuyorum bile. Adamlar türkiyeye geldikten sonra 60 bin suriyeli bebek doğmuş. Ulan ben kaç yıllık evliyim çocuğuma bi gelecek verebilir miyim diye düşünüyorum. Devletimin benim çocuğum için kullanması gereken imkanı elin heriflerine veriyor. Hepimizin verdiği vergiyle onlar bizden daha fazla rahat yaşıyor. Üstüne dükkan açıp ne vergi ne de başka bişey ödüyorlar. Polis cevirmesinde beni durdurup suriye plakalı arabaya bakan muamalesi yapılıyor.
      (Henüz) kavgalı olmadığımız pakistan ve Azerbaycan var diyorsun da bu ülkeler bizim neyimize yeter. Ticaret yapsak sadece bu ikisi 80 milyonluk Türkiye ye yeter mi?
      ···
   tümünü göster