/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 151.
    0
    Kardeş bu iddialı bir yazı olmuş. Bana pek inandırıcı gelmedi.

    Yazının kaynağı neresi ve verdiğin bilgileri bilimsel makalelerle destekleyebilir misin?
    ···
    1. 1.
      0
      Ben paylaşıyorum araştırıp ogrenebilirsiniz. Yaziyi buldum sonra aratirdim videosunu da izledim onlarca discovery videosu var. Cok kolay bulunabilir
      ···
      1. 1.
        0
        Mesela bir makale gösterebilir misin , iddianı destekleyen? ingilizce de olabilir
        ···
    2. 2.
      0
      Schumann Rezonansı ilk olarak Alman fizikçi W. O. Schumann tarafindan 1952 ile 1957 arasında tahmin edildi ve ilk kez 1954'te Schumann ve Konig tarafından keşfedildi. Bu fenomenin ilk spektral sunuluşu 1960'ta Balser ve Wagner tarafından hazırlandı. Son 20 yıldakı araştırmaların çoğu, denizaltılar ile Çok Düşük frekans iletişimini araştıran Donanma Departmanı tarafından yönetildi.

      Dünya’nın temel frekansı veya “kalp atışı”, (Schumann Rezonansı veya SR olarak adlandırılıyor), sürekli artıyor. Bu değer coğrafik bölgelere göre değişmesine rağmen, asırlardır saniyede 7.8 devir olarak ölçülmüştü. Bir zamanlar bunun sabit olduğu düşünülüyordu; küresel askeri iletişimler bu frekans üzerinde geliştirilmişti. Son raporlar bu değerin 12 devir/saniye‘nin üzerine çıktığını ve yükselmeye devam ettiğini gösteriyor. Bilim, bunun neden gerçekleştiğini veya kaynağını bilmiyor ancak Schumann Rezonansını sıcaklık değişimlerinin ve dünya çapındaki hava koşullarının hassas bir göstergesi olarak sunuyor. Bazı araştırmacılar Schumann Rezonansın dalgalanmasının son yıllardaki hava durumu, seller, fırtınalarda bir faktör olabileceğine inanıyor.

      https://youtu.be/Y7ePhPSvcr8
      ···
   tümünü göster