/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 51.
    +6 -1
    ayrıca hiç bir zaman kürt milliyetçiliği yapmamıştır ve çoğu zaman Türkleri islam bayraktarı şanlı millet olarak nitelendirmiştir. Birinci Dünya savaşında iki bin civarı talebesiyle Ruslara karşı savaşmış hatta esir düşmüştür. Esaretten kaçmış ve ülkeye döndüğünde bizzat Mustafa Kemal tarafından Mir Alay rütbesi(Albay) takılmış ve meclise konuşma yapması için davet edilmiştir.
    ···
    1. 1.
      +1
      Ayrıca hz aliye kitap indigini iddia etmistir
      ···
    2. 2.
      0
      Hz Ali'ye kitap indiğini iddia eden yok kardeş varsa da muhtemelen Şia kaynaklı asparagaslardır. Hz Ali'nin kendi yazdığı rivayet edilen kitaplar vardır ama doğruluğunu bende bilmiyorum
      ···
      1. 1.
        +1
        Said nursi kendi diyor kardeşim
        ···
      2. 2.
        +1 -1
        sen yine kaynak göstermiyorsun bana. Eğer kaynağını gösterirsen bende açıp bunu doğrularsam işte o zaman yeni bir başlık açalım sabaha kadar küfredelim adama..
        ···
      3. 3.
        +1
        1 -RiSALE-i NURLARDA HZ. ALi EFENDiMiZE CEBRAiL VASITASIYLA YAZILI BiR KiTAP iNDiRiLDiĞiNi HZ. ALi BU KiTAPÇIĞI ALIP OKUYARAK BÜTÜN GAYBA MUTTALi OLDUĞUNU VE KiM NE SORACAKSA SORSUN KIYAMETE KADAR OLACAK HER ŞEYi BiLiYORUM DEDiĞiNi YAZIYOR.!!!

        Bu iddiaların Risale-i Nurlardaki kaynakları:(--Lemalar 18 --gibke-i Tasdîk-ı Gaybî, 167, Onsekizinci Lem'a.)
        ···
      4. 4.
        +2 -1
        kendisini öven olayların %99'u yalandır. biyografisi uydurmadır. savaş madalya hikayedir.
        ···
      5. 5.
        0
        kardeş söylediğin ilk kitapta yani 18. lem'a da aynen diyor ki: gibke-i Tasdik-i Gaybi Risalesinde neşredilmiştir burda gerek yoktur. yani 18. lema iki defa yazılmasın diye sadece Siike-i Tasdik-i Gaybi'de yazılmıştır. gibke-i Tasdik-i Gaybinin 167. sayfasını okuyorum ve bu yazdığınla uzaktan yakından alakası olan bir cümle yok. Eğer link gönderme imkanı varsa sana da göndereyim. Hatta 2 öncesi ve sonrası sayfalarda da yok konunun en başında da yok. Hz. Ali'nin Peygamber Efendimiz'in sohbetlerinden yola çıkarak YAZDIĞI Celcelutiye isimli kasideden biraz bahsediliyor(bir duadır zaten)
        ···
      6. 6.
        -1
        her neyse gençler ikili tartışmalarla bir yere varamayız uzar da gider seviyorum sizleri *
        ···
      7. 7.
        0
        Hazret-i Cebrail, Sekine adıyla bir sayfada yazılı ism-i Âzam’ı, Peygamberimizin yanında Hz. Ali’nin (r.a.) kucağına düşürdü. Hz. Ali diyor ki: “Ben Cebrail’in şahsını yalnız gök kuşağı şeklinde gördüm. Sesini işittim, sayfayı aldım, bu isimleri içinde buldum”. ism-i Âzam’dan bahsederek bazı olayları anlattıktan sonra diyor ki: “Dünyanın başından kıyamete kadar ilimler ve önemli sırlar bize, tanıklık derecesinde açıldı. Kim ne isterse sorsun, sözümüzden şüpheye düşenler zelil olurlar.” Öyle bir sahife ki, içinde dünyanın başından kıyamete kadar olan ilimler ve önemli sırlar yer alıyor. Bu bir sahife değil,  çok büyük bir kitap olur. Cebrail’in Ali’ye böyle bir kitap verdiğini kabul etmek, onu Peygamber saymaktır. O kitapta var olduğu söylenen ilim ve sırları Peygamberimizin bilmediği kesin olduğu için Ali ondan üstün bir konuma getirilmiş olur. Bu tür iddialar için Allah Teâlâ şöyle buyurur: “Vay o kimselere ki, kendi elleriyle kitap yazarlar, sonra “bu Allah katındandır” derler. Hedefleri, onun karşılığında bir şeyler almaktır. Vay o ellerinin yazdığından dolayı onlara! Vay o kazandıklarından dolayı onlara!.” (Bakara 2/79)
        ···
      8. 8.
        +1
        @24.2.5 bunun üzerine susuyor. iddia ettiği gibi yeni bir başlık açacakmı?
        ···
      9. diğerleri 6
   tümünü göster