/i/İnanç

İnanç
  1. 151.
    +1
    Sadece

    "Âşık mı direm ben ona Tanrının uçmağın seve
    Uçmak hod bir tuzak durur eblehler canın tutmağa"

    yani demek istiyor ki:
    "Allah'ın Cennetini sevenler aşık değildirler.
    Cennet, özellikle ahmakların canını tutmak için kurulmuş bir tuzaktır."

    kısmını okudum ve şu cümlelerde benim çıkardığım anlam şu;

    Sevginiz cennet için değil Allah için olsun. Yani şöyle diyebiliriz: Bir şeyi çıkar için değilde sevmiş olmak için, sevmek için sevmek. Karşılık beklemeden sevmek. Yani Dini, Allah'ı veya yarattıklarını bir çıkar uğruna (Cümlede bahsedildiği gibi Cennet) sevmek Allah'ı değil, çıkarı sevmektir.

    Yanlış yorumladıysam affola.
    ···
    1. 1.
      -1
      Kardeşim ben ayet de verdim. Ayete de bak. Cennet ahmaklar icin tuzak demek peygamber tuzak kurdu demek Allah tuzak kurdu muslumanlara cenneti isteyin dedi hakedin dedi kandirdi yani öyle mi???
      ···
    2. 2.
      0
      Tamam işte benim çıkardığım anlama göre o tuzak kelimesi "çıkar" anldıbına geliyor. Yani Cennet çok iyi bahsedilir ve çoğu insan cennet hayali kurar, yanlış anlamadıysam yunus emre bunun yanlış olduğunu, hayalin Cennet değil Allah sevgisi ve birliği olması gerektiğine değiniyor.

      Günümüzde çoğu insan ibadetini Cennet hayali için yapıyor. Allah sevgisi için yapan sayısı az. Bu konu hakkında olduğunu düşünüyorum ben.
      ···
      1. 1.
        0
        Güzel kardeşim Allah cenneti övüyor huriler köşkler ırmaklar var diyor isteyin cenneti diyor. Ibadeti Allah rizasi için yaparsin zaten bu şuurlu olmak demektir. Yoksa sagligina iyi geliyor diye namaza yatıp kalkarsan faydasi olmaz. Şuur kesin lazım. Herşey Allahtir biz Allahiz kainat Allah demek ayrı hepsi Allahtan demek ayrı. Allahi insanlari kandirmakla itham etmek ayrı
        ···
   tümünü göster