/i/Soruları Alayım

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 51.
    +19 -2
    beyler ya alayı yalan,ya da bu mal rus kırmalarına ya da kazakistanın solcularına koministlerine denk gelmiş sağlı sollu giydiriyor amk.6 ay önce kazakistana gidip hemen hemen her yerini gezmiş birisi olarak söyleyeyim.

    1-) kazakistan yöneticisi nursultan nazarbayev türkçü bir yöneticidir.
    2-) sokakta rusça da kazakça da konuşulmaktadır. eskiden sırf rusça konuşuluyormuş ama zaman ilerledikçe kazakçaya daha çok sarılıyorlar. artık sokaktaki yazılar reklamlar her bir tak kazakça. yani ülkede rus olmasa hiç rusça konuşmayacaklar amk. eğitimde ana dillerine dönmüş zaten.tek sorun kiril alfabesi kullanmaları.o da latin alfabesine geçicek 3-4 seneye. planlamaları yapılıyor.
    3-) kazakistan kızları hakikaten çok güzel. eşlerine de bağlılar.ama bu gavatın anlattığı gibi azgın mazgın değiller.sen barlarda takılırsan tabii ki öyle kızlara rastlarsın.o karılar iranda bile var amk.ama bu ağzını gibtimin gavatı öyle bir anlatıyor ki sanki kazakistan küçük amerika dıbına koyayım. kazaklarda en az bizim kadar türk ve müslüman. öyle fabrikada adamın karısını gibecekler falan yemin ediyorum kazığa oturturlar adamı.

    4-) tam bir türk ülkesi. hemen her köşe başında bir kavga-dövüş-kırışma oluyor.en ufak bir şeyde çeneye yumruğu sokup gidiyorlar. alayı dövüşçü ve güreşçi zaten. mücadele sporları onlar için doğal bir şey. yani bizdeki gibi bu sporla uğraşanlara aman ağbi diyip domalmıyorlar. günlük hayatın gerektirdiği bir şey bu.herkes dövüşçü. çık sokağa patır kütür düşüyor herkes dövüşürken. dövüşmeyen adamı adam yerine koymuyorlar. küçük çocuklar falan mahallede oynarken dövüşe gitmeyen çocuğu dışlıyorlar amk.

    5-) suç oranı o kadar da fazla değil. takıldığınız yere göre değişir. amerikaya ya da rusyaya gider gibi o bar senin bu bar benim gezersen yerel halkın insanlarıyla karşılaşmazsın. barın içinde gizli fahişelerle karşılaşırsın. paranı yer geçerler. bakmayın bu salağın 20 dolara karı gibiyorum dediğine.o karıların mesleği zaten o.gibtikleri buna çok güzel gelebilir ama onlar kazakistanın huurları. tabii kazakistanın huurları türkiyenin en elitlerinden bin kat daha güzel olduğu için bu salağın bünye kaldırmamış.

    6-) dolar değil amk tenge kullanılıyor. evet ucuz ve maaşlar düşük ama bu itin anlattığı kadar değil. yaşam standartları o kadar da düşük değil.

    7-) bildiğin türk amk. mahalle kavgası tadında.pis bir birlik beraberlik var.bu mal belli ki solcu gavat. türklükten uzak ve dolayısıyla kafa bulabileceği yerlerde geziyor. dolayısıyla da asıl halkı tanımıyor. şurada yazdıklarını sokağa çıkıp haykırsa bunu linç ederler.en ufak bişeyde bile linç ederler.tek kelime etse yaşatmazlar amk. alayı pgibopat.

    8-) bütün türkçelerle bütün türkçeleri anlayabilirsiniz. anadolu türkçesiyle kazakistan türkçesini anlayabilirsiniz ama bilmeniz gereken bazı kelimeler var. bunlar yabancı dilden geçmiş kelimeler değil, türkçe olup başkalaşıma uğramış kelimeler. yani kelimelere ekler nasıl geliyor ne oluyor ne bitiyor biraz bilmeniz gerek. onun haricinde kulak aşinalığı da gerek.ama 0 bilgi ve kulak aşinalığıyla gidecem diyorsanız,

    tamamen yabancı bir yere gittiğinizde oranın dilini tamamen çözmeniz atıyorum 3 ayınızı alacaksa kazakistan da 2 haftada kütür kütür kazakistan türkçesi konuşursunuz.az yatkın olan adama 2 hafta bile çok.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +3 -3
      Bu kazakistana gittiyse tüm inci sözlük ve kazakllar benim zütümü gibsin aq bu 4. gelişim anlattığım herşey doğru gidince göreceksiniz zaten bulgaristandan bi farkı yoktur biraz araştırmaylada yazdıklarımın doğruluğunu anlayabilirsiniz örneğin şu adamın karısını gibiş mevzusu bi ara haberlere çıktı 2 ülke arasında kriz oldu şimdi gibtir git burdan huur çocuğu kazakistan diye elbistana gitmiş aq oglu
      ···
    2. 2.
      +12 -1
      arkadaşım dördüncü gidişin de nerelerde takıldın allah aşkına?
      istersen irana git. orada da barlar diskolar var ve o barlardaki karılarında alayı huur,iki kuruşa gibilir.

      kazakistanda da var aynısı.her ülkede var.ama sen öyle bi anlatıyon ki sanki kazakistanda bütün karılar huur, çıkıyon sokağa herkes patır kütür gibişiyor.

      yok adamın yanından kazak kızını çekip alıyomuşsun da,seni görünce hemen yapışıyormuşta,sen bunu genel olarak tüm kazak kızları için söylemişsin. oğlum bar kızı onlar huur huur.

      sen sokakta bi kazak erkeğinin yanından kızı çekip almaya kalk bakalım ne yapıyorlar sana. azıcık zütün varsa denesene bi?

      mesele barsa türkiyede zütür karını bara 20 kişi orgy düzenler amk çok mu farklı?
      ···
      1. 1.
        +2 -2
        dostum ben öyle lezzetli anlatıyorum ona takılma sen üsttede belirttiğim gibi böyle anlatıyorum ama ülkeyi rio karnavalı sanmayın dedim. Kadınların güzelliğinden kadınlarının kocalarından daha cok bizi sevdiğinden ve bizim paranın orda değerli olduğundan bahsediyorum son cümlelerini ise üstte tamamen anlattım kazakların yanından karısı kızı alınmaz yanlarındaki karıya bile bakılmaz dedim ayrıca bar huurlarına gelince dediğim şudur barda çok kazaklı huur mevcut bunlar bi sana gelirler bi kazaklılara giderler bu karılarla fazla ilgilenme yoksa kavga çıkabilir bırak kime istiyorsa ona gitsin huur diorum bi entrymi okuyup burda yargılama kazakistandaysan gel buluşalım gezelim sıkıntı yok
        ···
      2. 2.
        0
        6 ay önce gittim dedim panpa.
        ayrıca bana kıvırdın gibi geldi ama neyse uzatmayalım.
        dediğim gibi, onlarında en az bizim kadar türk ve müslüman olduğunu unutmayalım. senin anlatımından orada anarşizm var gibi gözükmüş ben ona takıldım.bu yüzden bizden farksızlar. hatta farkları varsa pgibopatlıkta bi tık öndeler. bunu belirtmek istedim
        ···
   tümünü göster