/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 26.
    +17 -4
    Biz sadece rengi siyah diye onları aşağılıyoruz.

    yoo aşağılamıyoruz? zütünden element uydurma amk türkçüyüm ben bile zencileri aşağılamıyorum.

    amerikalıysa bi durur düşünürüm ama.oda sırf amerikalı olduğu için renginden dolayı değil.

    ( aşağılamıyorsan niye zenci diyorsun diyecekler olacaktır. şimdiden cevap vereyim. zenci kelimesi aşağılayıcı bir kelime değildir. amerikalılar zencileri aşağılarken türkçe zenci kelimesini mi kullanıyordu amk ne alaka? türkler ne zaman zencileri aşağılamış da zenci kelimesi aşağılayıcı olmuş? siyahiymiş.gibtirin lan yeni yeni şeyler üretmeyin cihangir solcuları)
    ···
    1. 1.
      0
      gerçekten zenci aşağılayıcı bi sözcük değildir. mesela zenci korkusu zenci nefretinin karşılığı xenophobia(zenofobi) aynı kök işte amk. ingilizcedeki nigger sözcüğüne sözlük karşılığı ne diyebiliriz demişler zenciyi bulmuşlar bundan kaynaklanıyo sıkıntı. ama bizim geçmişimizde zenci sözcüğü nigger negro gibi aşağılayıcı bi biçimde kullanılmamış. burası çok net. ki nigger da latincedeki nigra ile aynı kökten gelir ki anlamı da siyah, kara, koyu gibidir. nigger meselesini abartmamak lazım bence zaten al sinir sisteminde substansia nigra var kara madde gibi bişi çevirisi. zenci madde bu bunu değiştirelim demiyo kimse derse de saçmalar amk...

      sonuç:sırf siyah diye çok az aşağılayan var. siyah bu işte afrikalı göçmen fakir hırsızlık yapar gibi düşünenler biraz daha fazla. gerçek ırkçılık yok denecek kadar az ama abi bu millette ciddi diyorum... zenci konusunda da anlaşıyoruz sanırım.
      ···
    2. 2.
      0
      @3.2 eğer türkçülükten kastın milliyetçilikse, senin ta ananı avradını gibeyim ben. milliyetçilik sizin gibi huur çocuklarının eline kaldıysa biz yannanı yemişiz amk. neden mi?

      ulan allahsızlar bu zencilere olan ilginiz ve alakanız nereden geliyor sizin? ne oldu da birden herkes kendi insanı açken diğer milletleri düşünür oldu? ulan ne gibim bir memleket oldu burası arkadaş? yemin ediyorum utanç kaynağısınız.

      yine yemin ediyorum ırkçı bir insanda değilim. zenci de insandır elbette yaşamaya hakkı var. yalnız, burada kendi hakları yerlerde gezerken, kendisi 12 saat, gerekirse 15-16 saat çalışıp para kazanıcam diye zütü çıkarken insanların, ilgilenmemiz gereken nice sıkıntılar varken, sanki insanlık sadece bize kalmış gibi, her kalkan dala biz atlıyoruz. bizle zerre ilgisi olmayan zencileri, suriyelileri, başımıza tac ediyoruz. bu ülkede ne hakları var onların ayıptır sorması?

      ulan bir pazar yeri almak bile ne kadar zor bilir misiniz siz? adamlar istedikleri yerde tezgah açıp para kazanıyorlar. istedikleri işe giriyorlar. ucuz çalıştıkları için iş bulma şanslarıda senin kendi insanından daha yüksek. sizin gibi cahil huur çocukları ne anlar lan ülke kalkındırmaktan? milliyetçiymiş, türkçüymüş. gibtir git dıbına kodumun evladı.

      he bide yok neymiş efendim zenciler iyiymiş. bana ne lan zenciler iyiyse? ben de iyiyim. bana halimi soran var mı? ulan amerikadaki zenciler düşünüyor mu acaba kendi insanını? diğer ülkelerdeki zenciler afrikadaki kardeşleri aç yatarken hiç giblerine takıyorlar mı acaba bu durumu? hayır takmıyorlar ne de olsa türkler var di mi?

      afrikadaki olay şu; zütü kurtaran dönüp arkasına bile bakmıyor bir daha. olay bu. ayrıca türkiyede ki milli duyguların yitirildiği o kara günlere ulaştık sonunda gözünüz aydın. eskiden böylemiydi türkiye? kötüydü ama bu kadar değildi. sağolun sayenizde. dıbını gibtimin tatlısu milliyetçileri sizi.
      ···
    3. 3.
      +1
      arkadaşım yazdığını sonuna kadar okumadım ilk paragrafı okuyup geçtim cevap veriyorum.

      milliyetçilik değil damarlarımdaki her bir kan damlasına kadar ırkçıyım.

      zencilere karşı hiç bir hayranlığım da yok.

      yalnızca sırf zenci oldukları için özel bir aşağılamaya maruz tutmuyorum o kadar.

      geriden bakarım adam gibi duruyorsa hakkında herhangi bir şey düşünmeden geçerim. anladın mı dıbını beynini gibtimin dangalağı?

      ırkçılığı senden mi öğrenecem lan ben züt lalesi? gibtir git okuduğun mektebi giberim senin gibtir git.

      bu arada hakikaten okumadım yazını tam
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster