/i/Kurmancî

Tû bi kurmancî dizanî?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +6 -59
    Kürtler ne sokmuşsa size artık her gün 100'lerce böyle başlık

    edit: Kendi faşistliğiniz karşısında bir yorum gördüğünüz an çıldırıyorsunuz değil mi?
    ···
    1. 1.
      +15
      Kürtlerin ne soktuğunu bilmem de biz kürtlere ne soktuysak 1000 yıldır kuyruk acısıyla kıvranıyolar
      ···
    2. 2.
      +2 -8
      Hadi ya? 100 yıl öncesine kadar kıvranan mı vardı? Ülkeyi kutuplaştıran, bölen bu sisteme ve bu sistemi getirenlere söyle laflarını.
      Hiçbir topluluğun tamamı kendiliğinden bu kadar geri kalmış, görgüsüz, cahil olmaz. Illa ki aralarından düzgün kişiler de çıkar. Bu doğu toplumu bu kadar kötü durumdaysa bunun sebebi Türkiye Cumhuriyetidir. Hiç sağa sola tak atmaya çalışma.
      Ayrıca ya beraber kalkınacağız ya beraber batacağız. O Kürt insanlarının çoğu temiz, masum, iyi kalpli. Ayrıca kandırılıp kullanılan masum insanlardan da biz mes'ulüz. O insanların cahil kalmasına sebep olduk ve dışladık. Ağır eziyetler gördüler 80 senedir. Tamamen toplumdan dışlandılar, kurtuluş olarak da cahilliklerinden Pkk'ya sığındılar, bir de onlar tarafından kullanılıyorlar. Kendi takunu o insanlara atıp suçunu örtemezsin.
      ···
      1. 1.
        -1
        Yav ediyorlar da zaten ben de bunu diyorum. Şu an durum bu sebebi ise 80 90 yıllık. Bu hale gelmelerinin esas suçlusu devlet. Bunu idrak çok mu zor? Anlamıyor musunuz?
        ···
    3. 3.
      +5
      O kadar uzun yazmışsın ama tek bir cevabım var.
      Eğer kürtler 100 yıl önce kürdistan hayallerine kapılıp ingiltereyle işbirliği içine girmeselerdi lazlarla nasıl mutlu mesut yaşıyorsak onlar la da öyle yaşardık
      ···
    4. 4.
      +2 -2
      Lan dallama Kürt halkı ahlaklı ve temizdir. Aralarından 3 5 tane soysuz kandırılıp bize karşı kullanıldı, sonra da bu bahane edilip kendi kendimize düşman edildik. Tarih hep bu planla tekerrür ediyor. Basit düşünüp aldanıyorsun.
      Daha sonra da 60 70'lerde aynı şekilde sağ-sol çıktı. Yine ikiye bölüp bir tarafı desteklediler, sonra darbeciler çıktı. Parçalayıp tek tarafa destek.
      Şimdi de Erdoğan ile beraber 'ılımlı islam ılıklı laiklik' diye yeni kapı açıldı. Aynı şekilde Erdoğan da bir zaman sonra masum falan demeden insanları içeri atıyor, yok ediyor.
      Paralal-Erdoğan ikilemi çıktı, 3 5 kişi ya suçlu ya değil. Bütün insanlar damgalandı ve müslümanım diyenler yine müslümanım diyenleri yok etmeye çalışıyor.

      Bir başka örnek ise, nasıl 3 5 hoca kılıklılar insanları hocayım diye kandırdı da sapkınlık yaptı. Sonuç olarak ne oldu? O 3 5 kişiyi temizlemediler, pire için yorgan yaktılar. Bütün hocalar, sakallılar hepsine zulmettiler.
      Abi bilip bilmeden saldırmayın yanınızdaki 1000'lerce yıllık kader arkadaşınıza. Aranızı bozan fitnecileri bulup çıkarın.
      ···
    5. 5.
      -2
      Kürtler ananı gibsin
      ···
    6. 6.
      -1
      Şuna bakın bir de. Bu ahlaka sahip insanlar mı eleştiriyor Kürtleri?
      Bir söyleyeceğin varsa söyle ama maalesef söyleyecek iki lafın dahi yok değil mi? Çünkü bilmiyorsun. Cahilsin. Acıyorum bu haline.
      Hayatında 2 kişi bile seni ciddiye almayacak, umursamayacak. Öyle mahalle kenarlarında Kürtlere sövmeye devam et. Ortaya koyacak bir fikrin dahi yok. Çünkü cahilsin, okumuyorsun öğrenmiyorsun. Zaten okusan böyle körü körüne faşist olmazsın. Ahlaksız dallama seni.
      ···
    7. 7.
      -1
      Kürt var k rt var kardeş sen olayı yanlış anladın. Biz ermeni soylu köpeklere kızıyoruz. Tutup da Ziya Gökalp gibi kürt oğlu kürtlere laf söylemiyoruz. Öyle insanlara karşı ağzını acanin amk zaten. Ama içlerinde kaç kişi kaldı öyle onu düşün bir de. Özal'ın müslüman birliği hayalini yaptırmamak için kışkırtıldılar. Baş kaldıranlar ermeniler zaten.
      ···
    8. 8.
      -1
      Hocam peki böyle Türkler yok mu? Bunlar da var. O zaman oraya bir ırk sıkıştırmayacaksın. Ötekileştirmeyeceksin, toplumu parçalamayacaksın.
      ···
    9. 9.
      +1
      k*rt halkı edepli ve temizdir diyince 2 saniyeliğine züt deliğimle göz göze geldik ve hunharca gülmeye başladık...
      ···
    10. 10.
      0
      Sus amk k*rdü
      ···
    11. 11.
      0
      oman tanrem k*rt sie amk.
      ···
    12. 12.
      0
      Size bu kafa ile şu anki sistem bile fazla.
      100 yıl zorla 'Türküm' dedirt. Aşağıla 'Ne mutlu Türküm diye bağırt'
      Adam da 'Mutluluk bana da lazım' diyor. Haksız mı?
      Ama 100 yıldır bu sistemde adamları kabul etmediniz, yok saydınız. Derin devlet yapılarıyla zulmettiniz. Yok öyle iki yüzlülük.
      ···
    13. diğerleri 10
   tümünü göster