/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 26.
    +4 -9
    bu başlıktaki cahillerin okuması gerek 3 entry:
    https://eksisozluk.com/entry/12065343
    https://eksisozluk.com/entry/7051328
    https://eksisozluk.com/entry/7485178
    ···
    1. 1.
      +13 -5
      dini kaynaklar varken neden ekşiyi açtın amk o zütlekler çok mu iyi biliyo
      ···
      1. 1.
        +9 -2
        dini konuları senden daha iyi bildiğim kesin, 10 yıl cemaat okullarında okudum, tefsir, risale her bir haltı okudum meraklanma.
        sünnetin bu çağa uygulanması diye bir olay var.
        verdiğin kaynakta "Kerbin, kuru ağaç ve toprak gibi taşa benzeyen şeylerle istincâ sünnettir" o zaman toprakla yapalım, herkes cebinde toprak taşısın.
        islam mantık dinidir, mantıklı düşünürsen tahareti verdiğim entrylerde söylendiği şekilde yapman gerektiğini kavrarsın.
        ···
      2. 2.
        +4 -3
        sen bildiğini yap kardeşim evlenince karın neden kokuyo buralar deyince açıklarsın ben ıslak mendille siliyorum zütümü diye. emin ol kızların %90 ı suyla taharet yapıyor
        ···
      3. 3.
        +3 -2
        iyi sen de o kafayla devam et, tırnaklarının (ne kadar kısa olursa olsun fark etmez, dezenfektan+sabunla 10 dakikada anca temizleniyor o pislik) içi pislik dolacak, her yeri pisletmeye devam edeceksin. koku falan çıktığı da yok, plaseboya devam.
        ···
      4. 4.
        +3
        karılar gibi uzatmıyorum kardeş 3 günde bir keserim sen kendini düşün
        ···
      5. 5.
        +5 -3
        3 günde bir mi? ahahaha lan tırnak uzama hızını bilmesem inanacağım. tırnak 5-6 günde ancak kesilebilecek kıvama gelir. sen mutantsan diyeceğim bir şey yok.
        ayrıca yukarıda yazdım fark etmiyor, istediğin kadar kısa tut, o mikroplu şeyi elliyorsun ve elinde bir sürü mikrop oluyor.
        ···
      6. 6.
        +5 -1
        lan mal mal konuşma dıbına koyayım. sanki çok temizsiniz pekekentler. yap sol elinle taharetini sağ elinle sifonu çek, peçete kopar, musluğu aç. elini 1 2 dakika yıka çık git. sanki pislikten öldük dıbına koyayım. dezenfekte olmuyormuş. bak bak. bu yaşıma kadar pislikten rahatsızlanmadıysam yaptığım da bir yanlış yoktur.
        ···
      7. 7.
        +3 -8
        al işte kafa yapısına bak. rte'nin böyle şeyler işin fıtratında var demesi gibi. doğrusunu öğretiyoruz, adam "ne olacak ki" havasında. allahtan bu şekilde düşünen bir çevrem yok. yazık sizin etrafınızdakilere, sol elini tak zütüren bir adam...
        ···
      8. 8.
        +2 -1
        ya sen ne kadar sığ bir insansın amk? sana diyoruz ki bu takundan önce daha önemli pislikleri engelle bari bir işe yarasın. lan gib kafalı herif. bu taktan alacağın mikrop ne ki? beyinsiz pekekent ya. rte kafasıymış. salak salak konuşurlar insanı ayar ederler. lan doğruluğunu kanıtlamış gibi gelmiş ekşi sözlükten sayfa linki veriyor velet. gibtiğim dengesizleri. adam gibi araştırılmış, belgelenmiş bir kaç döküman ver bari amk salağı.
        ···
      9. 9.
        -5
        "bu taktan alacağın mikrop ne ki" halen aynı kafa, ulan tak lan tak!
        ayrıca ekşideki entrylerde kaynaklar belirtilmiş.
        ki kaynak olmasa bile, mantıklı düşünen bir insan taharetin dediğim şekilde yapılması gerektiğini anlar. ben tahareti öğrendiğimden birkaç ay sonra kendi kendime peçeteyi ıslatarak uygulamaya başlamıştım. yani kimseye sormamıştım. zaten beyni olan birisi mantıklı olan yolu seçer. o zaman halka açık tuvalette yere düşen bir yiyeceği yemekte de bir sakınca yok. birkaç mikrop daha alırsın ne olacak değil mi?
        zaten ettiğin küfürler de haksız olmanın getirdiği pgibolojinin bir örneği.
        cümle sonlarına ünlem koymanı tavsiye ederim, daha üste çıkarsın belki.
        edit:sığ kelimesinin anldıbını da öğrenmeni tavsiye ederim
        ···
      10. 10.
        +2 -3
        ben yaptığım doğru demiyorum zaten. bunu anlamadığın için de sana sığ dedim. yaptığım kolayıma ve alışkanlığıma geliyor. olay şu ki senin yaptığın şey de doğru değil. o zütüne deydirip ıslattığın peçetenin suyu da geliyor eline deyiyor. değdirme o zaman. var mı böyle bir imkan? sıkıntı olmayacak bir pislikten bahsediyorum sana burada. la bu tak senden çıkmadı mı arkadaşım? bu kadar neyin üsteliyorsun amk. tak lan alt tarafı. her canlının yaptığı bir şey amk. sanki nükleer sıçıyoruz ak. değdiği an elimiz eriyecek. organik atık amk. bağırsakta bulunan zararlı organizmalar eline geçer alt tarafı ki bunlar bir hastalık yapsa amenna. bir sıkıntı olmadığını söylüyorum bu güne kadar o zaman yaptığım şey yanlış değildir. ekgibtir olabilir daha doğru temizleme yöntemleri de olabilir ancak yaptığın temizleme yanlış değil ekgib durumuna çıkar. he bu arada o kaynak olarak aldığın ekşi'de gereksiz binlerce insan var. adam gibi bir kaynakla gel. bir de burası ekşi değil dalağını giberim yarak kürek entel laflar sokmaya çalışma.
        ···
      11. 11.
        +1 -1
        @son sogan bukucu
        1- ben zütün ıslak mendille temizlenir demiyorum. ki su+tuvalet kağıdıyla da temizlenmez. yani klagib yöntemle de temizlenmez. mikrobu def etmeyi kolay mı sanıyorsun? ama el gibi yemek yediğin ve bilimum işlerde kullandığın bir organın pislik içinde kalmasındansa zütün pislik içinde kalması daha iyi. sonuçta zaten orayla sıçıyorsun, mükemmel bir temizlik söz konusu olamaz. elin temizliği>zütün temizliği
        ayrıca kokuyla temizlik arasındaki doğru orantı yoktur. yani kokuyu yok etmek oranın temiz olduğu anldıbına gelmez.

        ki her şeyi geçtim, sözlükte anket yap tuvaletten sonra ellerinizi ne kadar süre yıkıyorsunuz diye, 30 saniye yıkamıyordur çoğu kişi.
        ben elimi zütüme sürmememe rağmen en az 1 dakika yıkıyorum. ama toplumun hepsi böyle değil, hatta çoğu böyle değil.
        ···
      12. 12.
        -1
        @lapreyiz
        olay senin takunun sana verdiği zarar değil başkalarına verdiği zarar. sen kendi mikrobunu başkasına taşıyorsun.
        ıslak tuvalet kağıdıyla temizlemekle, elle temizlemek arasında dağlar kadar fark var. difüzyon hızını ne kadar sanıyorsunuz siz?
        laf soktuğum falan yok, normal yazımı yazıyorum burada, inci olunca illa ki küfür mü etmek gerekiyor?
        ···
      13. 13.
        +1
        ya olum saçmalamayın elini sürerken insan oraya tiksinir. elini istediğin kadar yıka tak kokusu kalır pis olur. ama ıslak mendil ve peçeteyle silip yine zütünüzü tertemiz yapabilirsiniz ve eliniz taka da değmemiş olur.

        ayrıca adamın dediği gibi bana da taharet öğrettiler ama ben kendim düşünüp ettim amk dediğiniz mantık işi değil mantıklı düşünen adam elini temas etmeden temizler sonra güzelce yıkar elini zütünde mikrop kalsa ne olucak elin daha önemli yannan yannan konuşmayın amk
        ···
      14. 14.
        +1 -1
        ıslak tuvalet kağıdı zütünü temizlemeyeceğini sen de kabul ediyorsun burada tamamız. anlamadığım bu takta ne bu kadar mikrop varmışta beynini oraya yapıştırdın kaldın. buraya salak salak milletin zütünü neyle sileceğini tartışacağına araştır 2 satır yazı taktaki mikropları ne bileyim diğer insanlara olan zararını adam gibi paylaş. beynini gibtiğim gelip burada kaç saat çene çalıyor adam 2 satır yazı araştırayım demiyor. adamın derdi elelamin zütü amk kafayı yiyecem. bin bir türlü dert var adamlar hala taharet konuşuyor dıbına koyayım. tak içinde kal inşallah. amk yobazı. bilgili havaları katmak için difüzyon lafını falan sokuyor araya bak hele. difüzyonun kelime anldıbını öğrenmeden gelir kullanır. ya ebenin dıbına kadar yolun var amk. gibtir git takunu gibtiğim gece gece. silmiyorum dıbına kodumun züt benim değil mi. elimle sıyıracam ne kadar tak varsa. delirttiniz dıbına koyayım. adamın her yeri çok temiz. zütünün dibinde nükleer santral sinsilesi var geliyor takıldığı şey niye zütünüzü elinizle siliyorsunuz.
        ···
      15. 15.
        +1
        ıslak tuvalet kağıdı zütümü temizlemeyeceğini ben de mi kabul ediyorum? öyle bir şey yazmadım, nereden çıkardın o anlamı bilmiyorum ama temizler. mükemmel mi? hayır ama temizler.
        evet, yazının ortalarına geldin ve yine küfürlere, karşı tarafı aşağılayıcı kelimelere başladın. ben de şaşırmıştım bir an normal entry girebiliyorsun diye. neyse yazdıklarına geleyim:
        liseden hatırladığım kadarıyla 1 gram tak parçası 10 milyon virüs, 1 milyon bakteri, 1000'e yakın da parazit kisti ve yumurtası içeriyordu. sana zararı olsa dediğin gibi zaten içinde olmazdı. ama dünyada yaşayan suya, havaya bile alerjisi olan insanları düşünürsek, bunları onlara bulaştırma hakkımız var mı?
        difüzyon lafının bilgili olmak için söylenildiğini ilk defa duydum. sen bu mantıkla ekşi sözlükteki yazarların bazılarının entrylerini okusan etmediğin küfür kalmaz herhalde. lise okumuş hatta orta okulu bitirmiş birisinin bilebileceği bir kelimenin "bilgili havaları katmak" amacıyla kullanıldığını düşünüyorsan ciddi anlamda kelimelerle sıkıntın var demektir.
        "difüzyonun kelime anldıbını öğrenmeden gelir kullanır." demişsin. orada ıslak peçeteden takun içindeki sıvının mendilden geçişini anlatmak için ne kullanabilirim bilmiyorum. sızıntı mı diyeyim? şimdi tdk'ya baktım, geçişme diyor. geçişme deseydim anlar mıydın?
        ayrıca her yerim temiz olmayabilir ama olabildiğinde temiz kalmaya çalışıyorum.
        "zütünün dibinde nükleer santral sinsilesi var geliyor takıldığı şey niye zütünüzü elinizle siliyorsunuz."?? sen ne işle meşgulsün acaba? ayrıca finallerime çalışmışım, sorumlu olduğum görevleri yerine getiriyorum, günde 30-40 sayfa kitabımı da okuyorum. geri kalan vakitte ne yapmamı önerirsin?
        senin gibi atom fiziği hakkında sempozyumlara mı katılayım yoksa ermenistan'a ültimatom mu vereyim? pardon ültimatom dedim, bilgili havalarına girmemişimdir umarım.
        ···
      16. 16.
        0
        hepinizin dibina koyayim.
        ···
      17. diğerleri 14
   tümünü göster