/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +44 -14
    Hikaye başımdan geçen olayın etkilemesiyle yazmaktayım.

    4 gün önce Çankırı da Ilgazın yakınlarında köydeydim.
    Orada kış erken geliyordu. istanbul da daha yeni yağmaya başlayan kar Çankırı da çoktan yapmıştı.
    Hava -4 dereceyi gösteriyordu sabah. Geçen günlere göre biraz daha sıcaktı diyebilirim. Bu sabah farklıydı. Köy sessiz ve insansız gibi duruyordu. içimden kar yağdığı içindir heralde diye geçirmiştim.

    Babaannemin kahvaltıya çağırıyordu. Tereyağşı yumurta yapmış yanına sıcak bazlama (başka kültürlerde tepsi ekmeği yada fırın ekmeği diye geçebilir) ve yazın yetiştirdiği bahçe domatesi ve biberleriyle sofrayı donatmışyı. Çok iyi gibi gözükmeyebilir ama o kahvaltı benim için çok güzeldi. istanbulda böyle yumurta bulamazdım. Heleki kıtır kıtır olan ince narin biberleri..

    Dedem içerden geldi ve sofraya oturduk. Güzel sohbetle sabah kahvaltısı yaparken dedeme neden bu sabah köyün bu kadar sakin olduğunu sordum. Oda kar dandır evladım deyip geçiştirdi. Ama içime kurt düştü. Dün gece bilmediğim bir sebepten dolayı saat 2-3 sularında eve gelmişti. Korkuyor gibi görünüyordu. Ama soramadım.

    Gece dedem gelmeden bi 45 dakika kadar önce anlamsız bir ses olmuştu. Tiz bir ses ama ne olduğu belli değildi. içimi ürperti almıştı çünkü kaynağı belirsiz ve ıssız bir köyde ne sesiydi ki bu?
    ···
   tümünü göster