/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 76.
    0
    Çocuklara tecavüz birkaç yılda bir oluyordu. Diğer ülkelerdeki olanlar beni bağlamaz. Ensar denen batakhanede 45 ERKEK çocuğuna tecavüz edildi. Bunun bi örneğini daha dünyada bulamazsın. Sapığın yaptı diyelim. Hükümet neden buna koltuk çıktı? Onu bi anlat.
    Rusya ile azalmadı. Tamamen bitti. Arap ülkelerine artmış filan da değil. Suriye kapalı olduğu için mısıra vs. Ihracat durdu. Tırlar gemiyle mısıra zütürülüyor. Devlet tır başına 1000 dolar kasasından ödüyor. Hepsi ek maliyet. Bize neydi suriyedeki yönetimden. Bi suriye pisligi için sadece nakliye piyasasından kaç bin kişi işsiz kaldı bi fikrin var mı?

    Satıldığını söylediğin silahlardan henüz bir gelir elde edilmiş değil. Kaldı ki suriye yüzünden kaybedilenleri yerini silah satışıyla ikame etmemiz mümkün değil. Suriyeden gelenlerin maliyetini, universitesini hastanesini konuşmuyorum bile. Adamlar türkiyeye geldikten sonra 60 bin suriyeli bebek doğmuş. Ulan ben kaç yıllık evliyim çocuğuma bi gelecek verebilir miyim diye düşünüyorum. Devletimin benim çocuğum için kullanması gereken imkanı elin heriflerine veriyor. Hepimizin verdiği vergiyle onlar bizden daha fazla rahat yaşıyor. Üstüne dükkan açıp ne vergi ne de başka bişey ödüyorlar. Polis cevirmesinde beni durdurup suriye plakalı arabaya bakan muamalesi yapılıyor.
    (Henüz) kavgalı olmadığımız pakistan ve Azerbaycan var diyorsun da bu ülkeler bizim neyimize yeter. Ticaret yapsak sadece bu ikisi 80 milyonluk Türkiye ye yeter mi?
    ···
   tümünü göster