/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +3
    Nasil bu hale geldik?
    -Eğitimsiz aileler
    -Televizyon(diziler, moda programlari, magazin vs)
    -Kişiliksiz, ahlaksiz toplum(arada kalmak, toplum olarak kendi vizyonunu olusturamamak)
    -Egitimin kalitesizligi
    -Toplumun Dunyaya bakis acisi
    -Karaktersizlik buna bağlı özenme ve markalarla kisilik bulma(ergenlik donemi harici zekanin geri kalmasi)
    -Aşağılik kompleksi
    -Aşırı Kiskanclik
    -Önceliklerin dogru saptanamamasi(egitim, kültür,hobi vb.Bunu kiyafetle, ictigi kahveyle yani taklit ederek kapamaya calismak cevrede yer edinmek icin savunma mekanizmasi)
    -kucuk yasta Anne sutu, protein,vitamin ve minerallerin yeteri kadar alinmamasi mantigin ve sorgulamanin zayif kalmasi.

    Sonuc olarak aslinda genel olarak turk insaninda bi sakatlik var. Temeli Ekonomidir ekonomi yani üretim olmadan gelirde olmaz egitimde olmaz hersey paraya bagli optimum nokta ekonomik guc ve gelir adaleti. Buda tarımla, hayvancilikla olur bilimle sanatla olur.

    Bir toplumu yikmak, parcalamak veya kendi menfaatleriniz dogrultusunda bagimli ve kukla yapmak istiyorsaniz zaten ilk olarak ekonomiyi gibersiniz sonrada egitim sistemini.Tv leride kitle imha silahi gibi kullanip genc beyinleri hipnotice edersiniz sahte bir yasanti yaratirsiniz.Bir toplum iste boyle batar. Kizlari,erkekleri boyle ahlaksizlasir.

    Bunlarin hic birinin dinle imanla kitapla alakasi yok. Asya ulkeleri inanclarinda kitap dahi yoktur ama adamlar kopru yikilsa muhendisi vicdanen intihar ediyor. Kucucuk biseyde bakanlar istifa ediyor. Inanclarina ve insanlara saygililar. Kisisel ahlak gelismis.Bu genetik birsey.

    Bizden bi tak olmaz. Karma karigib, ikiyuzlu,çikarci, yalanci bi milletiz cunku.Bu yuzdende hak edildigimiz gibi yonetiliyoruz yillardir.
    ···
    1. 1.
      0
      bunun hiç mi kurtuluş yolu yok panpa
      ···
   tümünü göster