/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +8
    sonuna kadar haklısın panpa
    edit:insan bi helallik ister pekekentler
    ···
    1. 1.
      +19 -11
      bu kafayla bizden bi tak olmaz lan. hala ırk muhabbeti yapan var. dalyarak amerika'da 150 çeşit milletten milyonlarca insan var? bu ülkede çalışıyorlar, bu ülkeye yatırım yapıyorlar. neden? onlara gerekli refahı, imkanı sağlıyorlar. bunları da yasalarla güvence altına alıyorlar.hal böyle olunca ülke ekonomik olarak gelişiyor. avrupa'da da çoğu devlet bunu beceriyor. böyle büyük ülke oluyorlar.

      biz ise bilimin önüne dini koyarak kendi çıkarlarımızı savunuyoruz. birlik olmak demek ırk anlamında birleşmek demek mi illa? şu anda toprakların üzerinde yaşayan insanlar bile birlik olamıyor, nasıl 10 farklı milleti birleştiriceksin? saydığın ülkelerin yarısı arapların yarısı da rusların etkisi altında kalmış ülkeler zaten.

      sen elindekini değerlendir. elindeki genç nüfus, potansiyel hiçbir ülkede yok. adaletsizlikle, hırsızlıkla, din tüccarlığıyla bu çark dönmez.sen istediğin kadar milliyetçilik kas buralarda.
      ···
      1. 1.
        +9 -2
        Tarih boyunca kazığı hep farklı ırklardan yedik Osmanlı hoşgörü ile yönetiliyordu bir sürü ırk vardı sonuç ne biliyormusun ? Osmanlı zayıfladı herkes Osmanlının arkasından vurdu . Hastalıklı bir şeymiş gibi dışladılar biz yahudileri bile zulumden kurtarmış bir millettiktik . En sadık teba Ermenilerdi hepsi ihanet şimdide asimile olmadığını idda eden etnik bir örgüte sempati duyan bir grup kürt var.Ülkemiz Amerika gibi değill daha sınırları kontrol edemiyoruz kaçakçılık yapılıyor ülkemize silah sızdırılıyor boşuna demiyorlar türk ün türkten başka dostu yok.
        ···
      2. 2.
        +11 -2
        e osmanlı'nın en şaşalı dönemlerini anlatırken 'müslümanlarla yahudiler birbirine hürmet ederlerdi' diye övünmeyi biliyorsunuz.yok ticaret yapıyorlarmış, yok osmanlı'yı çok seviyorlarmış diye öve öve bitiremiyordunuz o kanuni, fatih dönemini. buradan çıkaracağın sonuç ne biliyor musunun, demek ki mesele ırklar değil, refah, gelişmişlik. kendin söylüyorsun bunu.

        'kaçakçılık yapılıyor'

        doğru. neden peki? çalışıcak iş yok, tarım yok, terör var, nasıl geçimini sağlayacaklar? haklı bulmuyorum kaçakçılığı ama sen bunlara yeteri kadar ekonomik imkanı sağlamazsan onlar da bu yollara başvurur.aç olan adam da değil kaçakçılık her taku yapar. sende olsan sende yaparsın.

        bak avrupa ne yapıyor ülkesine gelen araplara; kadına saygı eğitimini zorunlu yapıyor. bunlar bilmiyor mu sınır dışı etmeyi bu mağara adamlarını. biliyorlar, ama bunları eğitip kendi ülkelerine faydalı hale getiriyorlar. sonrada ülkesi için kullanıyor; işe sokuyor, eğitim veriyor. daha sonra da aziz sancar gibi adamlar amerika'da nobel ödülünü alıyor? adam amerikalı değil, hristiyan bile değil.ama aldığı başarı ile ülkesini dünyada temsiil ediyor. bizde övünüyoruz helal olsun adama diye. övün de onun o ödülü alması için ne tak yaptın onu düşün. elin gavuru aldı, eğitti, imkan sağladı, para verdi, ve meyvesini de topladı.bu amerikalılar senin kafada biri olsaydı, sadece kendi ırkımızla birlik olalım deselerdi, aziz sancar ve daha nicelerini yetiştirip böyle başarılarla ülkelerinin gelişmişliğine katkı sağlayabilirler miydi? ırk muhabbeti yapanlar üçüncü dünya ülkesi vatandaşlarıdır.bu ülkeye en büyük zararı da böyle insanlar veriyor.
        ···
      3. 3.
        +1 -1
        kardeşim 1. dünya savaşında tüm dünya bize karşı birleşti her taraftan düşman saldırdı bizimde dedelerimiz karısı kızı vardı onlarda kaçıp beslemesini bilirdi ama ne dedelerimiz kaçtı nede karısı çocukları 1. dünya savaşında askerlik yaşı bizim 12 ye kadar düşmüştü 12 yaşındaki çocuklar cephede şehit oluyordu yaşlı kadınlar cepheye mermi taşıyordu onlarda bilirdi gidip karın doyuracak biryer aramayı hayatta kalmayı ama yapmadı.Şunuda unutma isteselerdide gitmezlerdi çünkü bu arap din kardeşlerimizin hepsi o savaşta bizi arkamızdan vurmuşlardı Biz böyle bir milletiz işte en zor imkansız durumlarda dahi atalarımız şavaşmayı seçmişlerdir işte bu yüzden hiç birisinde hazzetmiyorum . Sen nasıl diyorsun bunları anlamıyorum . Bir türk olarak bunları normalmiş gibi kabullenmezsin çıkarları için ülkesini satmasıu mazur görülebilir bir kusur değil. Şu anki suriyeyi düşün biz olsaydık kaçarmıydık a m k soruyorum sana
        ···
      4. 4.
        +3
        ben kaçıp gidelim buralardan demiyorum arkadaşım. şunları şunları yaparsak gelişiriz diyorum. dış ülkeler bunları yapıyor tek mermi atmadan galip geliyorlar. bizde böyle olmalıyız diyorum.

        siz ise saçma sapan milliyetçilik kasıyorsunuz.yok bilmem ne birliği kuralım, yok türk'ün türk'ten başka dostu yok. çık sokağa herkes birbirini gibme peşinde.bu mu dostluk? şimdi savaşlar topla tüfekle olmuyor, ekonomiyle oluyor. değişime ayak uydurun amk. ortadoğu'daki 5.sınıf ırklara bakıp gaza gelmeyin.a.b.d ile ruslar 50 yıldır savaşmıyor ama 50 yıldır birbirlerine ekonomik baskı kuruyorlar.rus diyor ki gazı keserim, amerika diyor ki petrol fiyatlarını düşürür seni dar boğaza sokarım. adamlarda yapacak züt var ki diyorlar. bizde yok işte o.böyle olmalıyız.
        ···
      5. 5.
        +1 -1
        Dostum anlamıyorsun herhalde bizim önümüze başka seçenek sunulmuyoır 3 seçeneğmiz var ya avrupa birliğine gireriz öyle bir şey olması mümkün değil .
        Ya türk birlğini kurarız
        Yada tek başımıza direniriz bu sögürgeye karşı
        Ben sana birleşelim topla tüfekle millete saldıralım demiyorum olayı yanlış anlamışsın . Amaç kendi birliğimizi kurup beraber gelişim göstermek ekonomik olsun bilimsel olsun En baştan başlayıp büyük bir güç haline gelmek için bunu ortaya koyuyorum . Biz hazıra konalım olursak olmaz zaten . Hem amaç şu an Türk devletlerinin bağımsızlık ilan etmesine yardım etmek . Şu an Rusyaya yalakalık yapıyorlar . Bunları özüne döndürüp yardım etmek .Ayrıca ırkada gelecek olursak Türk birliği denilince içine türkten başka kimse giremez diye anlaşılmasın Tarih boyunca sırtımıza hançer saplamamış kaç tane dost kaç tane ülke varsa onlarıda içimize almak
        ···
      6. 6.
        +2 -4
        Ya Arkadaş Bir gibtir Git Şuradan. Neymiş Türk Birliği Kuralımmış Başka Seçenek Yokmuş. Ulan Dalyannan Sen Daha Kendi Ülken için Doğru Karar Veremeyip. Elin Şarlatanını Cumhurbaşkanı Yapıyorsun. Türk Birliğini Nasıl Yöneteceksin. Sorsak Adam Gibi Bi işin Bile Yoktur. Neymiş Türk Birliğiymiş. Sizin Gibi Mallar Olduğu Sürecede Bir tak Olmaz Zaten. Yüce Kutsanmış Bilmem 7 Cihana Hükmetmiş Türk Milletinde 3. Sınıf Millet Olmaya Devam Edecek. Boşuna Birlik, Mirlik Kasma.

        Neymiş Türk Birliği Varken, Avrupa Birliği Neymiş.

        Türk Birliği : Bir Delinin Kuyuya Taş Atmasıyla Ortaya Çıkmış. Hatta Ortaya Çıkmamış, Olmamış Bir şey.

        Avrupa Birliği: Seçenek Yok Bahaneleri Uydurmayıp, Klavye Başından Ülke Kurtarmayan Milletlerin, Çalışa Çalışa Kendi Ülkesini Geliştirip. Kendi Ülkeleri Gibi Aynı Kıtadaki Ülkelerin Birleşmesi Sonucu Ortaya Çıkmış Birlik.
        ···
      7. 7.
        0
        Ben zaten bir girişimde bulunmadım ki bir öneriden bulundum bu kadar nefret sözcükleri niye ? Türk birliğini kurmanın nesi yanlış söylesene bana hem 5 kuruş vermden savurduğunuz yargılar ne böyle, kardeşim adam akıllı konuşalım sorun neyse
        ···
      8. diğerleri 5
    2. 2.
      +3 -1
      curuk elma +1
      ···
   tümünü göster