/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +11 -2
    e osmanlı'nın en şaşalı dönemlerini anlatırken 'müslümanlarla yahudiler birbirine hürmet ederlerdi' diye övünmeyi biliyorsunuz.yok ticaret yapıyorlarmış, yok osmanlı'yı çok seviyorlarmış diye öve öve bitiremiyordunuz o kanuni, fatih dönemini. buradan çıkaracağın sonuç ne biliyor musunun, demek ki mesele ırklar değil, refah, gelişmişlik. kendin söylüyorsun bunu.

    'kaçakçılık yapılıyor'

    doğru. neden peki? çalışıcak iş yok, tarım yok, terör var, nasıl geçimini sağlayacaklar? haklı bulmuyorum kaçakçılığı ama sen bunlara yeteri kadar ekonomik imkanı sağlamazsan onlar da bu yollara başvurur.aç olan adam da değil kaçakçılık her taku yapar. sende olsan sende yaparsın.

    bak avrupa ne yapıyor ülkesine gelen araplara; kadına saygı eğitimini zorunlu yapıyor. bunlar bilmiyor mu sınır dışı etmeyi bu mağara adamlarını. biliyorlar, ama bunları eğitip kendi ülkelerine faydalı hale getiriyorlar. sonrada ülkesi için kullanıyor; işe sokuyor, eğitim veriyor. daha sonra da aziz sancar gibi adamlar amerika'da nobel ödülünü alıyor? adam amerikalı değil, hristiyan bile değil.ama aldığı başarı ile ülkesini dünyada temsiil ediyor. bizde övünüyoruz helal olsun adama diye. övün de onun o ödülü alması için ne tak yaptın onu düşün. elin gavuru aldı, eğitti, imkan sağladı, para verdi, ve meyvesini de topladı.bu amerikalılar senin kafada biri olsaydı, sadece kendi ırkımızla birlik olalım deselerdi, aziz sancar ve daha nicelerini yetiştirip böyle başarılarla ülkelerinin gelişmişliğine katkı sağlayabilirler miydi? ırk muhabbeti yapanlar üçüncü dünya ülkesi vatandaşlarıdır.bu ülkeye en büyük zararı da böyle insanlar veriyor.
    ···
   tümünü göster