/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +5 -1
    1-izans şehrinin sembolü olan hilal, istanbul’un alınışından (1453) sonra Türkler tarafından Osmanlı imparatorluğu’nda da birçok yerde sembol olarak kullanılmıştır.
    Aynı zamanda Türklere göre hilal, devletin gücünü dile getiren özel bir anlam taşıdığından bayraklara işlenmektedir. Birçok Müslüman Devlet de Türkler gibi hilali bayraklarına yerleştirmiştir.
    Osmanlı imparatorluğu dünyaya hâkim bir islam devleti olduğu için, insanlar islamiyet’i Osmanlı ile tanımışlar ve bu şanlı devleti islam’ın temsilcisi olarak görmüşlerdir. Bu sebeple Osmanlı’nın bayrağında kullandığı hilali islam’a ait gibi kabul etmiş ve bu bayrağı gördüğünde Osmanlı ile beraber O’nun hayatının gayesi olan islam’ı hatırlamışlardır.
    (Dört Mezhebe Göre islam Fıkhı, Meydan Larousse Angiblopedisi)
    2- Hangi kitaplardan bahsediyorsun? islam angiblopedisini bilmeden yorum yapıyorsun aç oku bakalım.
    3- Evet bu bile çürütür çünkü Müşriklerin inandığı Allah'ın bir put olduğunu söylemişsin ama zaten bu söylenilen onun bir put olmadığını, yanına putların sokulduğunu gösteriyor. Zaten müşriklerin hakkında Allah'ın o üç büyünün puta yakın olduğunun düşünülmesi de bu şirket giriyor.
    4- Hayır bu kaynaklar zaten dünyadan sizinki kafanızdan uydurulanlardır. Senin gösterdiğin resimler bile Ay Tanrısı Sin'in resimleridir tüm din tarihi kaynaklarına bak Ay Tanrısının Sin olduğunu görürsün.

    Yemen’de hâkimiyet kuran Maînliler’in Ay tanrısı olduğu söylenen Ved ile Güney Arabistan’da tapınılan diğer Ay tanrıları (Sin, el-Mekah / Ilumkuh, Amm / Melik) arasında irtibat kurulmuştur. Bütün Güney Arabistan’da yaygın olan bu inanç sebebiyle bölgedeki kabileler kendilerini ay tanrısının çocukları kabul ederdi. Mezopotamya medeniyetlerinde zaman zaman ortaya çıkan kozmik teslîsin kültünü Ay tanrısı Sin, güneş tanrısı (Şamas / Şems, Afrodit, Süvâ‘) ve yıldız(lar) / gezegen(ler) (Aştar / Astar, Venüs vb.) oluşturmuştur. "Ved" maddesi, Diyanet islam Angiblopedisi, cilt:42, s.589.
    Hişam bin El Kelbinin Putlara Kitabında da putlarda Al-ilah diye bir putun geçmemesi de bunu doğruluyor.
    ···
    1. 1.
      0
      Hshshshs la zen hala burdamisin noldu bilemeyiz diyodun en son epey bisi ogrenmissin
      ···
    2. 2.
      0
      Bu konuyla alakalı neye bilemeyiz demişim?
      ···
    3. 3.
      0
      Bu konuyla alakalı deyil canım ne oldunu biliosun sen
      ···
    4. 4.
      0
      O zaman neden bu konuya yazıyorsun istersen mesaj atarsın bu konuda bunu demenin anlamı yok onun için burada laf atmak için boş konuşmasına da gerek yok.
      ···
    5. 5.
      0
      @dikilecek kardeş hilal türklerden gelme değildir türkler islamiyetten sonra hilali kullandılar ondan önce bildiğin üzere Göktürklerde bozkurt vardı hunlarda da hilal yoktu küçük boylarda olduğunu da sanmıyorum bir tarafından uydurma

      Ayrıca Sin teorine gelecek olursak tamamen yanlış çünkü bildiğim kadarıyla sin kötülükle ilgili bir tanrıydı al-ilah ise ay tanrısı olup aynı zamanda baş tanrıdır(zeus gibi)
      ···
    6. 6.
      0
      Aktardığım hilal konusu camilerde kullanılması ile ilgili olabilir ama Osmanlı ile de bu hilal sembolünün kullanılışının yaygınlaşması biliniyor ve Osmanlı da islam'ı temsil etmiştir. Fakat şunu biliriz ki Camilerin üstündeki hilallerin türklerin mimari eseri olduğu biliniyor.
      Fakat iki durumda da hilalin islam'dan gelmesdiğine kanaat getiririz.
      Ay Tanrısı Sin Nanna adı ile de geçer ve Aydınlatıcı manasına da gelir. Ve ayrıca Sin Takvimin ve Bereketinden Tanrısı olarak bilinir. Allah ilah hakkında da bilimsel bir argüman yok çünkü putlara kitabında bile böyle bir put da yok deliliniz yok söylediğiniz durumlar da garipsenecek değil çünkü islam angiblopedisinde de var.
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster