/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 76.
    +3
    anahtar noktayı geçmek zordur ama erteleme hastalığını daha zor yapan bir şey daha vardır: maymunun korkunç derecede zayıf hafızası. daha pazartesi günü deli gibi iş bitirmiş, bir şeyler başarmış olsanız dahi; salı günü gelip de yeniden çalışmaya niyetlendiğinizde maymun yeniden size direnecektir.

    işte bu yüzden sebat etmek, kendimizi ısrarla devam etmeye zorlamak başarının önemli bir unsurudur. her bir tuğlayı koyma işi kendi içinde bir içsel mücadele barındırır. işte her bir tuğlayı koyabilme uğraşı, günden güne bunu devam ettirebilme kararlılığı kişinin erteleme katalığının merkezinde yatan ve kontrolü ele geçirmek için verdiği mücadelenin kendisidir.ss

    olması, yapılması gereken bunlar. ama eğer bu erteleme hastalığı bir internet blogu okuyarak halledilecek kadar basit bir şey olsaydı, bu kadar büyük bir sorun olmazdı. gerçekte, erteleme hastalığını yenmenin tek bir yolu vardır:



    kendinize, bunu yapabileceğinizi kanıtlamalısınız.




    kendinize, bunu yapabileceğinizi 'göstermeniz' gerek; söylemeniz değil. bir şeyler, siz kendinize onları değiştirebileceğinizi gösterdikten sonra değişecek. o zamana kadar buna inanmayacaksınız ve hiçbir şey değişmeyecek. attığı şutları sürekli kaçırıp şeytanın bacağını kıramayan bir basketçi olduğunuzu hayal edin. basketbol oyuncuları için her şey özgüvende biter. ve soğukkanlı bir basketbolcu kendine 1000 kez "ben mükemmel şut atıyorum, şimdikini de atacağım." diyebilir fakat özgüveni bu sözlerle değil, o şutu 'gerçekten' baskete çevirdiğinde yerine gelir.

    pekala, şutları nasıl baskete çevirmeye başlayacaksınız?
    ···
    1. 1.
      +1
      burda soruları biz sorarız alo !1!11!1
      ···
      1. 1.
        +1
        kendi sorumuzun cevabını vermeyi de en iyi biz biliriz, en çok biz biliriz
        ···
   tümünü göster