/i/Asosyalizm

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 601.
    +19
    https://www.youtube.com/watch?v=tlTdxdK38Rc

    yalnızlık

    birçoğunuzun bu soruna sahip olduğunu biliyorum. gerçi ben bunun bir sorun olduğunu düşünmüyorum. bu sosyalleşme içgüdüsü eski bir içgüdüdür ve eski zamanlarda vahşi doğada hayatta kalmak için gerekliydi.atalarımız grup halinde yaşarlardı tek başlarına indiremeyecekleri hayvanları birlik olup indirirlerdi. ama artık zaman değişti kimse mamut avına çıkmıyor. bu zamanda bu gruplaşmalardan uzak kaldığınızda aslında bir şeyler kaybetmekten
    çok kazanıyor olduğunuzu anlamıyorsunuz. yalnız yaşarken daha özgür olursunuz. kimseye hesap vermek zorunda kalmazsınız. kimse size ne yapacağınızı söylemez. yalnız olmakla kimsesiz değil kendi başınızasınızdır. kendinizi mutlu eden şeyleri yaparsınız. kimsenin zırvalarını dinlemezsiniz. ben derim ki arkadaş ortamı o kadar gerekli bir şey değil. arkadaş ortamlarında egolar havalarda uçuşur. herkes kendinden bahseder, işinden bahseder vs. sizin fikirlerinizi sürekli es geçer. ortak noktalar bulmaya uğraşırsınız ama bu beyhudedir. aslında yapmaya çalıştığınız şey yalnız olmamak için karşıdakinin istek, zevk yada fikirlerine uyum sağlamaya çalışmaktır. buna dikkat edin farkına varacaksınız. arkadaşınız ayakkabı veya üstüne bişeyler satın alacak. kuyruk olursunuz peşinde o nereye siz oraya. ve farketmesenizde bundan gizliden gizliye haz alır. ben bunu farkettiğimde gibtiri çekmiştim. iki ucu taklu değnek. Karşıdakine uymazsanız gider, uyarsanızda onun istediği gibi bir arkadaş olacağınızdan asla istediğiniz gibi yalnız olmadan yaşıyor olamayacaksınız.

    Dostlar birbirlerini ihtiyaçtan değil, zevkten ararlar! Dostlar birbirlerini bir şeye ikna etmeye uğraşmazlar. Dostlar aramadığınız için size sırt dönmezler. Dostlar karşılıklı verme yarışındadır, alma değil! Dostluk alış-veriş değil sadece paylaşımdır. Dostunuz sizi dinler, sizi anlar ve tıpkı gerçek bir dost gibi düşündüğü ne ise – sizi kıracak olsa bile – yüzünüze karşı söyler… aynısınıda sizden bekler! Dostlar bibirlerini karşılıklı geliştirme ve yüceltme yarışında olur. Bu yüzden birbirini gibmeye çalışmayan insanlar olarak bu ilişki bir ömür boyu sürer, çünkü temeli güvendir! Eğer karşınızdakine her ne sebepten dolayı olursa olsun bir güvnmeme hissi duyuyorsanız – bunda haklısınızdır, yani içgüdünüz sizi yanıltmıyordur.
    zaten hayatta 1-2 tane karşınıza çıkar. dostunuzu övün, ona moral motivasyon verin. inancını kırgın gördüğünüz zaman, bir işi yapamayacağını düşündüğü zaman ona yapabileceğini söyleyin sen benden daha güçlüsün diyin, yapabileceğini biliyorum diyin. onu yüceltin. parayı bulsa bile zütü kalkmıyorsa sizi unutmuyorsa ona değer verin. düşüncelerinize önem veriyorsa onu kaybetmeyin.

    ben derim ki eğer yalnızsanız bunu dert etmeyin. bunun tadını çıkarın.

    Yalnızım diyerek kendinizi bunalıma sokmanın hiçbir anlamı yok. Aslında sevinmeniz bile gerekir. Bunalıma sürükleyen şey çocukluktan beri şartlandırıldığınız “paylaşma” dürtüsünden başka bir şey değildir. Bildiklerinizi, gördüklerinizi, duyduklarınızı yada okuduklarınızı paylaşamayınca sanki her şeyi boşa yapıyormuşsunuzcasına bir his sizi sarar. içinizden bir şey “hadi paylaş” der durur – etrafınızda paylşacak birini bulamayıncada işletim sistemindeki hata sizi bunalıma iter… sinirlenirsiniz, bazende saldırganlaşırsınız. Bunların hiçbirisi siz değilsiniz, bunlar size çocukluktan beri beyninize kazıtılan komünal yaşam biçimi programından başka bir şey değil!

    ne kadar aza sahipsen o kadar az sorunun vardır.
    çölde yaşadığını düşün. çöldeyken bir şey istemezsin çünkü hiçbir şey yoktur.
    işte yalnız olmanın avantajlarından biri budur. dilediğinizi yapabilirsiniz, çevrenizi istediğiniz şekle sokarsınız.

    yalnız olmadığınızı sanıyorsunuz. facebookta belki 200 300 belki 2000 tane arkadaşınız var. insanlar etrafında ne kadar çok insan bulunduğunu ve ne kadar geniş bir çevreye sahip olduklarını bazen alenen, bazense çaktırmadan duyurarak ispatlama çabasına girerler. oysa yalnızlık, etrafındaki insanların sayısıyla ölçülebilir bir şey değildir, aklının ve vicdanının uyuştuğu insan sayısıyla ilgilidir. fakat hayatında akıl ve vicdan olarak uyuştuğun insanların bulunması bile yalnızlığını engelleyemez. zira ateş düştüğü yeri yakar ve o ateş tek bir yere düşmüştür: sana
    Kendini tanımanın tek yoluda yalnızlıktır.

    Üç ve daha fazla bir topluluk içinde başkalarının zevkine göre verilen kararlara bağlı hareket edersiniz. Onların istediği bara gider, onların istediği filmi seyreder, onları beğendiği oyunları oynarsınız… tek yaptığınız sürüye uymaktır. Büyük ihtimallede sizin zevklerinize karşı bir ilgi duymuyor ve sırf çoğunluk oluşturmak yada sizi bir şekilde kullanmak amacıyla sizinle takılıyorlardır. Realitenin gerçeklerinden kaçmak, sizi yalnız bırakan yegâne etkendir! Asla unutmayın siz kendinize sahipsiniz. Kendinizin en iyi dostuda yine sizsiniz. Mutlu olmayı başkalarında değil kendinizde arayın.

    Dışarıdaki kızlar sizin zevkiniz için varlar…. Onları kullanır ve yollarsınız. Hayatınızda sanki sadece bir tane kız olacakmış gibi korkuya kapılmayın, dışarıda aynı korkuya sahip binlerce kız mevcut. Duydunuzmu beni – binlerceeeeeeeee! her gün o arayıştaki gözlerini görüyorum. hayatını bir erkeğe adamak ve tüm ömrünü bir evde onunla geçirmek ne kadar korkutucu bir şey onlar için.

    daima hislerinize güvenin. eğer yalnış bir şeyler seziyorsanız bu başlıkta arkanıza bakmadan kaçın. çok ciddiyim. daima hislerinize güvenin. ve en önemlisi önce kendinizi sevin. kendinize saygınız olsun. evet en önemlisi bu. çünkü bu yoksa ne kızlarla başarılı olursunuz nede iş hayatında ve hayatta mutlu olursunuz. önce kendinizi sevmek zorundasınız başka yolu yok.

    burayı çok seviyorum. 10 a yakın sağlam adam var burada ve onlar anlıyorlar. ve ben milyonlarca takipçim olmasındansa 10 tane beni anlayan adam olmasını tercih ederim inanın buna.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +3
      ilk başta seni sevmedim ama sonradan adam gibi adam çıktın reyiz bütün düşüncelerimi hissiyatlarımı kelimesi kelimesine buraya dökmüşsün amk. bi yandanda şizofrenemi bağladım bu herif benim tyler durdenim mi acaba demedim değil ha.
      ···
   tümünü göster