/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +7
    ayete inanmamak küfürdür. yorumlayana inanmazsın tamam da ayet yalan hadis yalan diyemezsin. (bkz: imama küsüp camiye gitmemek)
    ···
    1. 1.
      +3
      aynen bu kardeşime katılıyorum. +1
      ···
    2. 2.
      0
      ayet yalan demedim zaten, anlayamadığım ayet beni bağlamaz dedim, ki zaten herkes anladığından mesuldür
      ···
      1. 1.
        +3
        anladığından kasıt, aklî kapasitesi yettiği kadardır panpa. farz, kat'i delille hükmü sabit olan demektir ve kat'i delil Kur'an dır. ayetlerde bildirilen tüm hükümler üzerimize farzdır. ancak biz bunları tam anlamıyla zaten bilemeyiz. bu yüzden büyük mezhep imamlarının yorumladığı şekilde, kendi mezhebimize göre ibadet ediyoruz. kısacası ayetlerin hepsi (bir kaçı hariç) herkesi bağlıyor.
        ···
      2. 2.
        +2
        benim bahsettiğim şey bu işidci şerefsizlerin kullandığı ayetlerdi, tabii ki hükmü kesin olan ayetleri reddetmek küfürdür
        ···
      3. 3.
        +1
        herhangi bir ayeti reddetmek de küfürdür, reddedemezsin, güvenilir bir kaynaktan gelen, sahabe tarafından aktarılan hadisleri de alenen reddedemezsin.
        reddedersen yanlış olur. ancak, kertenkele öldürme hadisi gibi hak ile Kur'an öğretisi ile bağlantısını kuramadığın "hadis rivayetleri"ni atarsın aklına, bir köşede durur. yeri gelir de Kur'an öğretisine uygun manaya geleceği bir durum ile karşılaşırsan ve emin olursan o zaman ortaya koyarsın.
        ···
      4. 4.
        0
        panpa hala anlamıyorsun. hükmü kesin olmayan ayet yok.
        ···
      5. 5.
        0
        hükmü kesin olmayan ayet olamaz zaten panpa, ayet ise Allah'ın kelamı demektir, ama dediğim gibi günümüzde sahte hadisler kadar olmasa da sahte ayetler de olabilir, o yüzden önce aklıma danışırım
        ···
      6. diğerleri 3
   tümünü göster