/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 26.
    -1
    Kendisine atfedilen zaferleri gerçekten kendisi kazanmış olsaydı veya başlattığı söylenen mücadeleleri gerçekten kendisi başlatmış olsaydı veya görevde kaldığı süre boyunca islamiyete ve müslümanlara zarar vermek onları ortadan kaldırmak için elinden geleni yapmış olmasaydı belki de sevebilirdim.
    ···
    1. 1.
      0
      kim kazanmış kardeş öğret de öğrenelim cahil kalmayalım
      ···
    2. 2.
      -1
      Kurtuluş savaşı'nı Mustafa Kemal başlattı diyorlar ne kadar doğruluk payı var araştır bakalım. Hasan Tahsin kimmiş bi öğren bakalım. iskilipli Atıf Hoca kim, neden hakkında idam kararı verildi, nasıl idam edildikten sonra şahitlerin dinlenmesine karar verildi bunları bi araştır ondan sonra gel bi daha çügüle bunu güzel kardeşim hadi bakim.
      ···
    3. 3.
      0
      hasan tahsin dediğin bir yazar doğrudur direnişin sembolüdür
      Lakin başlatmak demek için merminin sıkılan ilk mermi olması yetmez zira sırf bir mermi sıkıldı diye direniş başlamaz zaten.
      iskilipliye gelirsek öncelikle vatan hainliğinden suçlanıyorsun ve hiçbir savunma yapmıyorsun neden diye sorarlar bir?
      neden asılıyor peki şapka takmadığı için mi yani?
      şapka derken şapka devriminde mevzu sadece şapka değildir onu ayrıca yazmıştım vakti zamanında http://www.incisozluk.com.tr/e/140472756/
      atıf hocaya gelirsek vatan hainliğinden yargılanmasının temel sebebi
      ingiliz muhipleri cemiyeti üyesi ve aynı zamanda teal-i islam cemiyetininde başkanıydı
      o teal-i islam cemiyetinin hazırladığı milli mücadele beyannameleri yunan uçakları tarafından türkiye'ye dağıtıldı. Ararştırın diye ahkam keserken bunlardan bahsetmezsiniz! ayrıca iskiliplinin ingiliz istihbarat servisi'nin kiskirttigi acik bir sekilde belli olan 31 mart vakasi'na karismasi, sonrasinda yine ingiliz istihbarat servisi gudumuyle gerceklestirilen mahmut sevket pasa suikasti'ne de dolayli olarak dahil olmasi nedeniyle sinop'a surgune gonderildigi de istiklal mahkemesi zabitlarinda gecmektedir.
      ha bu arada mahkeme zabıtlarına ulaşmak hiç zor değil
      http://www.dunyabulteni.n...inin-zabitlari-yayinlandi
      o duruşmaların tutanakları ibret belgesidir halkı kışkırtmaya çalışması düpedüz rezillik ama okumazsınız, ahkam kesersiniz
      edit:bu dincilerin karşı çıktığı şapka devrimi; padişah fesi getirince din elden gidiyor diye ayaklanan, ardından 150-200 sene sonra fes kaldırılınca yine din elden gidiyor diye ayaklanan din adamları piyasada milleti istedikleri yöne çekemesin diye yapılmıştır

      edit2:hadi bir soruda ben sorayım mevzu eğer Atatürk'ün zulmüyse atıf'la birlikte aynı suçtan aynı mahkemede yargılanan tahir-ül mevlevi ve diğerleri niçin asılmadı? bazıları niçin beraat etti?
      ···
    4. 4.
      0
      Ne o zütten sallamayla karar veren gibik istiklal mahkemelerinin zabıtlarına güvenirim, ne de o cemiyet iddialarına. Hasan Tahsin o hareketi yaptığında izmir ayaklanıp Yunanların üstüne yürümeye başladı bile ondan sonra mücadele dalga dalga yayıldı. Mustafa kemal kafasını masadan kaldırmaya çalışırken Kazım Karabekir çoktan Samsun'da halkı örgütlemeye başlamıştı bu arada. Kurtuluş Savaşı Mustafa Kemal tarafından başlatılmadı kabullenin artık şu tarihi gerçekleri
      ···
      1. 1.
        0
        işte problem tam burada ben değinecektim zaten sen değinmişsin.
        Sadece inanmak istediğiniz şeylere inanıyorsunuz.
        Cemiyet iddialarına güvenmeyebilirsin ama iskilipli nin bizzat yazılar yazdığı beyanu l hak, sırat ı müstakim, sebilürreşad ve mahfel dergilerinde yayınlanan yazıları var bunları bulmak ne kadar kolaydır veya zordur onu bilmem lakin ta osmanlı döneminde gerici ayaklanmaların başını çektiği gayet ortadadır(sen şimdi ona da inanmazsın)
        Hasan Tahsin'e tekrar dönersek inklap tarihi kitaplarıyla hiç aran olmadığı belli zira hepsi istiklal savaşının kuvay'ı milliye ile başladığını söyler.
        Kuvay-ı milliye=yerel isyancı kuvvetler
        Kazım Karabekir'e gelirsek istiklal harbi kumandanlarından anadolu'ya geçen ilk odur zira henüz yıkılmamış osmanlı imparatorluğunun doğu cephesi kumandanıdır.
        Lakin hiçbir zaman halkı örgütlememiştir, zira Atatürk samsuna çıktığında kendisi dahi karabekir'in yanında olup olmayacağını bilmiyordu. En önden koşmak sıkar biraz.
        ···
      2. 2.
        0
        Senin de inkılap tarihi kitaplarına dayanarak görüş savunduğun anlaşıldı şimdi. Neyse
        ···
      3. 3.
        0
        ikılap tarihi demek belli bir görüşün sembolü demek değildir
        olaydan bu kadar uzak olman yanlış adama bir şeyler kazandırmaya çalıştığımı gösterdi nedense
        inkılap tarihi demek taa osmanlı inklaplarından başlayan atatürk inklaplarıyla sonlanan tarihlerdeki yenilik denemelerini araştıran kitaplara denir
        yani içinde 2.mahmutun ıslahatlarınıda yazar(malesef inkılap tarihi deyince aklına yanlızca lise kitapları geliyor sanırsam)

        edit:özellikle inkılap tarihi kitaplarından bahsettim zira kendin bizzat şöyle yazmışsın'Kurtuluş Savaşı Mustafa Kemal tarafından başlatılmadı kabullenin artık şu tarihi gerçekleri'
        bu dönemi anlatan kitaplar inkılap tarhii kitaplarıdır roma tarihi kitapları değildir.
        Ve bu dönemi anlatan kitaplarına hepsi kurtuluş savaşının kuvay-ı milliye tarafından başlatıldığını söylerler
        ···
      4. 4.
        0
        Ben lisede bizlere okutulan yalaka tarih kitaplarından bahsediyorum.
        ···
      5. 5.
        0
        onlardada milli mücadelenin lideri atatürk olarak gösterilir ama milli mücadeleyi başlatanların kuvay-ı milliye olduğu yazar
        aksini yazan kitabın fotoğrafını veya en azından yazarı hangi yıl basıldığı falan birşeyler yazarsan aydınlanmış olurum
        şimdiden teşekkürler
        ···
      6. diğerleri 3
    5. 5.
      0
      Ha bu arada iskilipli Atıf hocaya savunma yapması için izin verilmedi şahitler idam edildikten sonra dinlendi diyorum burda.
      ···
      1. 1.
        0
        Sen diyorsun ki iskilipli soruşturulmadan asılmıştır. Bende diyorum ki bizzat tutanağı var hatta ve hatta iskilipliyi yere göğre sığdıramayan necip fazıl bile kitabında savunmasını yırttığını yazar.
        Peki atıf'la birlikte aynı suçtan aynı mahkemede yargılanan tahir-ül mevlevi ve diğerleri niçin asılmadı? onlar niçin beraat etti?
        üstüne üstlü iskiliplinin hazırlanan savunmayı yırttığına

        ha şimdi diyeceksin ki ben zabıta inanmam, e ozaman be ve diğer insanlar senin dediğine niye inansın
        ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster