/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +5 -1
    selam beyler. aydınlanmanız için bu tarz bi başlık açtım yıllardır insanları sağ sol demeden kandırıyolar herkes kendi bildiğine inanıyor ve her iki tarafta yanılıyor. biraz uzun gelebilir ama okumanızı tercih ederim. okumazsanız da gibime kadar..

    ikinci dünya savaşı sonrasında bütün avrupa ve amerika ağır darbeler aldı, sovyetler toparlanamayacak derecede kayıplar verdi, fransa-polonya gibi yerlerin anası gibildi, abdnin büyük ölçüde dıbına koyuldu, almanya zaten ikiye bölündü berlin duvarıyla sınır çekildi bilmem ne derken hepsinin ekonomisi yannanı yedi.

    fakat tüm bunlar olurken ısrarla savaşa girmeyen, hiçbir devlete tek kuruş borcu olmayan, ülkelere uçak satmaya başlayan, tarımsal olarak bütün gücünü kullanan bir devlet vardı. türkiye. ismet inönü türkiyesi. ismet inönü bir şekilde ülkeyi ekonomik krize sokup " durumumuz yok " diyerekten iki tarafla da anlaşmadı, savaşa girmedi. oysa hem almanya tarafı hem rusya tarafı bizi kendi safına çekmeyi çok istiyordu çünkü boğazlar vs. derken jeopolitik konumumuz onlara çok yarayacaktı.

    tabii ekonomik krize sokunca bunun ülkeye büyük yaptırımları da oldu, ekmek karneyle dağıtıldı millet yağ sırasına girdi..bir çocuk inönüye "paşam bizi ekmeksiz bıraktın" diyince; ismet inönü nün verdiği cevap. "evet sizi ekmeksiz bıraktım ama babasız bırakmadım" olmuştu. bu durum her şeyi net ortaya koyuyor.

    peki hal böyle iken; ne oldu da biz natoya girdik? ne oldu da koreye asker yolladık? merak eden panpalarım varsa devam edecem ona göre.
    ···
   tümünü göster