/i/İnanç

İnanç
  1. 126.
    0
    @kaybolankumanda4 işte kaynak dediğiniz sadece Görsellere yüklenmiş resimlerden oluşuyor halbuki hiçbirinin Al-ilah putu ile ilgili olduğunu söyleyen delil yok. Arabistan şiirlerinden de sadece Allah'ın o dönemlerde bilindiğini çıkarabilirsin Ay Tanrısı olduğundan değil.
    @kerhaneyegidenjigolo
    Gösterdiğin ayette Tevratın hakadar kitap olduğuna dair hiçbir delil yok. Bahsettiğin ayette Terattaki hükümleri tasdik etmek için Kur'an'ın indirildiği söyleniyor. Tevratı tasdik etmenin anlamı , tevhid inancı, geçmiş peygamberlere iman, iyiliklerin yapılması, kötülüklerin terkedilmesi gibi Tevrat'ta yer alan temel öğretilerin Kur'an tarafından da tanınmasıdır. Bu ayet ile de Yahudilerin inkar etmemesi gerektiği belirtilerek islam'a davet edilmektedir. Ayrıca Kur'an'da Yahudilerin Hıristiyanların yanlış yolda olduğunu belirten ayetler de vardır.
    Söylediğim gibi bunun aynısı zaten söylenmişti hatta kopyala yapıştır ile.
    ikinci soruna baktığımda açıklamalarımı anlamadığını farkettim. Müşriklerin zaten Allah'a inanıyorlar yani Allah'ın kulu konmasının bir garip yanı yok.
    Üçüncü soru da zaten anlamsız. Hanif dinine inananlar azınlıktaydı ve çoğu kişi yolundan sapmış puta da tapmaya başlamışlardı. Hz. muhafazid de bu çevredeki sapkınlığı düzeltmek ve hak dini yayıp tamamıyla tamamlamak için gönderilmiştir çünkü dinlerde de birtakım bozulmalar ve ekgiblikler vardı islam ile birlikte de Arabistan'ın cahilliye dönemi yıkılmış, hiç değişmeyecek ve tamamlanmış bir hak din gönderilmiş oldu. Ve bununla birlikte Allah'ın dini evrensel olarak da yayılmış oldu çünkü Haniflikte bir süre sonra bitecek ve Allah'ın dinini bilen de kalmayacaktı.
    ···
   tümünü göster