/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +4
    panpa akla ve mantiga uydurarak tespitim kisminda sicmissin. sende akil yok kI mantikli savlar sunacaksin bize. ulan sems I tebrizi olduruyorlar zamaninda. sen 20 yillik tecrubenle ne haddine bu konular hakkinda yorumlar yapiyorsun bir tak biliyormus gibi? din uzerine ne arastirdin? ne okudun? hangi kantilarin var? seviye olarak neredesin? bu boyledir diye atip tutmaya hakkin yok.

    kertenkele mevzusu da domuz mevzusu gibi. domuz haram ama hangi domuz? domuzun belki 150 turu var. kopekten dusun pitbull var pug var kangal var kurt var. neden hepsi birden yasak? bak kardesim dinde mantik aranmaz. hz. ademe elmayo yemeyeceksin diyor. bir nedeni mantigi yok. karsiliksiz itaat etmesi bekleniyor. domuz mevzuu da oyle. millet saniyor ki yok pis hayvan yok kurtlu hayvan ondan haram. ulan tavuk ondan daha pis. domuzj temiz steril ortamda beslesem helal mi olacak? iste bak burada mantigin disina cikiyor senden beklenen itaat etmen. kertenkele mevzuuna gelince, hadisler konusunda ben de supheme engel olamiyorum. tarih ne kadar saptirilmis yalanlarla doluyken, hadisler neden sabit kalsin. yani bilemiyorum oladabilir olmaya dabilir benim gozumde. ya da olaya soyle bakilabilirdi. urfa balikli goldeki baliklar (yanan odunken baliga donusenler) kutsal sayiliyor yenmez mesela. neden sadece o balik kutsal o zaman? tum baliklar kutsal sayilsin hic biri yenmesin? ben de bu hayvanlar ve turler uzerine supheciy senin gibi.

    benim sende kizdigim kendi fikirlerini dusuncelerini dogruymus gibi anlatman. bunlar senin gorusun sadece bu kadar net konusamazsin.
    ···
    1. 1.
      0
      iyi dedin güzel dedin de, okumadın sanırım, ben başlangıçtan sonuna kadar bence dedim, hatta bir yerde hatalı olduğumu düşünen hatamı göstersin de dedim, tamamen öznel bir başlık
      bu arada Domuz ile kertenkele aynı değil, domuz ayettir, kertenkelenin ise hadis olduğu söyleniyor,
      ···
      1. 1.
        -1
        yani domuz örneğinde anlatmaya çalıştığım, şayet var ise öyle bir hadismantık aramayacaksın itaat edeceksin.
        ···
   tümünü göster