1. 51.
    +6 -1
    Beyler bir de şu yönden bakın:Yıllardır o aşağıladığımız, geri kafalılık, saçmalık dediğimiz küçük yaşta evliliklerin aslında bu soruna en mantıklı çözüm olacağına inanıyorum, burada kastım gidin 13 yaşında kızları 35 yaşında adamlara verin değil,ama bakın en basit hayvansal içgüdülerimiz(erkeğin dişiyi sahiplenmesi, üreme amacı, yuva kurma vs.)ergenlik dönemindeki hormonal patlama ile coşuyor, azıyoruz,cinsel anlamda en verimli dönemimize giriyoruz ancak artık insan yaşamı doğalından çok uzak, çok karmaşık.Bu karmaşıklık yüzünden 18-25 yaşına kadar eğitim görüp meslek sahibi oluyoruz, ondan sonra birkaç yıl da ev,araba falan derken 30 yaşında ancak evlenecek hale geliyoruz,ama ne anlamı kaldı ki zaten ?Adam evleniyor 10 sene sonra gibi kalkmıyor, kalıtsal hastalık şansı artıyor, zaten 15 ten 30'una kadar en azından ihtiyaçtan sevişsen en verimli dönem boşa gidiyor,o kadar sağlıklı sperm peçetede, prezervatifte son buluyor. Yani demem o ki bu modernleşmiş dünya ile en basit hayvansal dürtülerimiz örtüşmüyor. Evlenmeden o kadar sene kimsenin gibişmemesi imkansız,o yüzden daha erken evlenilmesi lazım, hayvanların yaptığı gibi;cinsel erginliğe ulaşan canlının en önemli ihtiyacı ve amacı üremektir. Uygulanabilir olduğunu savunmuyorum, sadece en mantıklı çözümün bu olduğunu söylüyorum.Bu yüzden gavat bakış açısının da yobaz bakış açısının da hem haklı hem haksız yönleri var.Çünkü biri modern dünya'ya ayak uydurmamızı, içgüdülerimizi bastırmamızı, diğeri ise içgüdülerimiz dinleyelimi savunuyor, umarım derdimi anlatabilmişimdir.

    Not:Çok ciddi olmuş yazı am,züt, meme
    ···
    1. 1.
      +1
      bu adamın yazdığı değerli aslında. ZAten modern batı ülkelerinde olay gayrı resmi 14-15 yaşında başlıyor. Arap ülkelerinde ise o yaşlarda evlilik aynı şekilde. Ama arada kalmış ülkemiz Türkiye'de 27-28 yaşında bakire kızlar evleniyor. Kendimizi kandırmayalım.
      ···
    2. 2.
      +1
      Panpa gadanı alırım aynısını düşünüyorum. Araplar erken evleniyor cikse doyuyor, batı evlenmeden kimin eli kimin zütünde biz ise arada kalıyoruz. 20 yasında birinin evli olması gerek. Hem boylece okuyan adam da kafasını derslerine verebilir. Benim gibi abaza müh. öğrencisi olmaz.
      ···
    3. 3.
      +1
      okurken elim ayağım titredi mantıktan.
      bravo panpa,ben de savunuyorum aynı düşünceyi.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster