/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +36 -5
    Cennete gitmiş adam ne mertebesine eleştiri getirir ne de dünyada kalan şeyler için pişmanlık duyar. Ayrıca hiçbir insan kendi yaptığı ibadet ya da şükürlerle cenneti hakedemez. Allah'ın rahmetiyle girer cennete. Hayatın boyunca ibadet etsen sana verilen kirpiklerin karşılığını ödeyemezsin. Böyle şeylere kafa yorup vakit harcamamanı tavsiye ederim. Bug bulma soruları şeytanın zeki insanlara oynadığı bi oyundur. Gerçekten zeki olan adam farkına varıp vesveseyi yarıda keser. Zeki olduğu zannedilense oyuna kanıp deştikçe deşer dini. Öyle derine iner ki vardığı yerde iblise komşu olur : Cehennem
    ···
    1. 1.
      +4
      Ben vesveseyi kesmiyorum zeki kardeş yanlışın var bu bir. Doyumsuz olan insan değil nefsidir. Ödüllendirileceğin yere hangi formda, hangi donanımlarla gideceğini bilmeden dal taşak vaziyette entry girme istersen. Az biliyosunuz ama çok konuşuyosunuz, zannediyosunuz ki tüm dini bilgilere hakimsiniz de geriye eleştirmek kalmış. Önce öğren sonra eleştir
      ···
      1. 1.
        +3
        Ben dinime her yerden bakabiliyorum kardeş. Sana demek istediğim ince sorular sorcaksan ince konuları da bilmen gerekir. Ödüllendirilen nefsin olacaksa iraden nerde kaldı? iradeyi hiçe sayıp Ferdi Tayfur'un kader şarkılarıyla gelceksen hiç yazma.
        ···
      2. 2.
        0
        sen dinine görmek istediğin taraftan bakıyon sadece. duymak istediklerini yazıp geçiyorsun. adım adım anlatayım şu konuşmayı.

        cennet diye bir ödül var, istediğin herşey var. diyorsun ki sürekli isteyen insan değil nefsidir. ikisini ayırıyorsun bir güzel.

        tamam diyorum, o zaman nefsin ödüllendiriliyor, istediğine ulaşıyor sonuçta, aç olan o. istekleri olan o, doymayan o. bu sefer de yooo o ödüllendirilmiyor ki iradem ödüllendiriliyor diyorsun. nefsinin tüm istedikleri vaad ediliyor la? iraden sonsuz açlık ile mi ödüllendiliyor?

        şuna kafan bassaydı zaten kendince iyi kötü bir cevap verirdin, eyvallah der geçerdim. bilmediğim etmediğim yok, nasıl bir hayal dünyasında yaşıyosun onu merak ettim.
        ···
      3. 3.
        0
        Bak benim algılaması gıt kardeşim. Bu son olcak. Nefis ve irade aynı bedende vuku buluyo. Nefis ister sıkıntı yok. Ama irade o istekleri frenlemezse irade de ortak olur. Frenler de nefsi bastırırsa -bak buraya dikkat et- işte o zaman nefsani isteklere kulak asmadığı için ödüllendirilmeyi hakeder. Aynı anda hem nefisle hem de şeytanla mücadele eder insan iradesi. Kazanırsa pek tabi ödüllendirilir. Yine anlamadıysan fazla oksijen tüketme, bırak da biz soluyalım doya doya. Ulan bi şeyi de anlayın, bi şeyi de kavrayın arkadaş ya. Bizim insanımızın inançsız olanı hiç çekilmiyor dıbına koyayım
        ···
      4. 4.
        0
        bak mal değneği. bunlar bilmediğim şeyler değil. dini eğitimim emin ol baya sağlam. sana din ögretene din ögretecek kadar bilgim var, buralara geç yani. inançsızlar da bilmem ne de bik bik ötme.

        sana "bak bunu bunu yaparsan, iradenle nefsini sahip bastırabilirsen ödülün bu" denilen şeyler, nefsinin istediği şeyler. sonsuz mutluluk, sonsuz huzur, sonsuz ot sonsuz tak. sen nefsinin istekleriyle müjdeleniyorsun, ne düşünüyorsun diyorum, öghk diyon böghk diyon, mal mal "iradeeee nefsi frenlerseeee" diyon. sığır oğlu sığır, 3 gündür bunu sormadığımı anlayamadın amk.

        önce bi okudugunu anla amk salagı. nefsinin aç istekleriyle müjdeleniyosun, ne düşünüyosun. anladın mı bak 6 kelime. iradeeeeee frenlerseee:d hay amk ya. adam bunu söylüyor günlerdir, 50 kişilik bir kabilenin dininde bile bu var lan. kötü ruh kovacaz diye tütsü yapmaktan adamlar ciğerleri solmuş bi halde yaşıyolar. bilmiyon ki dediğin nane bu amk. kafana sokayım cidden. gibtir git "çohk din biliyom" triplerini atmaya devam hadi panpa
        ···
      5. diğerleri 2
    2. 2.
      +1
      Şukunu vermek için girdim koyarr gecerim reyiz xd
      ···
      1. 1.
        +1
        Eyvallah reyiz şuku bizden
        ···
    3. 3.
      +1
      Atıyom panpa kap şukuyu
      ···
    4. 4.
      0
      Atıyom panpa kap şukuyu
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster