/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +4
    Aynı entry içersinde hem "Kısacası beyler Tanrı var" demişsin hemde "Ateist panpalarımdan tek ricam bunun bir inanç olduğunu unutmasınlar" demişsin. Hem "Kurandan incilden bahsetmeyeceğim" demişsin hem "Şükür edin" demişsin şükretmek dinlere ait bir terim. Bana göre burda iki çelişki var.

    Ben tanrıyı teste tabi tutamadığımız için tanrı yoktur demiyorum bir inanç olduğu için. Ben örneklere karşıyım genelde inançla ilgili konularda ama mecburen bir örnek vereceğim. Farz edelim ki ilkokulda okuyan bir çocuğum ve şöyle bir cümle kuruyorum. Ben ilerde doktor olacağıma iNANIYORUM. Bunun için delil nedir? Doktor olmadığım sürece bu önerme inançtan ileri gitmez. Belki bir kısım insanlar bunun delili çocuklukta zeki oluşun ve çok fazla ders çalışman diyebilir. Ama bunlar delil değil. Bunlara rağmen doktor olamayabilirim. Bunlar sadece sezgilerimizdir ve inançtan pek bir farkı yoktur. Özetle demek istediğim şu.; inancın delili olmaz olsa zaten inanç olmaz. Dolayısıyla tanrı var mı yok mu üzerine yapılan tüm tartışmalar yersizdir.
    ···
    1. 1.
      0
      Papa inanc dahilnde var. Anlatim bozukluklari yapmisim haklisin. Ben teolojik bi yazi oldugunu söyledim basta, teoloji cercevesinde vardir dedim ama anlasilmamis.

      Sukur konusunda da ben musluman degilim ama sukur ederim. Insanin dogasinsa var bu, bunhn icin dinlere ihtiyacim yok pampa
      ···
    2. 2.
      0
      17 panpa farz edelimki demissin farz dinlere ait bi terimdir celiski var
      ···
   tümünü göster