/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 1.
    +1 -1
    Panpa yanlış anlama katılıyorum da Allah yoldan ayırmasın diyip, ardından tengri demen biraz daha garip olamamış mı?
    ···
    1. 1.
      +3
      bi bitmediniz demi yobaz cahiller, allah arapca , tengi eski türkce. şimdi gibtir git cevap olarakta zütten doğma yok allah ayrı bişe felan zırvalama
      ···
      1. 1.
        0
        ÜstEdit: Herşey bir yana buyur buradan oku, daha önce okumuş olsaydın bunları yazmazdın..
        Türk Din işleri Yüksek Kurulu'nun Dinî Kavramlar Sözlüğü'ne göre 'Allah' kelimesi; yaratıcının özel ismi[4] olup, kemal (bilgi ve erdem bakımından olgunluk, yetkinlik, erginlik, ekgibsizlik[5]), cemal (yüz güzelliği, güzellik[5]) ve celal (yücelik, ululuk, değer[5]) sıfatlarının içerdiği bütün anlamları içermektedir. ‘Allah’ kelimesi Türkçedeki "tanrı", Arapçadaki "ilah", ingilizcedeki "god", Almancadaki "gott", Farsçadaki "hüda" veya başka diğer dillerde ‘Allah’ kelimesi yerine kullanılan bütün kelimelerden farklıdır. Çünkü o kelimeler özel isim olmayıp, cins isimdir ve ‘Allah’ kelimesi ile de aynı anlamı taşımazlar.[4] Yaratıcının adı ikil ve çoğul yapılamaz, bu sebeple ‘Allah’ kelimesi sadece hak ma'bûdu, varlığı zorunlu olan yaratıcıyı ifade eder, başka bir varlığa da ‘Allah’ ismini vermek doğru olmaz. ‘Allah’ isminin ‘adaş’ mahiyette herhangi bir ifadesi de yoktur.

        Aynı zamanda eski türkçede gök tanrısı anldıbını karşılar Tengri ,sonradan tanrı anlamı ilede kullanılmış ama moğolcada tengre kelimesi tanrı olarak kullanılmıştır, Allah ile aynı anlama gelmez.
        ···
   tümünü göster