/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +38 -11
    Beyler iyi geceler öncelikle sizlere sağlıklı olmamın formüllerini verecem. Kendim bizzat yiyip içtiğim yiyeceklerin hepsini yazacam. Yazacaklarım öyle pahalı veya zengin işi değil onu belirteyim hatta birçoğunuzun evinde vardır bu yazdıklarım, iyi okuyun yazdıklarımı işinize yarıyacak bilgiler bunlar. . .
    ---
    • SÜT VE SÜT ÜRÜNLERi TÜKETiN : Köy sütü ve ev yapımı süt ürünleri tercih edin, nasıl bulacağız diye sorarsanız eğer yaşadığınız semtte köy terminallerinin bulunduğu bakkallarda mutlaka vardır veya sizin köyünüzde bulununan biriyle anlaşıp getirtebilirsiniz yada bulunduğunuz yerdeki bakkala sabahları arabayla falan köylüler süt getirirler onları satın alabilirsiniz. Süt, peynir,yoğurt, ayran,çökelek, tereyağı bunlar sizi hem genç hemde sağlıklı tutacaktır bana güvenin.

    • YEŞiLLiĞi BOL TÜKETiN : Ispanak, maydanoz, yeşil soğan gibi nice yeşillik var pazarda markette alın yiyin beyler yemeğin yanında, ekmek arası peynirle maydanoz soğan süper gider bunları tüketin.

    • MADEN SUYU iÇiN : Beyler özellikle yaz ayında gidin bimden 5'lik maden suları var ucuza alın evde buzdolabına koyun sıcak havalarda hem serinlersiniz hemde minarel deposu. Ben yazları bimdeki mandalinalı sodalardan alırım hep (: tadı güzel onların (bu arada bim ucuz ya ondan reklama geçmesin size tavsiyede bulunuyoz burada )

    • FIRINDA SOĞAN KÖZLETiN : Beyler iki üç tane beyaz soğanı alın direk hiç soymadan kabuklarıyla bi tele geçirin sonra evinize en yakın fırına zütürün verin közlesinler yanınada 1 tane ekmek alın eve gelin güzelce yiyin. Pişmiş soğan mide ve bağırsaklara birebir iyi gelir aklınızda bulunsun.

    • LiMONLU ÇAY iÇiN : Çayınızın içine limonu bi güzel sıkın panpalarım onu öyle için bu kış aylarında sizi gribe karşı korur çok faydalıdır benim gripten korunma yolumdur (: ayrıca limonu sıktıktan sonra içini yiyin vitamini iyice otursun mideye.

    • SARIMSAK YiYiN : Beyler sarımsağı yoğurdun içine rendeleyin sonra patates kızartmasınıda içine daldırıp daldırıp yiyin çok harika olur, yada direk yiyin, sarımsak sizi mikroplara karşı korur , benim favorimdir. Korkmayın ağzım kokar falan diye dişinizi fırçalarsınız ne olacak sanki erkek adamlarsınız.

    • MEYVE SUYU iÇiN : Özellikle vişne suyunu tercih edin kan yapıcı özelliği vardır. Şimdi diyeceksiniz biz doğal meyve suyunu nerede bulacağız, inanın panpalarım bende bilmiyorum elinize geçerse hakiki dalından kiraz ve diğer meyveleri bol bol tüketin yiyin ama iş suyuna geldiğinde markette , bakkalda bildiğinizi güvendiğiniz markaların meyve suyunu alın sabah kahvaltıda falan için , (LiNK) Meyve sularını var beyler , aranızda bileniniz vardır onu için veya (PINAR ve TROPiKANA ) adlı ürünlerin meyve sularını içebilirsiniz en azından bilindik markalar bilmediğiniz markaların malların ürünlerini almayın tüketmeyin, sonuçta para veriyorsunuz birazda canınızı düşünün amk daima bildiğiniz markaları ve ürünleri alın

    EDiT : Şimdilik bu kadar beyler, ileride zengin olursam avakado ve ananas gibi meyveleri sizlerin yerine tadarım eğer faydasını görürsem yazarım, hadi sağlıcakla kalın (:
    ···
   tümünü göster