/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 76.
    0
    Komünist insan kendiyle çelişmekte nöteye gidemez bütün insanı özelliklerini yok sayması gerekir bunla bitmez bunu bizzat kendini zorlayarak uygulaması gerekir bu söylediklerimden şu anlşılmasın komünizm hoş cici ama insan pis kaka o yüzden komünizm bu insanlara fazla en son bize kapitelleşen tıp ile ilgil kongreye gelen hocanın altında chevrolet cruze vardı sunumu Apple macbook ile yapıyordu üzerine giydiği kıyafetlerin sürüldüğü kokuların haddi hesabı yoktur bundan da şu anlaşılmasın kişi üzerinden komünizmi eleştirmiyorum sadece her insanın başkasına bir üstünlük isteği gizli veya açık vardır bak çok net bir genelleme yapıyorum(normalde hiç sevmem ama)komünüzmin bu kadar rağbet görme nedeni açıktır kapitalizmin çok acımasız bir yüzünün olmasıdır buda teorik olarak kapitalizmden ileri gelmez sen hangi sistemi getirirsen getir insan içinde olanı uygulayacaktır daha manifestoda din ve milliyet gibi kavramlarda belirtilen fikirlerin saçmalığını ve yine insan denen bir varlıktan bihaber düşüncelerden bahsetmiyorum bile "biz mülkiyete karşı değiliz sömürü getiren mülkiyete karşıyız" söylemi de yine aynı şekilde eni konu düşünülmeden söylenmiş bir söylemdir birincisi insan sadece kendi için çalışmaz en temel güdülerinden biri olan neslin devamı daha doğrusu daha iyi sartlarda devamı icin çalışır bunun için biriktirirde biriktirir sen hangi hakla bu adamın elde ettiği mülkiyete kafana göre bir sınır koyarak el koyma gibi bir düşünce içine girersin özetle burda bunu demek istiyorum ben fakirsem(doğuştan)bu aslında babamın annemin yada ondan öncekilerin suçudur bu suçu kafana göre o adamdan(doğuştan zengin olan) çıkaramazsın ayrıca bu sınırı yani sömürü getirecek birikimi sen neye göre belirliyorsun bunun belli nesnel sınırımı var yoksa öznel duygulara göre belirlenecek bir sınırmı ayrıca üstte bazı arkadaşlar komünizm orta halli yada fakir düşüncesidir söylemi özellikle bizim ülke için doğru değildir fakir ve orta halli insanlarmızda bu daha iyisi isteği dizginlenemeyecek kadar çoktur bunu herhangi bir vatandaşlar konuşsan bile anlarsın yanı şöyle düşün dünya nimetleri tuzlu su gibidir o sudan bir defa içmiş kişi veyahut tuzlu suyun başta verdiği zevke şahit olmuş biri o tuzlu suyu içme isteği dizginlenemz derecede çoktur önündeki tek engel imkanlardır ama o tuzlu sudan içe içe ölüm noktasına gelmiş biri artık bıkkınlık derecesine geldiği için daha rahat dizginleyebilir bu tarz düşüncelerin babalarının hep bu kesimden çıkmasını böyle yorumluyorum kendi düşüncelerimdir küfür etmeden cevap verirsen sevinirim
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Paragraf kullanman çok işine yarayacaktır. Kendi açından.

      Öncelikle Kapitalizm'i eleştiren adam sermaye ürünlerini minimuma indirmesi gerekir aksi taktirde o aslında Kapitalist karşıtı değildir.O hocanın kendi içinde çelişmesi Komünizm'le ilgili değildir.

      Özel Mülkiyet dediğimiz bir kavram var.Bu senin cansız bir nesneyi veya bir bölgeyi sahiplenme hakkındır. Marx, Özel Mülkiyetin lağvedilmesini buyurur. Lenin ise bunun yanlış anlaşılacağı için daha anlaşılır şekilde anlatmıştır. Yani Lenin diyor ki zorunlu ihtiyacın olmayan bütün mülklerin kamulaştırılacak.

      Mesela tarlan varsa o tarlana el koyulacak. Orayı sürmesi için çiftçiler görevlendirilcek. Eğer sen çiftçiysen tarlanı sürebileceksin. Sürüldüğünde o mahsüller devlete gidip halka dağıtılacak. Tabi sen de hakkını alacaksın.

      Yani gereksiz mülkiyet kamulaştırılırken zorunlu mülkiyetin(ev gibi) sende kalıyor.

      Komünist nesil bilinçli olacağı için bu tarz para, sermaye işlerinin önemsiz olduğunu anlayacaklardır o yönden kafanı yorma.

      Son olarak senin fakir olman babanın veya annenin suçu değildir. Nasıl sen yaşdıbını seçmediysen onlar da seçmedi.
      ···
    2. 2.
      0
      Komünist nesilin o bilinçte olacağının garantisini nasıl verebiliyorsun

      Birde son olarak dünyada herkesi nasıl aynı kefeye koyabilirsin mesela sen benden daha zeki ve vasıflıysan yanı üstünsen benden daha iyi şartlarda yasman gerekir asıl adalet budur
      ···
   tümünü göster