/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +26 -5
    islamın herhangi bir simgesi yoktur bu bir; zira islam diğer uydurma yahut pagan kökenli dinler gibi sembolizm odaklı bir din din değildir.

    Sana şimdi ürpertici bir ayet veriyorum:

    “(Ey Resûlüm!) Sana hilâllerden de soruyorlar. De ki: Onlar, insanlar ve hac için vakit ölçüleridir…” (Bakara, 189)

    Hilal’in islamiyet’teki önemi, Ramazan ve Hac mevsiminin başlamasında ölçü olmasından dolayıdır, sadece bu...

    Tanrı kelimesi, her dilde olan ve yaratıcı bir gücü isimlendirmek için kullanılan Türkçe bir kelimedir. Örneğin Fransızcadaki karşılığı Dio, ingilizcedeki karşılığı God, italyancadaki karşılığı Dei gibi. işte bunlar gibi, tanrı kelimesinin Arapçadaki karşılığı “ilah”tır, Allah değil.
    O halde, “el-ilah” ne demek? ilah, hepinizin bildiği bir kelime, Türkçe karşılığı da tanrıdır. Her şeyi var ettiğine inanılan, ihtiyaçsız, insanüstü varlık.
    “El” sözcüğü ise, Türkçede karşılığı olmayan ve tamlanan sözcüğün karşılığını tam olarak belirten bir sözcüktür. ingilizce bilenler için söyleyeyim; ingilizcedeki “the” kelimesi bu bakımdan Arapça “el” kelimesine çok benzer. “El” kelimesi, tamladığı sözcüğü özellikle belirtmek için kullanılır.

    (Allah) ki, gökleri, desteksiz bir şekilde yükseltti. Onu görmektesiniz. Sonra, Arş'a istiva etti(yöneldi). Güneş'e ve Ay'a boyun eğdirdi. Her biri (yörüngesinde), belirli bir süreye kadar hareket eder. (Allah), her işi yönetir. Ayetlerini açıklar, umulur ki siz, Rabbinizle karşılaşmaya yakinen inanırsınız.

    Ra'd 13/2

    Bu kadar yeter çünkü üzerine kurduğun düşünce sistemi böylece dayanaksız kalıyor ve çöküyor
    ···
    1. 1.
      +8 -1
      buna ne diyeceksiniz peki orul orul oruspu çocukları bunu da açıklayın atayızlar
      ···
    2. 2.
      +2
      imam iskender Ali Mihr: Sana hilâllerden (ay’ın hilâle dönüşen hallerinden) soruyorlar. De ki: “O, insanlar için vakitleri ve hac zamanını bildiren bir “vakit ölçüsü”dür.” Birr (kişiyi ebrar yapan güzel davranışlar), (cahiliyet devrinde olduğu gibi) evlere arkalarından girmek değildir. Oysa birr, kişinin takva sahibi olmasıdır. Ve evlere kapılarından girin. Ve Allah’a karşı takva sahibi olun. Umulur ki böylece siz felâha erersiniz.

      Evet nasıl çarpıttığı belli. aklı olan nasıl çarpıttığını anlar.
      ···
    3. 3.
      0
      helal panpa gibtin atayızları
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster