1. 6576.
    +10
    Bu entryi burdaki arkadaşlara biraz tavsiye vermek biraz da yanlış anlaşılmaları gidermek için girdim.
    Yanlış anlaşılan olay öncelikle şu: 1-2 hafta kötü alışkanlıkları bırakıp kayda değer bir etki görmek , ya da görmeye çalışmak , göremeyince de yok ya olmuyor deyip vazgeçmek.

    Bir diğeri dopamin - dopamin reseptörü miktarını kafaya takmak , acaba şunu yapsam ne kadar azalır/artar diye kafa yormak. Bırakın düşünmeyi kafaya takmayın. Siz iyi alışkanlıklarınıza odaklanın.

    Bir kereliğine de olsa nefisine yenik düşüp sigara içtiğinde veya po rno izlediğinde "o kadar emeğim boşa gitti" diye düşünmek. Başlık sahibinin de dediği gibi , o kadar emek boşa gidemez en fazla olacak olan sigara içtiğiniz / por no izlediğiniz günü yok sayın ya da -1 gün olarak düşünün , tabi böyle düşünüp " dur ya 1 ay dayandım bi otuzbir patlatıyım " demek değil olay. Sınırlarda çizgilerde dolaşarak açıklar aramayın kendinize.

    En büyük tuzaklardan biri de "bu son otuzbir / bu son sigara" mantığı , bu tuzağa da düşmeyin. Böyle düşüncek olursak hiçbir zaman "bu son otuzbir / bu son sigara"lar bitmez. SON'lar bir kere olur.

    Şurda dayanmamız gereken hepi topu 30 güncük onun da ilk haftası zor bence, ilk bir haftasında insanın beynine iğnelere batıyor gibi oluyor , bir hafta geçtikten sonra o da geçiyor.
    bir de 15-30 gün arası var ki resmen kendi hayatınızı değiştireceğinizi anlıyorsunuz
    bu 15-30 gün aralığına girerseniz ileride yaşayacağınız güzel günlerin ücretini 15 gün boyunca taksit taksit zorlanarak , acı çekerek, ıkınarak ödediğinizi ciddi ciddi anlıyorsunuz. Daha önce 35 günlük bırakmışlığım var ordan biliyorum.

    35 gün dayandığımda keşke herşey üstüste gelmeseydi de devam etseydim bırakmaya.

    Şu anki durumum 17 gün sigara ve otuzbiri kestikten sonra dün bir de ondan önceki gün :
    günde 5 sigara + 1 kere de mastürbasyon yaptım.
    Fakat kendimden eminim 17 günlük emeğim boşa gitmedi bu son 2 günü "sıfır gün" olarak
    kabul ettim. Bence siz de böyle düşünün sigarayı içecekseniz körükleyerek içinize çekerek adam gibi için pişmanlık duymayın , canınızı sıkmayın. Ben o kadar 17 gün boyunca acı çekicem , hergün fazla enerjimi atmak için günlük 1,5 saat hızlı tempo yürüyüş yapıcam sonra da emekler boşa gitti - yok öyle birşey- . Kaldığım yerden devam ederim hiçbirşey de gibimde olmaz.

    Bahsetmek istediğim bir diğer önemli konu da insan kötü alışkanlıklarının bıraktıktan sonra - en azından bende böyle oluyor- aklına geçmişte yaşadığı kötü günler kötü hatıralar aklına geliyor veya yaşamak isteyip de yaşayamadığı şeyler. Böyle bir özelliğiniz varsa sadece kendiniz çözebilirsiniz. Bunun bir hapı bir ilacı falan yok ama doktoru var o da sizsiniz.

    Ek olarak : sigarayı hergün yaptığınız aktiviteleri yapıp ( zararlı olmayanlar tabi ) üstüne sigaranın yarattığı boşluğu dolduracak ve/veya sigarayı bırakınca gelecek olan ayarsız enerjiyi atabilecek bir uğraş/hobi/aktivite bulduk uyguladık zamanla da alıştık buna buraya kadar tamam. Fakat iş otuzbire gelince çarşı karışıyor. Çünkü büyük çoğunlukta insanlar erkek olmaya (penis'ten meni gelmeye) başladığından beri mastürbasyon yapıyor. Bu artık hayatımızın içinde , internetten birşeyler araştırırken bir şekilde kendimizi por no sayfalarında buluveriyoruz. Bunu çözmek için ya internete gece vakitleri girmeyeceğiz, ben şahsen 23.30'dan sonra laptopu kapatıyorum. Başka şeylerle ilgileniyorum , başlarda biraz zordu ama alıştım. Tabi bu dediğim sadece ev müsait olmamasından dolayı gece çekenler için.

    Sonuç olarak rahat düşünün , iyi şeyler düşünün , kötü şeyler düşünmek ancak kötüyü çağırmanıza yardım eder. Ben mesela bu kötü alışkanlıklardan sıyrılma olayımı daha önce 4 deneyişimde yapamadım en fazla bir hafta oldu. Fakat bu son deneyişimde iyi şeyler düşündüm kötü şeyler düşünmemek için baya çaba-gayret sarfettiğim zamanlar oldu Zaten kötü alışkanlıkları bırakırken amacımız mücadele etme gücümüzü artırmak , daha iyi şeyler başarmaya çalışırken gücümüzü ve enerjimizi daha etkili kullanmak değil midir ? Kötü alışkanlıkları bırakmak tek başına bizi bir yere getirmez , mücadele gücü , enerji verir.
    Kötü alışkanlıkları bırakıp , sadece bırakmakla birşeyler elde edeceğini uman , mücadele etmeyen bir insan şu anda laptopun kapağını kapatıp hayatını bir an olsun gözden geçirsin bence.
    (Edebiyat derslerinde öğrendiğim giriş gelişme sonuç paragrafları şeklinde yazdım yazımı , zamanında aptal aptal şeylerle uğraşacağıma edebiyat çalışsaydım liseden daha iyi bir notla mezun olurdum. )
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster