/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +127 -24
    çok sorulan soru için yeni açtığım başlık buyrun: http://www.incisozluk.com...ikleri-isteyenler-gelsin/

    Türkiye'de her 4 kişiden 2'si dikkat ekgibliği sebebiyle pgibologlara baş vurmaktadır. bu bir çare midir? çaredir. sonuçta pgibologlar bu işin derslerini almış ve araştırmalarda bulunmuştur. Peki, pgibologa gidemeyenler ne yapmalı?
    Aslında dikkat ekgibliği denilen bir şey yoktur. bu beyinin size oynadığı bir oyun olarak görebiliriz, her gün aynı işlevleri işlemesiyle beyin monotonlaşır be her zaman yaptığı aynı şeyleri aklında tutmaz buda size dikkatsizlik olarak vuku bulur. ne alaka diyen bir kaç hastam bunu iç sesi ile sormayıp yüzüme haykırdığına şahit olmuştum. onları kendi cepheme çekmek zor olmadı. örnek vermem gerekirse telefonunuzun üzerinde bulunan tuşlar hepimizin aklında yer etmiştir. birisi bu tuşların simgelerini değiştirse hiç birimiz fark etmeyiz? neden çünkü beynimiz böyle küçük şeyleri muatabı almaz ve her gün baktığı gördüğü için görsel hafızaya bir veri atma gereği duymaz. sizde telefonu elinize aldığınızda hiç birşey yokmuş gibi devam edersiniz. bu çok çok basit bir örnektir. peki bunlara karşı nasıl önlem alırım?
    buda çok basittir. beyninizi monotonluktan kurtarın. örnek. evinize gelirken çıktığını merdivenleri saya bilirsiniz. ya da bindiğiniz otobüsde kaç kişi erkek kaç kişi kadın kaç kişi var. gibi basit egzersizlerle beyninizi dikkate çevirebilirsiniz. bir zman sonra bu alışkanlık eder ve dikkatiniz oldukça iyi hale gelir. bunu her örnekle pekiştirebilirsiniz. devam edicem...
    Belirgin, rahatsız olduğunuz Dikkat sorunu ile alakalı sorunlarınız varsa yazın yanıtlayayım
    ···
   tümünü göster