/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1 -5
    @8 Şiada sizide kas ediyor dıbına kodugum şia takipçi demektir siz emirel müminin ali bin ebu talib imam ali (a.s) ın takipçisi deilmisiniz alevilik şii nın alt koludur
    ···
    1. 1.
      +7 -2
      lan aptal mısın, hz.muhafazid bizim peygamberimiz, hz.ali'yi de severiz ve yolundan gideriz ne var bunda? molla binlerin uydurduğu şeylerle gelip nefret ve kin kusmayın şurada alevilere amk.
      ···
    2. 2.
      +2 -8
      senin cahil cüheylan dedelerin bir tek hadis bilmiyor sorsak kurandaki ilk ve son sureleri onları bilmez senin kuranın içinden geçmiş mollalara laf atıyosun yazık ulan yazık
      ···
      1. 1.
        +2
        Ka.c ayet hados biliyorsun gercekten merak ettim. Senin ayettlerinde insan ayir diyor mu ?? Benimkinde demiyorr sen hangi kurani kerimi okuyorsun hz. Muhammetten kalani mi fettullah tayyp recep guleenden kalani mi
        ···
      2. 2.
        +3
        11.2 savaşta Hz. Alinin askerleri saldırmasın diye mızraklara kuranın sayfalarını asıp kandırıp savaşı kazanmışlar zulmeden zulmünü konuşmasın
        ···
    3. 3.
      +1 -2
      Kaynak: Bihar-ul Envar c. 68 s. 114, El-Katra c. 1 s. 547
      Ehli Beyt Aleyhimusselamdan şöyle rivayet edilir: Bir gün Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Alihi Vesellem sevinçli bir halde imam Ali Aleyhisselamın yanına gelerek O’na selam verdi. imam Ali Aleyhisselam, Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Alihi Vesellemin seldıbına cevap vererek şöyle buyurdu: Ey Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Alihi Vesellem! Bu güne kadar sizi böyle sevinçli görmemiştim. Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Alihi Vesellem: Ey Ali Aleyhisselam! Sana bir müjdem var, onu vermeye geldim. Az önce Cebrail bana nazil olarak dedi ki: Allahu Teâlâ sana selam edip buyuruyor: imam Ali Aleyhisselam ve O’nun Şialarına müjde ver ki onların itaat edenleri ve günahkârlarının hepsi cennettedirler. imam Ali Aleyhisselam bunu duyunca secdeye gitti ve başını kaldırdıktan sonra ellerini gökyüzüne doğru kaldırıp şöyle buyurdu: Siz şahit olun ki ben amellerimin yarısını Şialarıma bağışladım. Daha sonra Fatime Selamullahi Aleyha, imam Hasan ve imam Hüseyin Aleyhimusselam da amellerinin yarısını Şialarına bağışladıklarını buyurduktan sonra, Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Alihi Vesellem şöyle buyurdular: Sizler benden daha çok bağışlayan değilsiniz. Şahit olun ki bende amellerimin yarısını Şialarıma bağışlıyorum.
      ···
      1. 1.
        +6
        kuranda geçen hiçbir şeye laf atmıyorum gerizekalı, içindeki alevi nefreti almış başını gitmiş, ben molla derken neyi kastediyorum iyi biliyorsun aslında, kendilerince şeyler uyduran dini kendi çıkarları uğrana kullanan sakallılara diyorum. beni allahsız ilan edeceğine önce içini temizle amk.
        ···
      2. 2.
        +1 -3
        Kuranda içki içme diyor niye içiyorsun hemde ibadethane dediğgin yerde? çalgılı müzik aletlerini dinlemeyin diyor sen onla ibadet ediyorsun? kadınlı kızlı ibadet etmeyin diyor karılı kızlı dans ediyosunuz? namaz kılın diyor kılıyor musunuz? peygamberimiz gibi ibadet ediyor musunuz?
        Kuranın ortaya koydugu islamın şartlarına inanıyor musun? misal hacc ibadetini yapıyor musunuz allahın emrettigi şekilde?

        Hz muhafazid(sav) ın cennetle müjdeledigi sahabelere neden küfrediyorsunuz?

        peygamberimizin hanımına aişeye neden iftira atıyosunuz kuranda iftiranın yanlış bir şey oldugu yazıyor?

        Cemevlerinde kuranı kerim okunuyor mu?yoksa kuranı kendi kitabınız olarak kabul etmiyor musunuz?
        ···
      3. 3.
        +10 -2
        Namaz kilip icen adam cok bunun alevisyle sunnisi arasindaki fark nedir ? Senin su tarikatlarin hulle de hulle diye dans ediyorlar senin lugatinda bu dans mi ibadet mi. Sen semaha dans diyosan bende senin namazina domalmak derim ??? Boyle mi olmali yani. Boyle mi denmeli donalma diyince agirina gidiyor degil m? Benimde karili kizli dans deyince agirima gidiyor o yuzden sozlere dikkat. Kitabimiz kurani kerim tabiki cemde okunur. Bak sana bir abi tavsiyesi git 1 kere ceme katil disardan bir goz olarak ozle. Hatta dedenin yanina git ben sunniyim burada ne yapiyosunuz gormek istedim de. Emin ol seni cok guzel agirlarlar merak ettiklerine en dogru sekilde cevap verirler. Buradaki herkesin din bilgisi zayif. Buna bende dahil
        ···
      4. 4.
        +1 -7
        Lan beyinsiz normal hayatta içki içenle ibadethane dedigi yerde içki içen adam aynı şey mi dingil?sen camiye elinde rakıyla giren birini gördün mü? camiye resim poster yapıştıran birini gördün mü?bu sahabe bile olsa? başköşeye kurulup içki içen imam? gördüysende 5 dk sonra ölüsü falan çıkmıştır herhalde siz cemevlerinizde peygamberin cennetle müjdeledigi sahabeye küfredersin de acaba bir tane camii de imamın veya cemaatin hz aliye hz hüseyine hasana küfür ettigini gördün mü? bilmem emevi camii falan saçmalıyosunda konuyu saptırma. ayrıca şunu söyliyim o içki içen kişi allahın birligini namazını orucunu haccını kabul ediyorsa ve içkinin haram olmasına rağmen özellikle bunu yapıyosa onun günahı ayrıdır.

        Ama sen hem namazı reddeceksin, kuranı reddeceksin,hac ibadetini bizzat allahın kitabında bildirdigi ibadetleri reddedeceksin hemde karılı kızlı ibadet yapıp çalgı çengiyle içki eşliginde ibadet ettim diyeceksin ben müslümanım bana ayrımcılık yapmayın diyeceksin hadi ordan derler adama dingil seni
        ···
      5. diğerleri 2
    4. 4.
      +2
      anlaşıldı "hell sing" sende okuyamama okusanda anlayamama hastalığı var.
      sen hangi cem evine elinde rakıyla giren adam gördün ? bana göster belgele ben gotume sokacam o rakı şişesini. sağdan soldan duyduğun hurafelerle gelip burda ötme bik bik.

      ben cemde hiçbir sahabeye küfür edildiğini duymadım. zten o tarz işlere giren adamı merak etme aleviler düşkün ilan ediyor ve bi daha kimse yüzüne bakmıyor bile. siz ne yapıyorsunuz ? hooop başkan yapıyor üstüne bide adamcağızın narin poposu acımasın diye altın kaplı klozetlerde sıçırtıyorsunuz. yalansa yalan de ?
      ha ayrıca ben cem evınde kufur eden gormedım evet. ama camide alevilerin katli vaciptir diyen imam sıfatının s sine layık olmayan orrrospu çocuğunu gördüm. sonra seninde o soydan geldiğini tahmin ettiğim huur çocukları gitti canlı canlı adam yaktı. gitti canlı canlı mahalleyi katletti haberin var mı hiç bunlardan ??? sen git sağda solda ayy israil şunu öldürmüş ay bunu öldürmüş diye ağla yardım topladığını zannedip zwenginin bardağına biraz şarap ekle.

      haberin varmı geçen ay nijeryada 1500 tane Müslüman üni öğrncisi teröristlerce öldürüldü ? bilmessin neden sen gidip hülolooooğğğ çekmekle meşgulsün .

      karılı kızlı ibadet diyor hala. e camide karılı kızlı ibadetin babası var. 1500 tane erkek aşağıda. 200 tane arada çarşaf olan bölmede karıyla dans ediyor birlikte domalıyorlar oyşşşş. ne güzel ifadeler değil mi bunlar. madem öyle bende böyle düşüneyim nasıl ???

      ha sırf senin kanın sütün bozuk diye ben diğer sunni kardeşlerime düşmanım belleme. bizim allahımız peygamberimiz alimiz demiyor insan ayır lolololo diye.

      ha son bi abi tavsiyesi sana : git bi imama bu dediklerini anlat. benden çok o gibecektir seni. zira senin inandığın mezhep sunnilik değil inandığın dinde Müslümanlık değil. Müslüman adam ayırt etmez. farklı olana zulmetmez küfür etmez. gül uzatır. senin gibi içi dolu küfürler hakaretler değil!!
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster