/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +6 -48
    BENiM ATAM FATiH SULTAN MEHMET DEVLETiM OSMANLI DEVLETiDiR. MASON OLAN BiRi BENiM ATAM DEĞiLDiR. AYYAŞ OLAN BiRi DiNi BiTiREN LAiKLiĞi GETiREN BiRi ATAM DEĞiLDiR VATANI SATAN BiRi ATAM DEĞiLDiR.
    ···
    1. 1.
      +9
      Oooo sakin liseli.
      ···
    2. 2.
      +1 -15
      ahaha TRABZONLUYUM BENiM 1 GÜNDE KAZANDIĞIM PARA SENiN SÜLALEN ÖMRÜNDE KAZANAMAZ ATAPUTÇU KÖPEK *
      ···
      1. 1.
        +2 -2
        Laiklik güzel mi tartışılır ama Hristiyan olduğunu düşün ve Laiklik yok Türkiye'de yaşıyorsun zor olmaz mı ? Özgürlük farklı bir şey. Atatürk'ün atası kim mal George Washington'mı . Onunda atası o. Mason olduğunu nerden biliyorsun adam Mason loncalarını kapattırmış. Dini bitiren mi oğlum ülkenin %95 inden dahada fazlası Müslüman. neyin kafası bu ? Vatanımı sattı yoh dıbına goyam. Kim söylüyor sana bunu
        ···
      2. 2.
        -1
        mason işte mason dini bitirdi http://c11.incisozluk.com.../11001/8/157368_ofcf1.jpg
        ···
      3. 3.
        +3 -1
        hani o "ataput" dediğin adam var ya o olmasaydı şuan söverken muhtemelen başka bir dil kullanıyo olurdun
        ···
      4. 4.
        -2
        yooo ataput değil askerler kurtardı
        ···
      5. 5.
        +2 -5
        Şöyle düşün kardeş demokrasi var
        hristyan rahat yaşasın diye ben niye dinimden taviz veriyim hem şeriat hristyanları kapsamaz
        onların mahkemesi farklı
        istanbul fethinden sonra dahi hristyanlar istanbulda yaşamaya devam etti
        kendi ülkemizde azınlık eden bu adama ben ata diyemem kusura bakmayın
        yaptığı iyi şeyler varsa allah razı olsun ama ben ata diyemem
        söyliyim hem de türküm.
        Fsm diyin kanuni diyin alparslan felan diyin ama şu adamı demiyin
        ···
      6. 6.
        +5 -1
        @4.2.4 istanbulu kim fethetti dersem fatih dersin,
        Mohaç'ı kim kazandı dersem kanuni dersin,
        Halifeliği kim aldı dersem yavuz dersin

        Ama Kurtuluş savaşını kim kazandı dersem türk ordusu dersin. gibtir lan ordan!
        ···
      7. 7.
        -2
        TABi Ki DE TÜRK ORDUSU KAZANDI ASKER OLMADAN KEMAL BiR ŞEY YAPAMAZDI gibTiR ORDAN
        ···
      8. 8.
        0
        mustafa kemal ve arkadaşlarının cumhuriyetin ilanından sonra yaptıkları bir diğer şey ise ilk başlarda övüp, yere göğe koyamadıkları halifelik makdıbını kaldırmaktır.

        peki halifelik niçin kaldırıldı?

        halifelik evvela ingiltere istemediği için kaldırılmıştır. ingiltere çok sayıda islam ülkesini sömürgesi altına almıştı. fakat bütün islam dünyası manen istanbuldaki halifeye bağlı olduğu için o topraklarda hakimiyetini tam manasıyla kuramıyordu. bu yüzden önündeki en büyük engel halifelikti. ingiltere hilafeti yok etmek islam alemini çaresiz bırakmak ve hilafeti halkın eliyle kaldırmak istiyordu. eğer kendileri kaldırmaya kalkışırsa sömürgelerinde çıkacak büyük ayaklanmalardan çekiniyordu. bu yüzden iş birlikçi birilerini arıyorlardı. batı tarzı yaşama ve ingiltere' ye büyük hayranlık duyan mustafa kemal onların aradığı adamdı ve lozan konferansı ingiltere için iyi bir fırsat doğurmuştu.

        cumhuriyet' in ilanından kısa bir süre önce imzalanan lozan anlaşmasının asıl maddeleri dışında gizli maddeleri de bulunmaktaydı. bu antlaşma başta hilafetin kaldırılmasıyla birlikte bütün inkilap hamlelerini de içine almaktaydı. ingiliz devlet adamı lord courson' un mecliste yaptığı konuşması ile bunları tamemen doğrulamaktadır. lozan antlaşmasından sonra ingiltere avam kamarasında türkler' in istiklalini niçin tanıdınız? diye yükselen itirazlara verdiği cevap şuydu; " işte asıl bundan sonra türkler bir daha eski satvet ve şevketlerine kavuşamayacaklardır. zira biz onları, maneviyat ve ruh cephelerinden öldürmüş bulunuyoruz. " demiştir. (kaynak: yılmaz altıparmak, islamiyet açısından atatürk ve inkilaplar, sf. 281, 282)

        mustafa kemal ve arkadaşlarının verdikleri bu karar, islamiyeti türk milleti açısından öldürmek kararıdır. diğer bir kaynakta ise;

        " türk cumhuriyetçileri, müslüman uyrukları olan herhangi bir gayrimüslim devlet için her zaman güçlükler çıkaracak bir kurumu (hilafeti) ortadan kaldırmakla biritanya imparatorluğu' na olağanüstü bir iyilik yapmıştır. " (briton and turk, london 1941)

        batıya yapılan bu yardım ve uşaklık tarihte bu şekilde yazılmıştır. batıya bundan daha iyi bir yardım yapılamazdı herhalde. ingilizler bu yardımdan o kadar memnun kalmışlardı ki ülkelerinin en büyük nişanı olan dizbağı nişanını mustafa kemal' e layık görmüşlerdir. mustafa kemal dizbağı nişanının verileceğini öğrenen ismet inönü' nün; " iyi ama bunu size ne münasebetle vericeklermiş? " sorusuna mustafa kemal; "bunu herkesten ziyade sizin bilmeniz lazım gelir, ingiliz milleti beni sever de ondan! " (yakup kadri karaosmanoğlu, politikada 45 yıl, 1968, sf 124).
        Tümünü Göster
        ···
      9. 9.
        +1
        Atama ayyaş dersiniz sanki padişahlarınız ayık gezebilmiş, karıdan karıya atlamamış gibi konuşuyorsunuz. bu ne çekememezlik? fsm de benim atam cengizhan da işine geldiği gibi söyleyemezsin bunu. şuan sömürge halinde değilsek Atatürkün önderliğindeki kurtuluş savaşındaki şehitlerimize borçluyuz.
        ···
      10. diğerleri 7
    3. 3.
      -1
      NiCKiNE ATTIRDIĞIMIN VELEDi ZiNASI LiSEDE KONUŞUYORLAR SONRA ÜYE OLUYORLAR ASas:asA ÖNÜNCÜ KÖPEK iŞTE UTANMADAN YAZIYOR
      ···
    4. 4.
      0
      iiiiiiiiiiiii
      ···
    5. 5.
      0
      dıbına koyayım küçük i yazılıyor, büyük i yazılmıyor sinir oldum bence bunu tartışalım!
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster