/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 476.
    +4 -2
    panpa kas yapmayın beyninizi geliştirin demişsin. ama ben buna pek katılmıyorum. tamam tabi ki beynimi geliştireceğiz ve dediklerine tamamen katılıyorum. ama sporsuz bir yaşam da olmaz be panpa. erkek isen eğer biraz kas kütlen olacak. yani fit bir vücuda sahip olmalıyız. hem vücudumuzu hem beynimizi geliştirmeliyiz bende. Atatürk'ün de dediği gibi 'Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.'
    ···
    1. 1.
      +2
      Panpa ben bunu aslında günümüze bakarak şunu kastederek söyledim şimdilerde kas yapmak için zütünü yırtan ama bir taktan anlamayan pek çok kişi var. Önceliğiniz beyin ve kültür olsun anlamında dedim.
      ···
    2. 2.
      +2
      evet o konuda da katılıyorum sana. kas yapmak da bir beyin işi sayılır panpa bana göre. yiyeceğin makroları (karbonhidrat, yağ,protein) hesaplamalısın ki güzel bir vücut inşa edesin. bazal metabolizma hızını hesaplayıp günlük kalori ihtiyacını yapmalısın. ağırlığın altına girmeden önce o yapacağın harekete odaklanmalısın, dikkatli olmalısın falan falan.. hepsinden biraz biraz panpa.
      ···
      1. 1.
        +1
        kas yapmak için motivasyonunun felan iyi olması lazım yani kısmen de olsa duygusal zekanı çalıştırman gerek
        ···
      2. 2.
        +1
        haklısın panpa aynen. ama ben eq dan pek bi şey anlamadım. bana biraz açar mısın onu? tamam duygusal zeka ve çevremizdeki insanlarla empati kurarak aynı zamanda düşünerek gelişiyor. anladığım bu panpa.
        ···
      3. 3.
        +1
        kardeşim duygusal zeka bizim kendi iç dünyamızı anlamamız ve başkalarının iç dünyasını anlamamıza yarar kısaca
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster